Sonček in poletje
|
Bubika26 - Ko sem se šla tuširat sem na hlačkah zagledala rjavkast izcedek. Pol sem si pa rekla, tole bom malo preverila in ko sem obrisala s papirjem je na njem ostala gosta rjavkasta sluz. Pa tega je bilo kar dosti. Zdej itak hodim vsak dan v porodnišnico na CTG in so mi tam samo rekli, da je to še eden od znakov, da se nekaj začenja, Ampak, da lahko še nekaj dni traja. Ena nosečnica, ki tudi hodi na CTG je rekla, da se ji je pri prvi nosečnosti čep odluščil 14 dni pred tem, ko je potem šla dejansko rodit, neka druga, pa da je dobila popadke 3 ure zatem, ko se ji je čep odluščil. Tako, da pri vsaki se to drugače razvija. mišamaša77 - če ti ne želiš, da ti umetno sprožijo porod ti ga ne bodo, če za to ni medicinskih indikacij. Je pa res da je vse tudi odvisno od zdravnika. Meni se je pred dnevi pokazal sum na razpok plodovih ovojev in so me zadržali v porodnišnici, zdravnica, ki me je pregledala pri popoldanski viziti (vaginalno), mi je rekla, da ona bi mi kar sprožila porod. Prej mi je povedala, da je otročiček še viskoko, da sem odprta komaj za prst in da je moj maternični vrat dolg 4 cm, kar je absolutno preveč za rodit. Najprej bi mi morali dat gel, da bi se to malo zmehčalo in skrajšalo, šele potem bi lahko dobila umetne popadke itd itd. Ampak sem se jaz malo ˝uprla˝ in ji lepo razložila, da si želim naravnega poroda in če ne bi še malo počakali. Sicer ji ni bilo čisto prav, ampak je rekla, da lahko počakamo do jutra in če se ponoči ne bo nič začelo, bom zjutraj rodila. Zjutraj na viziti pa me je moja sobna zdravnica vprašala, če se je od prejšnjega dne kaj spremenilo, če sem še opazila kak izcedek in ko sem povedala, da sprememb ni bilo, me je še enkrat temeljito pregledala z ultrazvokom. Vse je bilo normalno in predlagala je, da ostanem še en dan na opazovanju in ker ni bilo nobenih sprememb sem šla včeraj lepo domov , kjer še naprej vstrajno čakam, da se porod začne sam od sebe . Tako, da najprej moraš sama pri sebi razčistit kaj si želiš in to tudi povedat. Meni se je obrestovalo. Danes sem bila spet na CTG-ju, zdravnica mi je opravila tudi temeljit ultrazvok. Mali se še zelo dobro počuti v mojem trebuščku, tako da še kar napeto pričakujem svojo štručko. Držim pesti za vse, ki ste tudi čez rok, da bi čimprej rodile.
|