|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne stoji brez opore
23.6.2010 13:37:35   
mojesonce
Moj lumpi je star 13 mesecev. Vstane sam ob opori, se vsede, hodi ob opori (ob sedežni), ne zna pa še stati sam brez opore (je še precej majav, nima ravnotežja). Vstajati ob opori je začel pred mesecem in pol. Koliko časa po tem, ko prvič vstanejo ob opori, tudi stojijo brez opore? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne stoji brez opore
23.6.2010 13:43:19   
Zala01
Pri mojem prvem je bilo enako, pa se je stanje kar vleklo pol, tako da je čisto brez opore shodil šele pri 14,5 mesecih. 

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.6.2010 13:46:25   
mojesonce
Ja Zala01 saj, da bi hodil brez opore še niti pomislit ne upam. Ampak tudi stoji pri miru še ne brez oporeuser posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.6.2010 13:46:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zala01)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.6.2010 14:58:32   
Urska09
Moja je stara dobrih 16. mes. pa stoji sama brez opore glih ene 2 sekundi. Tudi hodi še ne (brez opore). Pa se je prvič sama dvignila in stala ob opori pred 4 meseci. Ne gre tako hitro. Ko otrok enkrat sam stoji (brez opore), potem tudi zelo hitro shodi. Vsaj ponavadi. V povprečju pa mine kar precej časa (okoli 4 mesece in več) od takrat, ko se prvič dvigne na noge do takrat, ko shodi.

Neposredna povezava do sporočila: 5
24.6.2010 20:15:04   
lejla14
Naš je shodil pri 13. mesecih. Pred tem sploh ni nikoli stal sam brez opore. Ob opori je vstal pri 9. mesecih in nato tudi hodil ob njej, ali pa hodil po vseh štirih. Tako je shodil direktno iz hoje ob opori in šele tedaj tudi pričel stati sam.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2010 21:20:51   
sanasan
naša je shodila šele pri 17m in to kar naenkrat! brez kakšnih posebnih 'vaj' ob opori ali brez, resnično. niti ni prej imela nikakršnega zanimanja za hojo ali npr.kobacanje. le drajsala se je po riti ko norauser posted image in si pomagala z rokami. ko je shodila - prvič je namreč prišla kar sama iz enega dela stanovanja v drugi del. in od takrat je hodila, praktično brez padcev. jaz še danes pravim, da je ali 'vadila' na skrivaj ali pa v mislihuser posted image . in od takrat je, tako vsaj zgleda, motorično kar precej pred svojimi vrstnikiuser posted image pa ne vem od kod. pediater mi je enkrat rekel, da se ji očitno ni dalo in da je ziherašuser posted image
ne skrbi, vse ob svojem časuuser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu lejla14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2010 21:54:04   
Urska09
Evo, kot rečeno: ko enkrat sam stoji, hitro shodi. Par dni nazaj je sama stala nekaj sekund, danes pa prvič naredila par korakov user posted image user posted image user posted image . Starost: 16 mes in 1 teden. Ziherašica user posted image

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.6.2010 8:31:22   
sanasan
Evo, kot rečeno: ko enkrat sam stoji, hitro shodi. Par dni nazaj je sama stala nekaj sekund, danes pa prvič naredila par korakov . Starost: 16 mes in 1 teden. Ziherašica
user posted image

meni je pediater tudi rekel, da je bolje malo kasneje kot pa jih prekmalu (pred 1letom) postavljat na noge, ker imajo kasneje lahko več težav s hrbtenico.
če je z otrokom na splošno vse ok, potem ni panike. se še kakšna kavica več spije v miru user posted image (tudi besede pediatrauser posted image )....če je vse ostalo ok, potem začnejo malo preiskovat šele, če pri 18mesecih še ne hodi oz. stoji...

CARPE DIEM!

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.6.2010 10:55:32   
KIKI****
Sansan, napisala si, da ti je pediater rekel, da je bolje pozneje (po 1 letu) kot prej.

Naš tamal je shodil pri točno 9 mesecih in 9 dneh. Ampak brez siljenja, sam se je v posteljici vstal pri 8 mesecih in kukal iz nje. Kr kmalu po tem je nenehno hodil po posteljici sem in tja ali pa po stajici (ob opori seveda). Sedeti je tudi znal, ob opori se je sam vstal, ... sej otroka ne moreš bremzat, če hoče hodit. Ni pa nikoli hodil po vseh štirih.

