|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ah, te bolezni!
22.6.2010 11:42:48   
Urska09
Moram mal pojamrati. Naša damica (16 mes.) je ves čas bolna user posted image En teden v varstvu, 10 dni doma. Vsak user posted image se je prime. Vročina, bruhanje, vneta ušesa, kašelj, zamašen nos, pa spet vneta ušesa,.....Začelo se je pred cca 5-6 tedni, ko je fasala hudo visoko vročino, ki ni popustila 5 dni (40 in več). Od takrat dalje sem več na bolniški kot v službi user posted image .

Kdaj se to vsaj malo umiri?? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ah, te bolezni!
22.6.2010 12:24:43   
Najaa
Hmmm, ne bom te potolažila. Moja tavečja je šla v vrtec z 21m in od takrat je trajalo eno leto, da je vsaj malo prišla na "zeleno vejo". Pol je bilo nekaj mesecev v redu in to zimo se je spet ponovilo. Pravijo, da po tretjem letu je boljše, sam pri nas ni bilo. Upam, da bo naslednjo zimo več v vrtcu kot doma.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.6.2010 12:32:37   
butt3rfly
naš je šel z 1 letom v vrtec. Prvo šolsko leto smo meli podobno zajebancijo s temi boleznimi kot ti. naslednje leto pa se je to uneslo. pač treba je potrpeti. jst sm ga po prebrodeni bolezni vedno dala nazaj v vrtec, četudi samo za 3, 4 dni (preden je spet zbolel). ker drgač se njegov imunski sistem nikoli ne utrdi. zdej pa je zelo zelo redko kej bolan.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2010 12:33:06   
krtekxx
Naša princesa stara 18 mesecev je na tak način bolna od svojega dobrega pol leta naprej. Ni v vrtcu, vendar pa ji viruse nosita domov pridno bratca. Mislim, da je v zadnjem letu bila bolna vsaj 20x. Prehladi, driske, 2x vnetje ušes, 1 x bronhitis, 6.otroška... Do novega leta je bilo precej hudo, vedno je imela visoko vročino, ni marala jest in pit, potem pa je sicer še obolevala, vendar pa praktično brez vročine - kadar sta fanta prehlajena vem, da bo ona naslednji dan smrkala. "Tolaži" se s tem, da vsaka prebolela viroza pomeni eno manj na poti do imunosti. Npr. prejšnji teden smo vsi driskali in bruhali - otroci vsak pol dneva, jaz in mož pa 3 dni skupaj.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
22.6.2010 13:02:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu krtekxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.6.2010 14:16:17   
livia
Je ni mamice, ki ne bi dala tega skozi. Ampak mine. Pravijo, da je z vstopom v šolo že veliko boljše.
No, pri nas je že sedaj boljše, pa je stara 2,5. Sedaj ni bila od januarja do danes nič bolna, prej pa za 14 dni skoz.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
22.6.2010 15:12:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.6.2010 16:00:10   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

tista vročina je po vsej verjetnosti bil adeno virus, je zelo trdovraten. Traja nekaj mesecev, predno se ga telo znebi. Zato je tvoja mlčica neprestanoma bolna, ker se telo še ni očistilo. Previdna bodi pri previjanju, ker največ se ga izloči pri odvajanju blata. obvezno je razkuževanje rok.

Hmmm...nekaj sem že slišala o tem virusu. Zadnjič je ena spraševala o njem. Ampak a ni tako, da ta virus prepoznaš po vnetih očeh? Ker tega pa naša ni imela. Še....user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2010 19:57:41   
Petka09
Oh Urska, vas je doletelo, a? Pri nas je tako, da sem takrat enkrat spraševala o pripravi za vrtec, ker sem mislila oz. bla skor prepričana, da ga bomo dobili že aprila, pa se je potem na koncu izteklo drugače... Dobimo ga s septembrom. Zdaj pa jo čuva babi. Zato je zdaj z zdravjem še ok, strah pa me je, da bo enako kot naštevaš ti in ostale punce user posted image .

Odgovorila ti bom glede adenoviroze: Ja, praviloma jo spremljajo tudi vnete oči oz. to je prvi znak, da je mogoče prisoten ta virus in da potem dajo otroka na testiranje, če je res to to. Vsaj tako je Tanč pisala na MON. Torej, če ni vnetja oči, ni adenoviroza... Torej, pri vas so verjetno samo pač tiste običajne bolezni, ki so prisotne pri tako majhnih, ko so vključeni v varstvo z večjo skupino otrok.

aja, pa cepit jo lahko daš za pnevmokok. Meni je pediatrinja zagotovila, da bomo s tem veliko veliko bolj zaščiteni. No, pustmo se presenetit jeseni in nasl. zimo...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2010 21:31:59   
Urska09
Petka, pa kje si ti!? Nič več te ni brat user posted image

Ja, vidiš. Takle mamo. Pa še sploh v vrtcu nismo.user posted image In po odgovorih ostalih mamic sodeč bo tkole vsaj še naslednjo zimo. No, vsaj adeno virusa (upam) nimamo. Pa v bistvu je čisto vseeno, kaj imamo. Ves čas smo doma user posted image .

