|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj tabletka proti lulanju
5.6.2010 20:25:36   
čaki
za tiste, katere ste imele tabletke za proti lulanju ponoči, niti zdravnica, niti v lekarni mi niso znali povedat, kdaj naj otrok to tableto popije. 1 uro pred spanjem? tik pred spanjem?
nevem, kdaj naj ji jo dam.
nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj tabletka proti lulanju
5.6.2010 20:36:20   
sanelaa
Prvič slišim za takšno tabletko......

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.6.2010 21:21:26   
K_a_t_i
user posted image a to obstaja?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.6.2010 21:23:21   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

a to obstaja?

user posted image

zakaj pa tabletko proti lulanju? zakaj pa otrok ne sme lulat, ko ga tisci?

samo sprasujem, ker tudi sama prvic slisim za kaj takega....user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2010 21:28:15   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

a to obstaja?

user posted image

zakaj pa tabletko proti lulanju? zakaj pa otrok ne sme lulat, ko ga tisci?

samo sprasujem, ker tudi sama prvic slisim za kaj takega....user posted image

To gre za otroke kirečimo pro 5, 6 letih in kasneje še vedno močijo posteljo ponoči...
men se zdi da sem 1x prebrala da se da pred spanjem..točno pa res ne vem...

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2010 21:29:52   
jakaracman
DF]
Pred uporabo natančno preberite to navodilo! - Navodilo shranite ...
Oblika datoteke: PDF/Adobe Acrobat - Hitri pogled
MINIRIN® 0,1 mg tablete: ena tableta vsebuje 0,1 mg dezmopresinijevega ... Optimalni odmerek zdravila MINIRIN® vam bo zdravnik določil individualno. Tablete ...
www.zdravila.net/.../Navodilo%20za%20uporabo_MinirinTablete.pdf - P
Mogoče bo kaj uporabnega.
Ne vem zakaj ne odpre user posted image

< Sporočilo je popravil jakaracman -- 5.6.2010 21:32:38 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.6.2010 21:31:41   
*miska.mcc*
ahaaaa, eva....

to pa drgac. na prvo zogo sem prebrala, da bi mami sparala pleniceuser posted image

sorry

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.6.2010 21:35:14   
jakaracman
Nesposobnost zadrževanja urina ponoi pri otrocih:
Primeren zaetni odmerek je 0,2 mg pred spanjem. e ta odmerek ni dovolj uinkovit, lahko
zdravnik poveata odmerek do 0,4 mg. Potrebo po nadaljevanju zdravljenja zdravnik znova
oceni po 3 mesecih, in sicer tako, da vam zdravljenje z MINIRINOM® prekine za najmanj 1
teden.
Upoštevati je treba omejitev pitja vode (glejte tudi Previdnostne ukrepe in opozorila

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.6.2010 22:15:28   
krtek 1
Naš jo mora vzeti pred večerjo.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.6.2010 8:18:00   
Onasiss

ahaaaa, eva....

to pa drgac. na prvo zogo sem prebrala, da bi mami sparala pleniceuser posted image

sorry

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image glih neki zate miš....user posted image user posted image user posted image

So what....

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.6.2010 12:53:53   
čaki
krtek a pa vam pomaga? naša jo pije 1 teden, a še vedno vsako jutro  močno polulana.
pa cel popoldne popije 1 dcl pijače. res minimalno.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.6.2010 20:28:37   
krtek 1
Ja,nam pomaga.Ampak jih jemlje že skoraj eno leto,pomagala je pa od prve tabletke naprej.Ko smo po pol leta za en teden prekinili,je spet močil posteljo,zato smo dobili novo rundo.Bomo videli kaj bo zdaj.Našemu je ena tableta dovoj,v primeru da se bi polulal bi morala povečati odmerek. Lp

