|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijava stalnega prebivališča
8.6.2010 10:42:13   
Kiwa
Zanima me, če katera ve, kaj vse je potrebno pri spreminjanju naslova stalnega prebivališča?
Sem brala na spletu, pa vendar raje vprašam še za konkretne izkušnje, da me ne bodo pošiljali iz enega konca na drugega...
Vem, da moram imeti potrdilo lastnika stanovanja, kamor se prijavljam. Kaj mora biti vse napisano?
Se moram iz sedanjega naslova odjavit ali gre to avtomatsko?
Katere dokumente moram spreminjat? Samo potni list, osebno in vozniški izpit ali še kaj drugega? Drugim le sporočim spremembo naslova?

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijava stalnega prebivališča
8.6.2010 10:45:20   
Kerensa*
Pisno dovoljenje lastnika stanovanja moraš imeti samo v primeru, kadar stalno bivališče prijavljaš v nepremičnini, katere nisi najela, vendar ni tvoja last. V primeru, da si najemnica (za dalj, kakor 3 mesece), pa je dovolj najemna pogodba (posebno dovoljenje ali prisotnost lastnika nista potrebna).

Zamenjati moraš vse tiste dokumente, na katerih je naveden tvoj stalni naslov.

UE avtomatsko sporoči tvoje novo stalno bivališče samo DURS-u (včasih je tudi ZZZS, nisem pa prepričana, če še vedno), vsem ostalim pa moraš sporočati sama.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.6.2010 11:07:41   
naja17
Urejaš na UE, nič ti ni treba skakljati sem in tja. S sabo imej pogodbo, če si lastnica oz. tko kot je kerensa napisala. Odjava je avtomatska. Sporočaš banki, tel. operaterju... Ostali gre avtomatsko...
Menjaš potni list, osebno in prometno (in ne vozniško) dovljenje!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.6.2010 11:33:36   
mate0ja
pa v službi moraš tud povedat.... 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2010 13:10:55   
J.L.
bom še jaz tukaj povprašala! tudi mi smo v najemniškem stanovanju, vendar nebi (če ni nujno) zaradi tega spreminjala vs edokumente, saj smo tu le začasno. ali je moja dolžnost javiti"nov naslov" ker na pošti imam urejeno tako, da prihaja pošta na "NOV" naslov. kaj pa DURS treba kaj javit?

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.6.2010 13:16:00   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

bom še jaz tukaj povprašala! tudi mi smo v najemniškem stanovanju, vendar nebi (če ni nujno) zaradi tega spreminjala vs edokumente, saj smo tu le začasno. ali je moja dolžnost javiti"nov naslov" ker na pošti imam urejeno tako, da prihaja pošta na "NOV" naslov. kaj pa DURS treba kaj javit?

V bistvu je tko, da če si nekje več kot 3 mesece, si dolžna prijavit to spremembo, ker če te kdo prijavi, dobiš kazen. Sej ti pa spremeniš in dodaš samo začasni naslov, torej v potni list ti nalepijo začasni naslov.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.6.2010 13:16:31   
Klemy82
Vsi dokumenti so vezani na stalni naslov, zato ni treba ob prijavi začasnega naslova nikamor nič javljat ali spreminjat dokumentov. Javiš samo tja, kjer recimo želiš, da ti pošiljajo pošto (položnico itd), v službi recimo, če želiš, da ti obračunavajo potne stroške na ta naslov in pa na UE, kjer prijaviš začasno bivališče, lahko napišeš tudi, da ti uradno pošto vročajo an ta naslov, če tako želiš.user posted image

Jst.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.6.2010 13:17:48   
Kerensa*
Po zakonu si na UE dolžna prijaviti svoje začasno bivališče. DURS ima dostop do teh podatkov.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2010 13:32:40   
Kiwa
Jaz se bom prijavila pri fantovih starših, ker so v Lj., vendar s fantom stanujeva drugje (tudi v Lj.) Sva najemnika in, če bi se želela prijavit tu, bi nama lastnik povišal najemnino (ker bi pač on moral plačat davke...). Torej potrebujem samo soglasje lastnika stanovanja, to pa je fantov oče.

Vem, da to ni zakonito, pa vseeno. Gre se predvsem zato, da želim vsaj možnost, da enkrat v Lj. dobim vrtec, saj morava oba imet stalno bivališče v Lj.
Mi je pa malo zoprno, ker bom imela manj potnih stroškov, stroške z urejanjem dokumentov... Ker vem, da me kmalu (upam!) čaka ponovno urejanje vsega tega.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.6.2010 13:34:56   
Kiwa
naja17 - kolikor jaz vem je uradno potrebno vsako spremembo bivališča javit v roku 1 meseca in ne treh.
V kakšnem primeru se sploh lahko zgodi, da kdorkoli pride preverjat, kje v resnici stanuješ?

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2010 13:49:39   
mate0ja
o zgodi, da kdorkoli pride preverjat, kje v resnici stanuješ?
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa

naja17 - kolikor jaz vem je uradno potrebno vsako spremembo bivališča javit v roku 1 meseca in ne treh.
V kakšnem primeru se sploh lahko zgodi, da kdorkoli pride preverjat, kje v resnici stanuješ?

Na udaru si samo v času bolniške (s strani delodajalca) ali dolgotrajne bolniške (s strani države). Takrat moraš biti vsak trenutek dosegljiva na domačem naslov.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.6.2010 14:25:38   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

o zgodi, da kdorkoli pride preverjat, kje v resnici stanuješ?
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa

Na udaru si samo v času bolniške (s strani delodajalca) ali dolgotrajne bolniške (s strani države). Takrat moraš biti vsak trenutek dosegljiva na domačem naslov.

kiwa - ja možno je 1 mesec, ne bom trdila, da imam prav

mate0ja - to pa ni res... ker lahko si samo antipatična nekem sosedu in nima kej druzga za delat kokr težit drugim ljudem in te prijavi, da si tam, pa nisi prijavljen in te pridejo preverit in ti zraven še položnico napišejo, če je to res... to vem, ker ko je brat policaj ugotovil, da že 4 leta živim pri fantovih starših in da nisem prijavljena tam začasno, da če bi me kdo prijavil, ni me on moral prit preganjat user posted image .... sem se kmal odselila user posted image ....

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.6.2010 15:11:42   
mate0ja

mate0ja - to pa ni res... ker lahko si samo antipatična nekem sosedu in nima kej druzga za delat kokr težit drugim ljudem in te prijavi, da si tam, pa nisi prijavljen in te pridejo preverit in ti zraven še položnico napišejo, če je to res... to vem, ker ko je brat policaj ugotovil, da že 4 leta živim pri fantovih starših in da nisem prijavljena tam začasno, da če bi me kdo prijavil, ni me on moral prit preganjat user posted image .... sem se kmal odselila user posted image ....

Nisem pomislila na varianto, da nekateri iščejo osebno zadoščenje v "reševanju" problemov drugih.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.6.2010 15:18:15   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

Nisem pomislila na varianto, da nekateri iščejo osebno zadoščenje v "reševanju" problemov drugih.

Vem, da ne, ampak žal tud taki obstajajo user posted image ....

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?