|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prirojene napake
22.6.2010 10:13:07   
gapii27
ojla babike

sem mamica dve čudovitih fantkov, ki sta na svet prikukala 1.2.2010 in sva jih poimenovala Ažbe in Jakob.
Dva tedna pred porodom, ko sem šla v porodnišnoco zaradi kontrole pritiska, mi Cerar po dolgem UZ pove, da ima plodek B-Jakob, prikrajšano desno stegnjenico. Šok! Kaj zdaj? Kličem Strahovo, ki je bila tako prijazna in me je takoj naslednji dan sprejela.... Ona gleda začudeno,kaj takega še vidla ni. Če se že pojavi prikrajšava je to stegnenica in golenica... Sama ni mogla verjet in je rekla, da to ni mogoče in da ziher vsi narobe vidimo :)  jes sem jokala in jokala, se spraševala kaj sem naredila narobe, kako se to ni moglo videt prej... Nešteto vprašanj se mi je podilo po glavi.
No v glavnem Jakob se je rodil s displazijo desne stegnenice v kolku tipa B, kar je potrdil ortoped na polikliniki v LJ, ki mi tudi pove, da je to genska napaka in da razen, če nisem kaih močnih zdravil jemala med nosečnostjo (kar pa nisem).
Po treh mesecih smo imeli kontrolo, na kateri nam povejo, da se je nakazal kolk in da še ni najhujši primer, tudi nogica je sedaj že skoraj popolno gibljiva, samo krajša in ne vemo, če bo rasla v celoti stegnenica ali samo ta del, ki je bil. Sedaj čakamo na MR, ki jo imamo v jeseni. Po napolnjenem 1.letu pa nas čaka prva operacija. Ta genska napaka se pojavi na svetu, na en porod letno-če se... no in mi smo tisti "srečneži", ki nas je ujel za nizek procent. :/
V bistvu me je malo strah, kako bo, ko bosta začela hodit, ko bo Ažbe lahko laufal naokoli, Jakob pa mogoče ne bo mogel. Vem, da se ti otroci po svoje znajdejo in so "navajeni" položaja v katerem so, sam vseen ti ne more biti.
Probali še bomo z REIKI zdravljenjem, ki je tudi meni zelo pomagal, ker drugačemojih dveh sončkov ne bi sploh imela!

Ampak moram povdariti, da tako srečna, kot sem sedaj še nisem bila in ta moja čudovita otročka me nasmejita znova in znova, sta taka dobrovoljča, da kr kej.

Je mogoče, še kdo s kakšnim podobnim primerom in ima kakšne izkušnje-nasvet. 
Drugače pa hvala, da ste prebrali našo zgodbo user posted image

Anita

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 22.6.2010 11:37:26 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRIROJENE NAPAKE
22.6.2010 10:18:45   
*miska.mcc*
user posted image
pogumno naprej!

user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.6.2010 10:21:23   
gapii27
hvalauser posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2010 10:26:07   
črticaa
tudi jaz lahko edino napišem da pogumno naprej, poskusi kakšno alternativo preden ga položijo na operacijsko mizo,... ker gre lahko na žalost včasih tud kaj narobe,... sicer pa upam da se vam kar najbolje iizide in da se bosta v najkrajšem času oba podila naokoli user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.6.2010 10:42:44   
eva1
Jaz mislim, da je največji šok že za vami..to ko so ti povedali že  pred nosečnostojo na UZ da je nekaj narobe in potem strah pred prvim pregledem..sedaj vesta kaj je, kako je...in vaš fantek je drugače povsem zdrav kar je najbolj pomembo! Vrjemi da bo vse uredu, jaz poznam fantka ki se je rodil s krajšo nogo in na tisti nogi je imle zelo rahle kosti, kar so potem nakako z ploščicami jačali..uglavnem razen tega da malo šepa, je sedaj fant zdrav najstnik, ki mu popolnoma nič ne fali(sevea pa je dal v preteklosti kar nekaj OP čez)!
Moj si se je rodil displastično ledvico, zato vem kako izgleda, ko ti na UZ povedo da je nekaj narobe, ko se po rojstvu čakajo preiskave, upaš na najboljše, ampak vse skupaj te tako okrepi(ti pregledi, in bolni otroci na pediatariji ki jih videvaš) da potem rečeš, hvala bogu da je "samo " to!  Kr pozitivno naprej..zaupaj v svojega sončka, zaupaj zdravnikom(saj mi imamo na PEK Ljubljana zelo dobro izkušnjo(z nefrologi, urlogi, kirurgi)..želim vam vse najboljše!!!

< Sporočilo je popravil eva1 -- 22.6.2010 10:44:07 >

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.6.2010 10:46:11   
gapii27
eva hvala za te besede.... sem tudi sama opazla, da se vedno bolj pogumno odzovem... ko sem rodila, se je vse spremenilo in me tudi ojačalo... vemo, da bo tako kot mora biti in da se bo zrihtalo...
hvala

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
22.6.2010 15:14:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gapii27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.6.2010 15:26:00   
somic
ufff...

