nananaja
|
Mi mamo tamalo 16 mesečno, ji damo prvo flaško (1.2dl) sirupa, ki je srednje sladek, če ona zahteva takoj še eno, dobi vodo, lahko pa kasneje spet. Sicer bi se nalivala. Ali pa ji damo večkrat po nekaj požirkov sirupa v kozarček, če je poln, se polije, dajem, dokler lepo pije, ko začne polivat, ji vzamem. Isto smo delali pri starejši, ker se je nalivala, če sem ji hotela ukinit plenico, sem ji mogla ukinit flaško, iz kozarca je pila za žejo, stara je bila 18 -20 mesecev. Nikoli nisem vsiljevala vode ali povsem grenkega čaja, ker je tudi meni zanič, sem pa dala, če so hotele pit. Damo tudi včasih sokove, navadne ne otroške, ampak je po njih več ali manj problem s prebavo, jih požene, če smo kje, da dobijo za pit sok, a ponavadi rečimo z vodo vsaj na polovico, prav tako ledeni čaj. Bolj strogi smo pri gazirani pijači in starejšim sestričnam ne dovolimo, da jim dajo. Sicer pa nekaj tekočine ponavadi dobijo tudi s hrano, mi večinoma jemo pri kosilu juho (okoli 2dl), lahko pa mu poleg glavne jedi postaviš kozarec kompota, pri nas vedno pijeta takoj po kosilu, potem ima tekočino tudi sadje (jabolka, nekratine...), pa mleko in tako dalje. Vsega skupej se hitro nakuha okoli litra, kar je ponavadi za enoletnika s težo okoli 10-12 kg povsem dovolj.
< Sporočilo je popravil nananaja -- 11.6.2010 9:15:55 >
|