|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je to zelo narobe?
27.5.2010 14:39:54   
barni
Mnenja prosim. Navajam zgolj enega izmed primerov, ki se lahko aplicirajo na vrsto podobnih situacij. Gre zgolj za to kako pravilno delovati in reagirati v določenih situacijah, ko vzgajaš, da bo najbolj prav.

Otrok sedi za mizo in je iz skodelice karkoli pač že. Potem očitno napolni želodec do te mere, da postane hranjenje igra, čeprav bi še vedno jedel. Začne namakati roke v hrano, mešati s prsti, mazati po mizi...

Rečeš 1x, 2x, nehaj, če ne ti vzamem. Se ti smeje in nadaljuje. Potem vzameš in rečeš, sem te opozorila, nisi nehal, zdaj boš brez.

Otrok dojame, da je stvar postala resna. Najprej šok, potem streznitev in na koncu jok, da bi rad nazaj.

Zdaj pa dilema; otrok ti obljubi, da bo lepo jedel in se ne bo več igral,  samo da bo dobil nazaj skodelico.

Kaj rečeš?

a.) Vredu, če se ne boš več igral s hrano, lahko poješ do konca. In vrneš skodelico. Konec koncev je dojel, da je naredil narobe in je obljubil, da ne bo več tega počel.
b.) Ne. Lepo sem ti rekla 2x, da nehaj, pa nisi. Zdaj pa kar sam sebi pripiši. In ne daš nazaj. Ker ne popustiš in vztrajaš pri svoji odločitvi. Si bo š že zapomnil za drugič.

Kaj mislite, v katerem primeru si otrok bolj "zapomni za drugič?"

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je to zelo narobe?
27.5.2010 14:47:27   
kristinaj
sem ti rekla že 2x je brez veze govoriti ker otork še ne ve kaj to pomeni...

jaz naredim takole, mu vzamem, on v jok, ga vprašam če bo jedel je odgovor ja, začne packati, probam mu dati jaz za jesti a noče in enostavno ga vzamem iz stolćka, ga umijem in naj se gre igrat... če bi bil lačen bi jedel..

ne zapomnijo si, prerasti morajo..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
27.5.2010 15:04:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.5.2010 15:14:22   
RAKICA2007
1. opozorim, da se s hrano ne igramo
2. opozorim ponovno, da se s hrano ne igramo in povem, da bom vzela

no ja, to ponavadi kar pomaga - ampak, če ne pomaga; vzamem brez besed. Nato pa seveda šok in jok...

Lepo vprašam, če je še lačna in bo do konca pojedla; če je odgovor JA - ji vrnem in res ponavadi do konca poje oz. ko se naje reče; ˝nisem več lačna˝ in se odhiti igrat user posted image  če je pa odgovor NE - se umije in konec user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.5.2010 15:37:13   
RAKICA2007
a.) Vredu, če se ne boš več igral s hrano, lahko poješ do konca. In vrneš skodelico. Konec koncev je dojel, da je naredil narobe in je obljubil, da ne bo več tega počel.

jaz bi izbrala tale odgovor...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2010 18:08:00   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007

Ja, jaz tudi. Saj ni v vojski.

Edino če bi se še potem fintiral, potem pa je res brez veze. Potem pa se itak ne more zaključiti drugače kot z jokom ali pa packanjem. Saj mal lahko packa, mal itak more, ker otroci se tako učijo, iz česa so stvari ... da otipajo. Sam O.K., saj se ve, kdaj je pa dovolj.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2010 21:28:16   
Najaa

Jaz tudi. In tudi naredim tako, ker pri nas se za mizo dogaja marsikaj. Največkrat gre po nekaj žlicah stran in po dveh opozorilih ji povem, da bom krožnik vzela in ga umila. Ponavadi pride nazaj in poje lepo do konca.Če ne pride nazaj, pa res ni lačna in je tudi stvar zaključena.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.5.2010 8:21:53   
picola1
Jst mislim, da ne z eno ne z drugo varianto ne boš naredila večje škode. V obeh primerih bo ostal brez hrane, če se bo igral z njo. Prva je pač malo bolj na soft, druga na hard. Odvisno tut od otroka. Če vidiš, da se je pri prvi varianti parkrat spet poskušal igrat s hrano, potem pač probaš še z drugo varianto. In vidiš, če deluje druga, potem je bila prva preveč soft...če pa tut druga ne deluje, potem pa pač res res ni lačen, ko se začne mal igrat s hrano...