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.6.2010 8:28:43   
sončnica14
Mojemu petletniku je zdravica tudi predpisala te tabletke, pa mu jih še nisem začela dajati.
Malo me skrbijo ta opozorila glede vseh možnih stranskih očitkov. Poleg tega ne vem, kako naj skombiniram jemanje tabletk s hrano in pijačo.
Kot sem jaz razumela  navodila, bi bilo idealno, če bi bila večerja dve uri pred spanjem, 1 uro pred spanjem pa ta tabletka, s tem da ne bi smel nič pit od dve uri pred spanjem dalje??
Mi večerjamo tik pred spanjem, saj smo sedaj ko so dolgi dnevi dolgo časa zunaj, ko pa zvečer pridemo noter pa imamo po hitrem postopku večerjo, umivanje in nato posteljo.
Kako je s tem pri vas??

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.6.2010 8:30:14   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: Onasiss

ahaaaa, eva....

sorry

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image glih neki zate miš....user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.6.2010 20:32:57   
krtek 1
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica14

Mojemu petletniku je zdravica tudi predpisala te tabletke, pa mu jih še nisem začela dajati.
Malo me skrbijo ta opozorila glede vseh možnih stranskih očitkov. Poleg tega ne vem, kako naj skombiniram jemanje tabletk s hrano in pijačo.
Kot sem jaz razumela  navodila, bi bilo idealno, če bi bila večerja dve uri pred spanjem, 1 uro pred spanjem pa ta tabletka, s tem da ne bi smel nič pit od dve uri pred spanjem dalje??
Mi večerjamo tik pred spanjem, saj smo sedaj ko so dolgi dnevi dolgo časa zunaj, ko pa zvečer pridemo noter pa imamo po hitrem postopku večerjo, umivanje in nato posteljo.
Kako je s tem pri vas??

Tudi jaz sem jih od začetka doma skladiščila in mu jih nisem dajala,ker sem še vedno upala da se bo uredilo samo od sebe.Ko pa je P to izvedela pa mi jih je pošteno napela,da se to ne uredi samo do sebe in da hvala bogu za tebletke,da lahko pomagajo...No,in sedaj jih jemljemo že kar dolgo in se še vedno ni uredilo.Smo mu pa vmes dali tik-tak bonbone in mu rekli,da je tistih tablet zmanjkalo in ima sedaj druge,ki ravno tako pomagajo(to smo probali,ker smo mislili,da je nekaj tudi na pisihi in da bo pač z tabletko,takšno ali drugačno zadovoljen)ampak se je polulal in ni bilo na psihi,tablete res pomagajo.
Glede tega kdaj jo vzeti,je pa pri nas tako,da bilo kdaj jo vzame(samo da jo vzame)se ne polula.Včasih je to dve uri pred spanjem,včasih eno,včasih pred,po večerji,včasih že napol spi,ko se spomni in reče,mama tabletke še nisma vzela....in vedno pomaga.
Zanima me,če ima vaš fant še vedno pleničko,ali kako?

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.6.2010 7:50:27   
sončnica14
Krtek, ja ponoči ima še vedno plenico.  Sem že poskusila brez ter se kakšen mesec in pol trudila, vstajala celo noč, preoblačila posteljo 1-2x na noč, poskusila s svojimi nalepkami (jih je nalepil vsako jutro, če je bil suh, po določeni količini nalepk je dobil nagrado) ipd.  Pa ni uspelo, tako da smo šli nazaj na plenice (največje seveda).  Plenica je vsako jutro polulana, kljub temu, da pazim, da proti večeru ne pije in da za večerjo ne je  mlečne hrane (čokolino, musli ipd). Poleg tega se mi zdi, da ga to, da ima še plenico sploh ne moti.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.6.2010 17:25:35   
krtek 1

Krtek, ja ponoči ima še vedno plenico.  Sem že poskusila brez ter se kakšen mesec in pol trudila, vstajala celo noč, preoblačila posteljo 1-2x na noč, poskusila s svojimi nalepkami (jih je nalepil vsako jutro, če je bil suh, po določeni količini nalepk je dobil nagrado) ipd.  Pa ni uspelo, tako da smo šli nazaj na plenice (največje seveda).  Plenica je vsako jutro polulana, kljub temu, da pazim, da proti večeru ne pije in da za večerjo ne je  mlečne hrane (čokolino, musli ipd). Poleg tega se mi zdi, da ga to, da ima še plenico sploh ne moti.

