Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Razjasnitev nekaterih pojmov 7.6.2010 8:56:37
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi Pozdrav! Prejšni teden sem oddala vlogo za porodniško in pa za pomoč ob rojstvu otroka. Tam sem vzela eno brošuro 'družinski prejemki' sedaj imam pa vprašanje in sicer: * starševsko nadomestilo je moja porodniška - da ali ne DA * če prejemam porodniško nisem upravičena do starševskega dodatka - da ali ne DA - ti dve zadevi se izključujeta, dobiš ali eno ali drugo * pomoč ob rojstvu otroka - to dobim v obliki denarja, ker sem se tako odločila DA * otroški dodatek - za to zaprosim po rojstvu otroka, velja za eno leto in vsako leto moram dati novo vlogo DA A bi moala biti še na kaj pozorna? Pozanimaj se še, ali morda tudi vaša občina da kako darilo ob rojstvu otroka - naša občina recimo da vsakemu novorojencu 200 eur - ene dajo še več, druge nič, LJ pa mislim da je edina, ki da samo socialno ogroženim. Hvala za vaše odgovore.
|
|
RE: Razjasnitev nekaterih pojmov 7.6.2010 22:20:02
|
|
|
|
Kerensa*
|
Če bi imela po kakšnem čudežu znesek porodniške nižji od zneska starševskega dodatka, bi dobila razliko v obliki DSP.
|
|
|
|
RE: Razjasnitev nekaterih pojmov 7.6.2010 22:23:21
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Če bi imela po kakšnem čudežu znesek porodniške nižji od zneska starševskega dodatka, bi dobila razliko v obliki DSP. Kerensa tak čudež pa ne obstaja - če je starševski dodatek 193 eur, starševsko nadomestilo (porodniška) pa v nobenem primeru ne more biti nižje od 55 % minimalne plače, kar trenutno znaša malo čez 300 eur.
|
|
RE: Razjasnitev nekaterih pojmov 7.6.2010 22:53:24
|
|
|
|
Kerensa*
|
Aha... nisem vedela, da tudi, če si zaposlen za npr. 2 uri na minimalno plačo, vseeno dobiš 55% minimalca od polnega delovnega časa. Se vidi, da nisem bila na porodniški.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?