gapii27
|
ojla babike sem mamica dve čudovitih fantkov, ki sta na svet prikukala 1.2.2010 in sva jih poimenovala Ažbe in Jakob. Dva tedna pred porodom, ko sem šla v porodnišnoco zaradi kontrole pritiska, mi Cerar po dolgem UZ pove, da ima plodek B-Jakob, prikrajšano desno stegnjenico. Šok! Kaj zdaj? Kličem Strahovo, ki je bila tako prijazna in me je takoj naslednji dan sprejela.... Ona gleda začudeno,kaj takega še vidla ni. Če se že pojavi prikrajšava je to stegnenica in golenica... Sama ni mogla verjet in je rekla, da to ni mogoče in da ziher vsi narobe vidimo :) jes sem jokala in jokala, se spraševala kaj sem naredila narobe, kako se to ni moglo videt prej... Nešteto vprašanj se mi je podilo po glavi. No v glavnem Jakob se je rodil s displazijo desne stegnenice v kolku tipa B, kar je potrdil ortoped na polikliniki v LJ, ki mi tudi pove, da je to genska napaka in da razen, če nisem kaih močnih zdravil jemala med nosečnostjo (kar pa nisem). Po treh mesecih smo imeli kontrolo, na kateri nam povejo, da se je nakazal kolk in da še ni najhujši primer, tudi nogica je sedaj že skoraj popolno gibljiva, samo krajša in ne vemo, če bo rasla v celoti stegnenica ali samo ta del, ki je bil. Sedaj čakamo na MR, ki jo imamo v jeseni. Po napolnjenem 1.letu pa nas čaka prva operacija. Ta genska napaka se pojavi na svetu, na en porod letno-če se... no in mi smo tisti "srečneži", ki nas je ujel za nizek procent. :/ V bistvu me je malo strah, kako bo, ko bosta začela hodit, ko bo Ažbe lahko laufal naokoli, Jakob pa mogoče ne bo mogel. Vem, da se ti otroci po svoje znajdejo in so "navajeni" položaja v katerem so, sam vseen ti ne more biti. Probali še bomo z REIKI zdravljenjem, ki je tudi meni zelo pomagal, ker drugačemojih dveh sončkov ne bi sploh imela! Ampak moram povdariti, da tako srečna, kot sem sedaj še nisem bila in ta moja čudovita otročka me nasmejita znova in znova, sta taka dobrovoljča, da kr kej. Je mogoče, še kdo s kakšnim podobnim primerom in ima kakšne izkušnje-nasvet. Drugače pa hvala, da ste prebrali našo zgodbo Anita
< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 22.6.2010 11:37:26 >
|