Ja, za cepljenje smo prijavljeni ampak kaj, ko ne pridemo do tega. Mora biti čisto zdrava in vsaj 1 teden brez AB. Smo že 2x prestavili, pa v ponedeljek bomo očitno spet user posted image .

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2010 21:49:06   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

tista vročina je po vsej verjetnosti bil adeno virus, je zelo trdovraten. Traja nekaj mesecev, predno se ga telo znebi. Zato je tvoja mlčica neprestanoma bolna, ker se telo še ni očistilo. Previdna bodi pri previjanju, ker največ se ga izloči pri odvajanju blata. obvezno je razkuževanje rok.

Hmmm...nekaj sem že slišala o tem virusu. Zadnjič je ena spraševala o njem. Ampak a ni tako, da ta virus prepoznaš po vnetih očeh? Ker tega pa naša ni imela. Še....user posted image

Ne, ni nujno, da ima vnete oči, vsaj moja jih ni imela. Začelo se je z zelo visoko vročino in drisko. To je v bistvu virus, ki prizadene celo telo. Po tem je zgledalo vse, kot da je samo viroza, ampak vročina je bila pa kar ene 10 dni zelo visoka.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.6.2010 22:03:57   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Petka, pa kje si ti!? Nič več te ni brat user posted image

Ja, vidiš. Takle mamo. Pa še sploh v vrtcu nismo.user posted image In po odgovorih ostalih mamic sodeč bo tkole vsaj še naslednjo zimo.

Ma, evo me user posted image ... Pa kaj jaz vem, da več enostavno ni nobenga cajta odkar sem v službi... Sicer dosti berem RR, da bi pa kaj veliko odgovarjala oz. pisala, pa nekako ne najdem časa... Saj potem me prsti zasrbijo vsake toliko in nadoknadim vse za nazaj user posted image .

Joj, mene je tut strah vrtca... Ko je mela spomladi virozo, ki je tudi trajalo menda 3 tedne vse skupaj, da se je res pozdravila, me je kar minilo do vsega: ultra tečka je bla, pa samo nosila bi se.... V bistvu upam, da četut bodo od jeseni ful bolani, da bo vsaj volje kaj boljše user posted image . Ker zdaj itak ne zna nič povedat, samo joka pa tečnari, pa... ufff user posted image . Upam, da ko so malce večji, da kaj boljše prenašajo bolezni, ker potem tudi jaz boljše prenesem vse skupaj...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2010 22:18:55   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09
Ma, evo me user posted image ... Pa kaj jaz vem, da več enostavno ni nobenga cajta odkar sem v službi... Sicer dosti berem RR, da bi pa kaj veliko odgovarjala oz. pisala, pa nekako ne najdem časa... Saj potem me prsti zasrbijo vsake toliko in nadoknadim vse za nazaj user posted image .

Joj, mene je tut strah vrtca... Ko je mela spomladi virozo, ki je tudi trajalo menda 3 tedne vse skupaj, da se je res pozdravila, me je kar minilo do vsega: ultra tečka je bla, pa samo nosila bi se.... V bistvu upam, da četut bodo od jeseni ful bolani, da bo vsaj volje kaj boljše user posted image . Ker zdaj itak ne zna nič povedat, samo joka pa tečnari, pa... ufff user posted image . Upam, da ko so malce večji, da kaj boljše prenašajo bolezni, ker potem tudi jaz boljše prenesem vse skupaj...

Vse bo lažje, ko bodo znali govoriti in povedati kaj jih boli. Do takrat bo pa še veliiiiiko časa preteklo user posted image . Najbrž to ne bo še jeseni, žal.user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.6.2010 22:24:18   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Ne, ni nujno, da ima vnete oči, vsaj moja jih ni imela. Začelo se je z zelo visoko vročino in drisko. To je v bistvu virus, ki prizadene celo telo. Po tem je zgledalo vse, kot da je samo viroza, ampak vročina je bila pa kar ene 10 dni zelo visoka.

Aha, kako pa je potem vse skupaj izgledalo? In koliko časa je trajalo? Mi gremo namreč čez dobra 2 tedna na morje (kar daleč) in me je kar mal strah, kako bo...Tista visoka vročina se ji je začela okoli 7. maja.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?