Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 7.6.2010 11:57:12
|
|
|
|
zmajaz
|
Ne - nimajo kaj komplicirat, tudi jaz sem v prvi porodniški naredila tako - še celo svetovalka mi je rekla, da lahko oddam tako pozno, da se mi bo upotševala ena plača več. Kaj ti pa čejo rečt - da ne dobiš porodniške, ker si prepozna? Upoštevati se pa mora zadnja znana minimalna plača - samo aplikacija na strani od CSD Šiška zgleda še ni popravljena sploh.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.6.2010 11:58:54 >
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 7.6.2010 12:09:47
|
|
|
|
Kiwa
|
Super odgovor! Ravno tak kot sem ga želela
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 7.6.2010 12:13:27
|
|
|
|
emaa
|
V Domžalah ti celo same rečejo, da malo počakaj, če vidijo, da je to zate bolj ugodno, pa očetovski dopust lahko tudi hkrati zrihtaš.
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 9.6.2010 9:21:35
|
|
|
|
Kiwa
|
Emaa, mogoče veš, če v Domžalah delajo ob četrtkih? Na njihovi spletni strani namreč piše, da uradnih ur ob četrtkih ni, tam kjer pa piše poslovni čas, pa piše, da delajo tudi ob četrtkih? Da ne bom jutri zastonj hodila tja.
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 9.6.2010 9:34:34
|
|
|
|
petea
|
Poslovni čas pomeni, da delajo - tudi uradniki morajo biti v službi 40 ur na teden (in v tem času morajo na info točki sprejemati vloge), uradne ure pomenijo, da v tem času sprejemajo stranke (za vse, kar presega samo sprejemanje vlog) -> če boš samo oddala vlogo, te bodo sprejeli, če želiš kakšne informacije in pomoč, pa boš morala tja v času uradnih ur.
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 9.6.2010 10:08:25
|
|
|
|
Kiwa
|
Petea, hvala. Torej bom lahko vlogo za porodniško oddala jutri, poleg tega pa bova uredila očetovstvo? Sori, sam te uradniške zadeve mi ne grejo najbolj :S
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 9.6.2010 10:11:43
|
|
|
|
zmajaz
|
Ne - očetovstva ne bosta mogla urejati, če ni uradnih ur - potem bosta morala iti v petek tja.
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 12:04:24
|
|
|
|
Kiwa
|
Nič nisva mogla urediti, sva šla zastonj v Domžale. Vrata so bila zaklenjena, ko pa sem poklicala po telefonu, so rekli, da niti vloge ne morem oddat. Matr sem jezna! Jutri je zadnji dan, da to uredim, ker v soboto že nastopim porodniško. Me je strah, da ne bi komplicirali..
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 12:26:22
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja meni osebno je bilo malo čudno, da bi sploh sprejemali vloge, ker če niso uradne ure, načeloma nimaš kaj urejati takrat.
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 12:41:48
|
|
|
|
Kiwa
|
Ja, saj vem. Čisto logično, da nisem nič uredila. Bom pač jutri že ob 8h zjutraj tam.
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 15:05:01
|
|
|
|
*x*y*z*
|
Meni ko nastopim porodniško oktobra in sem neki spraševala kako se mi bo računala porodniška so mi rekli da od stare minimalne.
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 16:28:41
|
|
|
|
zmajaz
|
Samo jaz jih res ne razumem več - kako bi se računalo od stare minimalne, če v zakonu in v pravilniku lepo piše, da se računa od minimalne plače, ki velja v mesecu oddaje vloge? A je CSD nad zakonom in lahko kar nekaj po svoje dela ali kako? Jaz se jim ne bi pustila - dala pri pritožbo in šla do konca, magari do tožbe, ker ne morejo kar obiti zakona in pika. Pa tudi na svojih spletnih straneh imajo vsi CSD-ji napisano, da se upošteva minimalna plača, veljavna v mesecu oddaje vloge.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 10.6.2010 16:34:26 >
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 21:39:27
|
|
|
|
*x*y*z*
|
Zmajaz hvala za info, bom malo bolj trdo stopla do njih pa jim svoje povedala.
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 21:52:39
|
|
|
|
zmajaz
|
Malenkost še počakaj. Imamo na finančnih dilemah ravno eno debato na to temo, ker je ena dejansko dobila odločbo za porodniško po nekem čudnem izračunu - v bistvu niti ne po stari minimalni plači, ampak z neko sam bog ve kako uskladitvijo. Zdaj se bo poskusila pritožiti, ker je to očitno v nasprotju z zakonom, jaz sem pa tudi poslala vprašanje na ministrstvo, pa bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo - menda ja ne morejo kar tako nekaj po svoje delati, če v zakonu in pravilniku povsem nedvoumno piše, kako se računa višina starševskega nadomestila.
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 22:01:10
|
|
|
|
*x*y*z*
|
OK hvala, javi ko boš imela info
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 10.6.2010 22:03:06
|
|
|
|
zmajaz
|
Bom.
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 11.6.2010 9:14:07
|
|
|
|
petea
|
Javne ustanove morajo sprejemati vloge in dajati splošne informacije ves poslovni čas. Če so vrata zaklenjena, imajo morda pisarne na več naslovih in dajejo informacije kje drugje.
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 20.6.2010 10:56:09
|
|
|
|
Kiwa
|
Evo, dobila odločbo in upošteva se stara minimalna plača ! Zakaj? Ne vem..
|
|
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 20.6.2010 11:55:11
|
|
|
|
CatJa
|
Meni se zdi povsem logično, da se upošteva stara (do marca). Kaj pa tiste, ki so bile vseh 12 mesecev zaposlene in se jim porodniška izračunava glede na povprečje teh zadnjih 12 mesecev?
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 20.6.2010 11:59:33
|
|
|
|
CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Meni se zdi povsem logično, da se upošteva stara (do marca). Kaj pa tiste, ki so bile vseh 12 mesecev zaposlene in se jim porodniška izračunava glede na povprečje teh zadnjih 12 mesecev? Sem se mal neumno izrazila: kaj pa tiste, ki so imele vseh 12 mesecev pred nastopom porodniške minimalno plačo? Do februarja oz. izplačila marca 597,43 € od aprila naprej pa 734,15? Bi po vaši logiki morale imeti porodniško v višini 734,15 ali pa pač povprečje zadnjih 12 mesecev?
|
|
RE: Upoštevanje "nove" minimalne pl... 20.6.2010 13:17:12
|
|
|
|
boni25
|
Catja,kar povprečje zadnjih 12 plač ti vzamejo sem jaz ravno ta teden dobila odlocbo,ker če bi tako naredil kot si ti napisala bi jaz imela za 100e visjo porodnisko.Tudi zame bi blo fajn.Pa na zalost ni tko.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?