Kot bi pripovedovala o mojem otroku in našemu načinu odvajanja(tudi mi smo vse to poskusili).Jaz bi ti svetoval,da poskusita tabletke in boš videla kako bo.Naš se je prav sprostil od kar jih jemlje,prej pa smo bili vsi živčni in napet(tudi,če se ne vem kako trudiš,da ge nebi kregal ti včasih sredi noči ko moraš preoblačiti posteljo dvigne "pokrov")

Neposredna povezava do sporočila: 17
9.6.2010 7:36:48   
sončnica14
Ja, tudi meni se je to včasih zgodilo, da me je ponoči znerviralo in nisem ostala čisto mirna. Ko sem naprimer kljub temu, da sem ga ponoči dala dvakrat lulat še 2 x morala preobleči posteljnino, ker je bil kljub temu moker. (kako lahko toliko lula ponoči ne vem) Imela sem občutek, da celo noč samo vstajam in po več zaporednih takih nočeh enostavno težko ostaneš miren.
Nalepkice za nagrado so stimulativno prve dni mogoče še učinkovale, potem pa so izgubile "moč".
Ma bom poskusila s temi tabletkami, samo še moža moram prepričati, ker je proti.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.6.2010 7:45:06   
Felicita

Ja, tudi meni se je to včasih zgodilo, da me je ponoči znerviralo in nisem ostala čisto mirna. Ko sem naprimer kljub temu, da sem ga ponoči dala dvakrat lulat še 2 x morala preobleči posteljnino, ker je bil kljub temu moker. (kako lahko toliko lula ponoči ne vem) Imela sem občutek, da celo noč samo vstajam in po več zaporednih takih nočeh enostavno težko ostaneš miren.
Nalepkice za nagrado so stimulativno prve dni mogoče še učinkovale, potem pa so izgubile "moč".
Ma bom poskusila s temi tabletkami, samo še moža moram prepričati, ker je proti.

nej on en teden vstaja, preoblači malega in posteljo. mogoče bo tut otročku koristilo, kot drugo pa ni večjega argumenta kot to.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 19
9.6.2010 20:21:52   
čaki
meni je zdr. rekla da niti pod razno otrok ne sme ponoči na wc. mehur je tako " narejen" da ponoči spi.
uglavnem, naša je po 10 dneh tablet še vedno polulana, nič ne pomaga. do tablet je mela plenico in isto- nič je ni motilo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.6.2010 20:29:12   
Sibil_
Naš ima tudi še plenico ponoči in je mokra, samo tudi jaz oklevam s temi tabletami. predvsem omejevanje pitja tekočine mi je mimo, ker je poleti zdravo pit in vem, kako bi bilo meni če bi mi rekli da ne smem pit.
Pa tudi mi smo poskusili že vsega, od nagrad do nalepk ma vse, pa ne pomaga. Ta mlajši pa ima zjutraj suho plenico, prav neverjetno.user posted image

Kaj v šolo lulanja je šla katera, ima kdo izkušnje?

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.6.2010 21:54:55   
sončnica14
Tudi mene moti to omejevanje tekočine, poleg tega točno vem, da dopoldan v vrtcu premalo pije in ne morem potem še popoldan omejevat pitja.

Poleg tega ne bi rada, da bi bilo to jemanje tabletk predolgo, saj sem brala, da jih nekateri jemljejo tudi po več let. 

A je tukaj mogoče kakšna mamica (ali očka) otroka, ki jim je s pomočjo tabletk kmalu uspelo, ter da potem niso več potrebovali tabletk?

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?