Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 17.6.2010 11:00:47
|
|
|
|
bskrle
|
ja, vendar ga moraš 14 dni v kosu porabiti jan., ker ti drugače propade
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 17.6.2010 11:01:08
|
|
|
|
zmajaz
|
Potem ti je pametno že pred porodniško porabiti vsaj 10 delovnih dni dni dopusta za leto 2011, sicer ti bodo ti dnevi propadli, ostalo pa seveda lahko preneseš v 2012 in koristiš po porodniški.
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 17.6.2010 11:01:40
|
|
|
|
zmajaz
|
sva pisali hkrati ...
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 17.6.2010 11:22:56
|
|
|
|
vesna_b
|
uradno je tako, drugače pa je tudi odvisno od firme... pri nas ne propade - ma en pred penzijo ima še predlanskega par dni... jaz, ko sem lani maja prišla iz porodniške, sem mela 18 dni starega, pa cel lanski dopust. in sem potem koristila tako, da sem hodila prej iz službe
|
|
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 17.6.2010 11:24:39
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja firmi seveda nihče ne brani, da ti prenese cel dopust, če želi - vendar pa tega po zakonu ni dolžna storiti.
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 1.7.2010 13:05:33
|
|
|
|
Ribi Bibi
|
Kako pa je, če s porodniško začneš že januarja? Recimo, da grem s 4.1. na porodniško in je nemogoče izkoristit vsaj 10 dni dopusta. Dobim za tisto leto sploh kaj dopusta oziroma ali mi ga vsaj del ostane za nasldenje leto?
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 1.7.2010 14:12:49
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribi Bibi Kako pa je, če s porodniško začneš že januarja? Recimo, da grem s 4.1. na porodniško in je nemogoče izkoristit vsaj 10 dni dopusta. Dobim za tisto leto sploh kaj dopusta oziroma ali mi ga vsaj del ostane za nasldenje leto? V tem primeru ti del dopusta žal propade. Koristiš dopust 3.1, 9 dni ti ga propade, ostalo pa preneseš v naslednje leto. Sem imela podoben primer, le da mi je propadlo manj dni. So pa enkrat punce pisale nekaj na temo, da dopust lahko koristiš po porodniškem dopustu in pred nastopom dopusta za nego in varstvo otorka, ampak pojma nimam, kako to gre v praksi.
|
|
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 1.7.2010 14:26:23
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi So pa enkrat punce pisale nekaj na temo, da dopust lahko koristiš po porodniškem dopustu in pred nastopom dopusta za nego in varstvo otroka, ampak pojma nimam, kako to gre v praksi. Ko končaš s porodniškim dopustom, gre za 9 dni na dopust za nego in varstvo otroka tvoj partner, nato pa spet ti nazaj na dopust. A to moraš napisati v vlogi pred nastopom porodniške. Ko dobiš odločbo od CSD, ne moreš več spreminjati odločitev, kdo bo kdaj na dopustu (razen v izjemnih primerih). Vso leto mora biti eden od staršev (ali ves čas en starš) na recimo temu 'otroškem dopustu' (= porodniški dopust ter dopust za nego in varstvo otroka). Ne moreš pa ti samo prekiniti 'otroškega' dopusta, koristiti redni dopust in iti nazaj na 'otroški' dopust.
|
|
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 1.7.2010 14:27:25
|
|
|
|
petea
|
No, razen če dokažeš, da si v tekočem letu delala vsaj 6 mesecev ...
|
|
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 2.7.2010 9:06:29
|
|
|
|
Ribi Bibi
|
oo super. sta me potolažile...sem se bala, da mi potem čisto ves dopust propade.
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 3.7.2010 15:51:37
|
|
|
|
nananaja
|
Ribi Bibi, glede na to, da greš na porodniško 4.1.2011, se lahko z očetom zmenita, ti zaključiš z dopustom za nego in varstvo otroka 10 delovnih dni pred koncem leta 2011, oče pa izkoristi potem tistih 13 dni tega dopusta za otroka. Je prav priročno, ker bo pred novim letom. No jaz sem to malo slabo pretuhtala in z možem tega nisva storila, porodniško sem nastopila 26.12., zato mi je propadlo 6 dni starega dopusta, žal.
|
|
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 5.7.2010 13:41:55
|
|
|
|
nova_tukaj
|
PDP ima 4.2.2011, porodniška mi prične 7.1.2011. Ker moram izkoristiti polovico dopusta pred porodniško, mi potem avtomatsko 7 dni LD propade? Kako je s tem, da vzame potem oče teh 7 dni? Ni mi tole jasno
|
|
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 5.7.2010 14:11:55
|
|
|
|
Ribi Bibi
|
nanaja hvala, res bomo poskusli tako narest. a pa na CSD-ju nič ne komplicirajo?
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 5.7.2010 14:45:00
|
|
|
|
vesna_b
|
ja, čisto uradno je to tako, sam dejte no mal v firmi vprašat. saj vas nič ne stane... nimajo vse firme tako, ene so bolj "prijazne" do nobih mamic - poznam kar nekaj primerov, ne sam pri nas, ko so mele cel dopust za izkoristit, ko so začele delat. mogoče boste pa prijetno presenečene.
|
|
|
|
RE: Porodniška in letni dopust 5.7.2010 14:55:24
|
|
|
|
petea
|
Na CSD ne smejo komplicirat, ker je to tvoja oz. vajina odločitev, kako koristita dopust. Komplicirali bi lahko samo, če bi med koriščenjem dopusta spreminjala odločitev brez tehtnega razloga. V nekaterih podjetjih je res možno ugodneje koristiti dopust, če pa ne gre, je treba ''otroški'' dopust porabiti z razmislekom.
< Sporočilo je popravil petea -- 5.7.2010 14:56:14 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?