|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Upoštevanje "nove" minimalne plače?
7.6.2010 11:47:37   
Kiwa
Tiste, ki ste pred kratkim, oz. po marcu uveljavljale pravico do porodniškega nadomestila... Zanima me, če so vam na CSD že upoštevali novo minimalno plačo?
Ker, če si računam višino porodniške na internetni strani CSD Šiška še vedno upoštevajo staro minimalno plačo?
Kakšne so kaj vaše izkušnje?

In še to: porodniški dopust nastopim 12.06.2010, na CSD (Domžale) pa nameravam it šele v četrtek 10.06.2010. Razlog: želim, da mi upoštevajo tudi majsko plačo, saj sem zaposlena le tri mesece in se mi bo to kar poznalo. Lahko kaj komplicirajo?? Me je kar malo strah.

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl...
7.6.2010 11:57:12   
zmajaz
Ne - nimajo kaj komplicirat, tudi jaz sem v prvi porodniški naredila tako - še celo svetovalka mi je rekla, da lahko oddam tako pozno, da se mi bo upotševala ena plača več. Kaj ti pa čejo rečt - da ne dobiš porodniške, ker si prepozna? user posted image  
Upoštevati se pa mora zadnja znana minimalna plača - samo aplikacija na strani od CSD Šiška zgleda še ni popravljena sploh.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.6.2010 11:58:54 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2010 12:09:47   
Kiwa
Super odgovor! Ravno tak kot sem ga želela user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.6.2010 12:13:27   
emaa
V Domžalah ti celo same rečejo, da malo počakaj, če vidijo, da je to zate bolj ugodno, pa očetovski dopust lahko tudi hkrati zrihtaš. 

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2010 9:21:35   
Kiwa
Emaa, mogoče veš, če v Domžalah delajo ob četrtkih? Na njihovi spletni strani namreč piše, da uradnih ur ob četrtkih ni, tam kjer pa piše poslovni čas, pa piše, da delajo tudi ob četrtkih? Da ne bom jutri zastonj hodila tja.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2010 9:34:34   
petea
Poslovni čas pomeni, da delajo - tudi uradniki morajo biti v službi 40 ur na teden user posted image  (in v tem času morajo na info točki sprejemati vloge),
uradne ure pomenijo, da v tem času sprejemajo stranke (za vse, kar presega samo sprejemanje vlog) -> če boš samo oddala vlogo, te bodo sprejeli, če želiš kakšne informacije in pomoč, pa boš morala tja v času uradnih ur.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2010 10:08:25   
Kiwa
Petea, hvala. Torej bom lahko vlogo za porodniško oddala jutri, poleg tega pa bova uredila očetovstvo? Sori, sam te uradniške zadeve mi ne grejo najbolj :S

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2010 10:11:43   
zmajaz
Ne - očetovstva ne bosta mogla urejati, če ni uradnih ur - potem bosta morala iti v petek tja.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2010 12:04:24   
Kiwa
Nič nisva mogla urediti, sva šla zastonj v Domžale. Vrata so bila zaklenjena, ko pa sem poklicala po telefonu, so rekli, da niti vloge ne morem oddat.
Matr sem jezna! user posted image
Jutri je zadnji dan, da to uredim, ker v soboto že nastopim porodniško. Me je strah, da ne bi komplicirali..

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2010 12:26:22   
zmajaz
Ja meni osebno je bilo malo čudno, da bi sploh sprejemali vloge, ker če niso uradne ure, načeloma nimaš kaj urejati takrat.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2010 12:41:48   
Kiwa
Ja, saj vem. Čisto logično, da nisem nič uredila. Bom pač jutri že ob 8h zjutraj tam.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2010 15:05:01   
*x*y*z*
Meni ko nastopim porodniško oktobra in sem neki spraševala kako se mi bo računala porodniška so mi rekli da od stare minimalne.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2010 16:28:41   
zmajaz
Samo jaz jih res ne razumem več - kako bi se računalo od stare minimalne, če v zakonu in v pravilniku lepo piše, da se računa od minimalne plače, ki velja v mesecu oddaje vlogeuser posted image  A je CSD nad zakonom in lahko kar nekaj po svoje dela ali kako? Jaz se jim ne bi pustila - dala pri pritožbo in šla do konca, magari do tožbe, ker ne morejo kar obiti zakona in pika. 

Pa tudi na svojih spletnih straneh imajo vsi CSD-ji napisano, da se upošteva minimalna plača, veljavna v mesecu oddaje vloge.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 10.6.2010 16:34:26 >

(odgovor članu *x*y*z*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.6.2010 21:39:27   
*x*y*z*
Zmajaz hvala za info, bom malo bolj trdo stopla do njih pa jim svoje povedala.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.6.2010 21:52:39   
zmajaz
Malenkost še počakaj. user posted image  Imamo na finančnih dilemah ravno eno debato na to temo, ker je ena dejansko dobila odločbo za porodniško po nekem čudnem izračunu - v bistvu niti ne po stari minimalni plači, ampak z neko sam bog ve kako uskladitvijo. Zdaj se bo poskusila pritožiti, ker je to očitno v nasprotju z zakonom, jaz sem pa tudi poslala vprašanje na ministrstvo, pa bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo - menda ja ne morejo kar tako nekaj po svoje delati, če v zakonu in pravilniku povsem nedvoumno piše, kako se računa višina starševskega nadomestila.

(odgovor članu *x*y*z*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.6.2010 22:01:10   
*x*y*z*
OK hvala, javi ko boš imela info

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.6.2010 22:03:06   
zmajaz
Bom.

(odgovor članu *x*y*z*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.6.2010 9:14:07   
petea
Javne ustanove morajo sprejemati vloge in dajati splošne informacije ves poslovni čas.
Če so vrata zaklenjena, imajo morda pisarne na več naslovih in dajejo informacije kje drugje.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.6.2010 10:56:09   
Kiwa
Evo, dobila odločbo in upošteva se stara minimalna plača user posted image ! Zakaj? Ne vem..

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.6.2010 11:55:11   
CatJa
Meni se zdi povsem logično, da se upošteva stara (do marca). Kaj pa tiste, ki so bile vseh 12 mesecev zaposlene in se jim porodniška izračunava glede na povprečje teh zadnjih 12 mesecev?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.6.2010 11:59:33   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Meni se zdi povsem logično, da se upošteva stara (do marca). Kaj pa tiste, ki so bile vseh 12 mesecev zaposlene in se jim porodniška izračunava glede na povprečje teh zadnjih 12 mesecev?

Sem se mal neumno izrazila: kaj pa tiste, ki so imele vseh 12 mesecev pred nastopom porodniške minimalno plačo? Do februarja oz. izplačila marca 597,43 € od aprila naprej pa 734,15? Bi po vaši logiki morale imeti porodniško v višini 734,15 ali pa pač povprečje zadnjih 12 mesecev?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.6.2010 13:17:12   
boni25
Catja,kar povprečje zadnjih 12 plač ti vzamejo sem jaz ravno ta teden dobila odlocbo,ker če bi tako naredil kot si ti napisala bi jaz imela za 100e visjo porodnisko.Tudi zame bi blo fajn.Pa na zalost ni tko.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.6.2010 13:31:27   
Kiwa
CatJa se strinjam s tabo glede tega. Ampak v zakonu piše, da se upošteva zadnja znana minimalna plača ob oddaji vloge. Za to gre.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?