Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 7:38:16
|
|
|
|
Felicita
|
tuki je zakon, pa poglej: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2005100&stevilka=4349 jest ne najdem čist nič podobnega temu primeru... morda kakšni dodatni občinski odloki, ker konc koncev vrtci so v domeni občin. to mi je drugač blazno smešno, ko ljudje rečejo ''po zakonu'' da dodajo udarnost in kvazi verodostojnost govorici, pozabljajo pa, da se zakon da - preverit.
< Sporočilo je popravil Felicita -- 9.6.2010 7:41:15 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 7:38:18
|
|
|
|
Luni
|
Prvič slišim , ravno obratno zagovarjajo: prvi naj bi bil doma z mamico in dojenčkom, zaradi okužb....., čeprav se jaz osebno ne strinjam...
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 8:25:38
|
|
|
|
rožica2
|
kolikor jaz vem je tak da če te zavrnejo v vrtcu ti morjo sprejet otroka v drugem vrtcu v isti občini,sploh če jih je več
|
|
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 8:38:32
|
|
|
|
Kerensa*
|
Nobenemu vrtcu ni TREBA sprejeti otroka, če nimajo dovolj prostih mest (ne glede na to, kdaj je kateri otrok rojen in koliko otrok imata starša doma).
|
|
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 11:16:15
|
|
|
|
petea
|
Katrinka, lahko da imate v občinskem odloku zapisan kriterij, da dobi vaš starejši otrok več točk, če sta v družini dva ali več otrok, in potem, ko rodiš, to sporočiš vrtcu in dobi dodatne točke ter se pomakne višje na čakalni listi. Verjetno pa se navedba nanaša na to, da lahko začnejo obiskovati vrtec otroci, ko dopolnijo 11 mesecev. Tako lahko letos na 1. šolski dan gredo v vrtec vsi tisti, ki so se rodili do 1. 10. 2009 in bodo tako letos 1. 9. stari vsaj 11 mesecev. Mlajši otroci pa začnejo obiskovati vrtec kasneje, ne 1. 9. (če je rojen 1.1.2010, gre lahko v vrtec 1. 12. 2009, četudi ga čaka prosto mesto od 1. 9. dalje). Glede na načrtovano gnečo v vrtcih v naslednjih letih bomo očitno morali krepko razmišljati, kdaj v letu bomo delali otroke, ker ko se zapolni letni občinski limit, izvisimo ... Kerensa, res je, da ga ne rabijo vzeti. Mora pa občina, če zmanjka prostora za vsaj 1 oddelek otrok (zavrnjenih mora biti vsaj 7 oz. 9 otrok v občini), začeti iskati nadomestne rešitve in tako zagotoviti organizirano varstvo za vse. Izgovori občinskih uradnikov glede tega, zakaj ne rešijo zadev, pa so .
< Sporočilo je popravil petea -- 9.6.2010 11:21:37 >
|
|
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 11:21:26
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita to mi je drugač blazno smešno, ko ljudje rečejo ''po zakonu'' da dodajo udarnost in kvazi verodostojnost govorici, pozabljajo pa, da se zakon da - preverit. no to niso moje besede, jaz sem samo napisala kaj sm slisala... IZVIRNO SPOROČILO: petea Glede na načrtovano gnečo v naslednjih letih bomo očitno morali krepko razmišljati, kdaj v letu bomo delali otroke, ker ko se zapolni letni občinski limit, izvisimo ... ja se strinjam pa ceprav je grdo to slisat, je moja svakinja to govorila 8 let nazaj pa pol leta placevala rezervacijo da je dobila vrtce pa je nisem razumela kaj misli, sedaj jo, drugace pa hvala za izcrpan odgovor, si bom malo pogledala kaj na nasi obcini delajo ... itak so mi narobe tockovali vlogo - cakam na odgovor na pritozbo potem pa naprej
|
|
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 11:24:59
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Kerensa, res je, da ga ne rabijo vzeti. Mora pa občina, če zmanjka prostora za vsaj 1 oddelek otrok (zavrnjenih mora biti vsaj 7 oz. 9 otrok v občini), začeti iskati nadomestne rešitve in tako zagotoviti organizirano varstvo za vse. Izgovori občinskih uradnikov glede tega, zakaj ne rešijo zadev, pa so . Občina je dolžna (ja, po zakonu ) iskati nadomestne rešitve, vendar ni pa nikjer napisano, kako hitro jih mora najti, tako, da se lahko tudi zgodi, da bo šel otrok prej v šolo, preden bo sprejet v vrtec. Vseeno pa se mi zdi, da je g. Janković v LJ v času svojega županovanja za vrtce naredil ogromno. Toliko novih enot (mobilnih, prizidkov, predelav itd.), kot jih je nastalo v zadnjih dveh/treh letih, ni bilo že dolgo časa (če sploh kdaj). V času ge. Potočnik in ge. Simšič zagotovo ne, no, za prej se pa tudi ne spomnim, ker pač še nisem imela otrok in me to področje ni kaj pretirano zanimalo.
|
|
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 11:35:15
|
|
|
|
petea
|
Vem, da ni določeno, do kdaj morajo rešiti zadevo. V naši občini (nisem iz LJ) bodo sedaj namenili za posodobitev enega fiksnega vrtca in s tem enega dodatnega oddelka naslednje leto toliko denarja, kot bi ga lahko namenili za vsaj 2,5 mobilna vrtca in takojšnje odprtje vsaj 8 oddelkov. Še kar pa se gradi in gradi, seveda stanovanja in hiše, za vrtce pa kao ni sredstev ... Se poigravam z možnostjo, da od takrat, ko bom morala iti delat, vozim otroke v varstvo kar na občinsko upravo. Očitno tako ali tako ne delajo nič pomembnega (torej tistega, za kar so zadolženi) in imajo čas, da mi lahko pazijo otroke ...
< Sporočilo je popravil petea -- 9.6.2010 11:36:19 >
|
|
|
|
RE: ali je resnicna tale govorica 9.6.2010 11:39:00
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka IZVIRNO SPOROČILO: Felicita to mi je drugač blazno smešno, ko ljudje rečejo ''po zakonu'' da dodajo udarnost in kvazi verodostojnost govorici, pozabljajo pa, da se zakon da - preverit. no to niso moje besede, jaz sem samo napisala kaj sm slisala... sej ni letelo nate, pač splošno opažanje Sicer se pa Kerensa* strinjam s tabo, pa dodajam da je 'iskati' nekej drugega kot 'poiskati', zato občina lahko tut z 5 let 'išče' ustrezno zemljišče za vrtec.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
| Stran: [1] |
sindarinKako pomembna vam je cena pri nakupu igrače?zelo (
35%)
srednje (
42%)
malo (
3%)
mi ni, kupim igračo, ki se mi zdi v redu (
21%)
Število vseh glasov: 189Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!