Hči je shodila pa par dni pred 1 letom starosti.

Poznam ogromno otrok, ki so shodili od 9 pa vse do 2 leta. Otroci niso primerljivi, to povprečje potem nekaterim dela same skrbi. Vse bo, vse ob pravem času. Če otrok nima drugih težav, se bo vse to razvilo samo od sebe.

Pa veliko varnih korakov user posted image

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2010 12:32:03   
sanasan
Sansan, napisala si, da ti je pediater rekel, da je bolje pozneje (po 1 letu) kot prej. Naš tamal je shodil pri točno 9 mesecih in 9 dneh. Ampak brez siljenja, sam se je v posteljici vstal pri 8 mesecih in kukal iz nje. Kr kmalu po tem je nenehno hodil po posteljici sem in tja ali pa po stajici (ob opori seveda). Sedeti je tudi znal, ob opori se je sam vstal, ... sej otroka ne moreš bremzat, če hoče hodit. Ni pa nikoli hodil po vseh štirih.

ne gre za to, ali siliš ali ne. pri nas sta oba pediatra svetovala, naj jih starši preusmerjajo raje v kobacanje in telovadbo na tleh kot, da se jim dovoli postavljat na nogice in hodit...pri otrocih, ki so ne vem točno, ali pred 10.m ali 8.m hoteli hodit oz se postavljat na nogice, poslali v razvojno, da so jim tam pokazali, kako otroka preusmerjat iz postavljanja na nogice bolj v kobacanje in različne vaje, aktivnosti na tleh.

se bo morda oglasila še kakšna, ki se bolj spozna na to. user posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2010 16:09:58   
Urska09
Bo kar držalo to, kar je sanasan napisala. TUdi meni so v RA svetovali: "kobacajte do onemoglosti". Zdravniki zelo zagovarjajo kobacanje in ga priporočajo tudi tistim, ki ne kažejo znakov, da bodo kobacali. Staršem svetujejo, naj otroke "naučijo" kobacati in jih v to motivirati. Kobacanje je pomembno zaradi drže in hrbtenice v kasnejši, odrasli dobi. Ravno zadnjič je bil moj mož na enem pregledu, pravzaprav terapiji zaradi bolečin v hrbtenici. Zdravnica mu je rekla, da ima eno nogo par cm krajšo od druge in da gotovo ni kobacal kot dojenček. In to je res. Je rekla, da ima večina dojenčkov asimetrijo, ki jo s kobacanjem uspešno odpravijo. Pri tistih, ki ne kobacajo, pa ostane in se kasneje odrazi v slabi drži, bolečinah v hrbtenici,...

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2010 18:48:14   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Zdravniki zelo zagovarjajo kobacanje in ga priporočajo tudi tistim, ki ne kažejo znakov, da bodo kobacali. Staršem svetujejo, naj otroke "naučijo" kobacati in jih v to motivirati. Kobacanje je pomembno zaradi drže in hrbtenice v kasnejši, odrasli dobi. Ravno zadnjič je bil moj mož na enem pregledu, pravzaprav terapiji zaradi bolečin v hrbtenici. Zdravnica mu je rekla, da ima eno nogo par cm krajšo od druge in da gotovo ni kobacal kot dojenček. In to je res. Je rekla, da ima večina dojenčkov asimetrijo, ki jo s kobacanjem uspešno odpravijo. Pri tistih, ki ne kobacajo, pa ostane in se kasneje odrazi v slabi drži, bolečinah v hrbtenici,...

Urska09, če imaš kot odrasel eno nogo krajšo od druge, se tega prav gotovo ne odpravi s kobacanjem kot dojenček. Rešuje se z vložki v obuvalih ali v skrajnih primerih operativno.

Otroci pa so različni: eni bodo kobacali na polno, drugega ne boš za nič na svetu pripravil do tega. Eni stojijo pri 3 mesecih, drugi še pri 13 mesecih ne.
Večina pa jih potem normalno in brez težav hodi. Jim je potrebno pustiti, da se naučijo shoditi v svojem tempu.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.6.2010 21:52:43   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Zdravniki zelo zagovarjajo kobacanje in ga priporočajo tudi tistim, ki ne kažejo znakov, da bodo kobacali. Staršem svetujejo, naj otroke "naučijo" kobacati in jih v to motivirati. Kobacanje je pomembno zaradi drže in hrbtenice v kasnejši, odrasli dobi. Ravno zadnjič je bil moj mož na enem pregledu, pravzaprav terapiji zaradi bolečin v hrbtenici. Zdravnica mu je rekla, da ima eno nogo par cm krajšo od druge in da gotovo ni kobacal kot dojenček. In to je res. Je rekla, da ima večina dojenčkov asimetrijo, ki jo s kobacanjem uspešno odpravijo. Pri tistih, ki ne kobacajo, pa ostane in se kasneje odrazi v slabi drži, bolečinah v hrbtenici,...

