biga
|
Kako uspavate vaše dojenčke? Moja punčka bo čez 9 dni stara 3 mesece. Podnevi spi malo, bolj drema parkrat po 15 - 30 minut, ponoči pa se zbuja na povprečno tri ure. Problem je v tem, ker jo lahko uspavam le jaz z dojenjem, in to ponoči in podnevi. Čez dan še gre, če je v avtu ali vozičku, takrat ponavadi zaspi, zvečer pa se dojiva od osmih naprej, pa tudi do desetih, dokler trdno ne zaspi. Ker če jo položim v posteljico prej, se takoj razčuje in začne histerično jokati. Dude nikakor noče sprejeti, ji jo ponujam tudi čez dan, ker prav tako podnevi, če sva v stanovanju, ne bo zaspala drugače, kot da sesa pri meni. Okrog 10 začne jokati in vem, da je zaspana. Ampak ne bo zaspala, če jo nosim, tudi če jo mama, histerično vrešči. Hoče dojko. Ponoči ko poje, ni šans, da jo dam v posteljico, ker se takoj zbudi in v jok. Tako da jo položim zraven mene, potem sesa in zaspi. Ne vem, kdaj bi se moralo tole spanje urediti. Težko je biti mama-duda, ampak kaj naj drugega, če pa dude noče? Se mi otrok smili, če mu odrekam nekaj, kar ima najraje. Kakšen nasvet mi lahko daste?
|