želim vam veliko sreče in uspehov pri prvih korakih in sploh pri zdravljenju

srečno!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2010 15:32:52   
gapii27
hvala vsem

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2010 15:36:23   
boob
gapii27 lepo te je brat. . polna pozitivne energije user posted image

user posted image  user posted image  za tvoja sončka

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel. Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc Zaplotnik

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2010 16:20:11   
gapii27
boob sem te glih prej zasledila na forumu in mal pošnofcala...

user posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prirojene napake
22.6.2010 19:59:11   
luan
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

Probali še bomo z REIKI zdravljenjem, ki je tudi meni zelo pomagal, ker drugačemojih dveh sončkov ne bi sploh imela!

Anita

Ja reiki je tudi mojemu starejšemu sinu zelo omilil težaveuser posted image in ima sicer prirojeno okvaro srca.Na začetku je imel po dva ali tri napade na mesec in zdaj po nekaj letih redne reiki terapije smo tako daleč, da je imel v zadnjih dveh letih en napad.Bo pa še vedno potrebna operacija srca.Mu pa sama delam reiki dva krat na teden v kombinaciji z aromami, kristali, angeli in se sproti odločam glede na njegove potrebe kaj bom dodatno uporabila.Moram pa povedati, da mali je že od malega zelo lepo sprejemal to energijouser posted image .

Temni šolni mraka odstopicajo v gosjem redu slabih šal, da luč razuma odvesla v morje modrih ogledal.

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2010 20:06:02   
boob

boob sem te glih prej zasledila na forumu in mal pošnofcala...

user posted image

jst te tud včasih mal 'pokontroliram' user posted image

bom ti jutri poslala zs da se mejčkn pomenva. .

nočko

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel. Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc Zaplotnik

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.6.2010 20:20:18   
gapii27
ok....nočko

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.6.2010 20:31:41   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: luan

Anita

Ja reiki je tudi mojemu starejšemu sinu zelo omilil težaveuser posted image in ima sicer prirojeno okvaro srca.Na začetku je imel po dva ali tri napade na mesec in zdaj po nekaj letih redne reiki terapije smo tako daleč, da je imel v zadnjih dveh letih en napad.Bo pa še vedno potrebna operacija srca.Mu pa sama delam reiki dva krat na teden v kombinaciji z aromami, kristali, angeli in se sproti odločam glede na njegove potrebe kaj bom dodatno uporabila.Moram pa povedati, da mali je že od malega zelo lepo sprejemal to energijouser posted image .

Kako pa to izgleda? Lahko tudi na ZS..ker jst ne zaupam raznim bioenergetikom in tko

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.6.2010 9:21:37   
gapii27
eva1 tale moj Čiro-Miroslav je zakon... energijo, ki on oddaja začutiš že na daleč... ležiš, sediš, stojiš kakorkoli že, on pa z rokami včasih na dotik, včasih ne, po telesu regulira energijo in počasi s terapijami dosega višji nivo, ko naj bi se vse "postavilo" na svoje mesto.
ne rabiš nič verjet, ker pomaga vseno. vsaj meni ne, čeprav nisem niti pomislila, da bi lahko to pomagalo.

lahko povem tudi svojo zgodbo:
meni je moj gin.rekel, da sem prišla v menopavzo, še preden sem sploh dobila menstruacijo. pri 16 letih mi je rekel, da ne bom nikoli imela otrok. takrat še to ni bil zame tolki šok, ker itak sem bla najstnica z drugimi problemi. tudi moj ginekolg se ni ukvarjal z mano, češ da itak ni pomoči in niti probal ni. s 24 leti sem šla sam do njega naj me pošlje na ptuj na laparoskopijo. jes naj ne bi imela maternice-sploh...jajčnika pa sta ampak mala. no na ptuju so me gledali poprek in po dolgem ko stoto čudo in na koncu ugotovili, da pa nekaj pa je sam ne vejo kaj (premera 2,cm). laparo mi niso delali, klicali so na gin.kl. Tomaževiča, ki je reko naj me kr pošljejo k njemu. 
v tem tednu sem še bolj redno hodila k reiki zdr. in ko sem prišla k Tomaževiču je bila maternica skoraj normalne velikosti, kar je ugotovil samo po tipanju trebuha.

v glavnem z reiki energijo mi je vspodbudil rast maternice... moji prijateljici je zaustavil slabšanje vida, ki mu naj bi sledila oslepitev -vem, da je marsikomu to vse skupaj smešno,še meni je.....sam pomaga pa... in če ne bi blo Čirota, ne bi imela mojih dveh sončov splohuser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

poletne počitnice
Lelly28 RR

Kje letos načrtujete, da boste preživeli poletne počitnice?

v tujini (28%)

v Sloveniji (28%)

doma (44%)

Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!