Urska09, če imaš kot odrasel eno nogo krajšo od druge, se tega prav gotovo ne odpravi s kobacanjem kot dojenček. Rešuje se z vložki v obuvalih ali v skrajnih primerih operativno.

Otroci pa so različni: eni bodo kobacali na polno, drugega ne boš za nič na svetu pripravil do tega. Eni stojijo pri 3 mesecih, drugi še pri 13 mesecih ne.
Večina pa jih potem normalno in brez težav hodi. Jim je potrebno pustiti, da se naučijo shoditi v svojem tempu.

Sej sem narobe napisala: par mm in ne par cm. Naj bi imelo kar veliko ljudi eno nogo krajšo od druge. Ampak res nekaj mm, kar se praktično ne opazi.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.6.2010 16:48:29   
Metuljček Cekinček
meni je pediater tudi rekel, da je bolje malo kasneje kot pa jih prekmalu (pred 1letom) postavljat na noge, ker imajo kasneje lahko več težav s hrbtenico.

Tudi mene je zmotila ta opomba, pa nobeden od mojih otrok ni shodil pred enim letom. Ni treba iskati razlogov, kaj bi lahko bilo narobe z drugimi otroki, če moj še posameznih stvari ne obvlada. In tudi ni treba, da vsak otrok sledi tisti razvojnim stopnjam na plakatih v razvojni ambulanti. Smo si ljudje pač različni, eni radi rišejo, drugi rajši vozijo formulo.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.6.2010 19:54:44   
sanasan
Ni treba iskati razlogov, kaj bi lahko bilo narobe z drugimi otroki, če moj še posameznih stvari ne obvlada.

jaz sem takrat vprašala za nasvet pediatra, ker so me drugi ves čas spraševali, kako to da moja še ne hodi. in mi je pač rekel, da do 18.meseca še ni panike in omenil to glede hrbtenice in (pre)zgodnjega postavljanja na nogice. in nisem niti takrat niti sedaj iskala razlogov, kaj bi bilo lahko narobe z drugimi. sem samo ponovila pediatrovo mnenje, da bi potolažila avtorico začetnega postauser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.6.2010 20:02:22   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: mojesonce

Ja Zala01 saj, da bi hodil brez opore še niti pomislit ne upam. Ampak tudi stoji pri miru še ne brez oporeuser posted image

od postavljanaj na nogice do samostojnega stanja pride šele nekje v času 3h do 4h mesecev... tako so nas opozorili v razvojni ambulanti... potem pa ko znajo stati pa kar kmalu samostojno shodijo.... tako da kar mirno, ima še čas...

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

Neposredna povezava do sporočila: 17
26.6.2010 22:45:24   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

ni pravila - nas drugi se je tud tkole dvigal, pa je shodil sele pri 17m...

se podpišem.nič ni narobe.vse ob času.ne forsirajte.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.6.2010 16:26:59   
mišk
Naša bo te dni stara 14 mesecev, pa se še enkrat ni dvignila ob opori!!
Pri 13 mesecih se je sploh prvič vsedla iz ležečega položaja!

Tudi ona se že od 10 meseca samo po ritki drajsa. Pri tem je zelo hitra in spretna.

Sanasan: Dej mi prosim povej še kaj o vašem razvoju, ker vidim, da ima naša enak vzorec kot vaša.user posted image

Me hodimo na NFT, ble smo tudi na Nevrološkem oddelku Pediatrične klinike, kjer so ji naredili EMG. Tega je že en mesec, pa še zdej nismo dobile izvidov. Sej baje je vse v redu, samo malo hipotona je.

Tudi meni različno zdravsteno osebje na vsakem koraku govori, naj otroka čim kasneje postavljamo na noge, oziromaga čim dlje puščajmo na tleh, da samshodi, pa čeprav je to pri 18 mesecih.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?