Večji problem bi bil, če bi mu samo grozila, hrano pa bi mu na koncu vseeno pustila na mizi, da se z njo še naprej igra...Tako se mi zdita pa obe tvoji varianti sprejemljivi. Čeprav jaz bi kot sem rekla, najprej izbrala prvo, bolj soft (ker je tut moja hčerka narejena bolj na soft in hitro dojame, kdaj je hec in kdaj ne...pa tut vodljiva je dokaj).user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.5.2010 8:24:08   
barni
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz tudi. In tudi naredim tako, ker pri nas se za mizo dogaja marsikaj. Največkrat gre po nekaj žlicah stran in po dveh opozorilih ji povem, da bom krožnik vzela in ga umila. Ponavadi pride nazaj in poje lepo do konca.Če ne pride nazaj, pa res ni lačna in je tudi stvar zaključena.

Tudi jaz vedno izberem ta odgovor in v 95% je potem vse ok, torej dojame poanto in gremo lepo naprej karkoli že počnemo.

Da še povem zakaj sem to vprašala: ker sem dobila očitek, da otroka preveč sprašujem in ne znam ostro postaviti meja in da je to slabo za otroka. Če nekaj vzameš, NE SMEŠ dati nazaj pod nobenim pogojem.

Samo se mi zdi, da vseeno s svojim načinom nekaj dosežem, vsaj kolikor vidim za zdaj, ne vem pa kako bo dolgoročno.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.5.2010 8:53:28   
livia
Ojoj, tudi mi smo zdaj v tej fazi. Je treba bit kar vztrajen, če hočeš imet za dlje časa zadeve poštimane.

Jaz opozorim 1x, drugič povem, da jo opozarjam zadnjič in da bom nato vzela. Če se ponovi, vzamem. Ona v jok in protestira in ko (če) obljubi, da bo lepo jedla potem dam nazaj, a če se stvar ponovi samo vzamem in dam stran, njo pa pošljem od mize. Takrat je zame zadeva končana. Lahko joče, obljublja, ne popustim.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.5.2010 9:44:57   
barni
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Ojoj, tudi mi smo zdaj v tej fazi. Je treba bit kar vztrajen, če hočeš imet za dlje časa zadeve poštimane.

Jaz opozorim 1x, drugič povem, da jo opozarjam zadnjič in da bom nato vzela. Če se ponovi, vzamem. Ona v jok in protestira in ko (če) obljubi, da bo lepo jedla potem dam nazaj, a če se stvar ponovi samo vzamem in dam stran, njo pa pošljem od mize. Takrat je zame zadeva končana. Lahko joče, obljublja, ne popustim.

Se podpišem. Se mi zdi, da moram dati še eno priložnost. Eni pa pravijo, da to ni dobra taktika.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2010 9:53:35   
mate0ja
Tudi pri nas se včasih packa s hrano. Kot ti dvakrat opozorim v tretjo vzamem. Ampak sem mnenja, da je treba otroku dat možnost, da napako popravi. Tako ji potem hrano vrnem, če nadaljuje s packanjem potem krožnik nepreklicno vzamem, sicer pa poje do konca.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.5.2010 10:04:19   
ronja
a.
in podpis pod splišni, livio in ostale a-jevke. Je pa res, da imamo zato navadno packarijo po kosilu/večerji...user posted image Ampak malo pa tudi morajo packat, a ne? Saj tudi jaz včasih delam figurice iz čokoladeuser posted image (ok, navadno pazim, da me ne dobijouser posted image ).

Ma, za ene otroke mogoče res ni, ne vem, pri mojih kar dela. Pri nas pa smo navajeni, da se marskaj da zmenit, če se lepo pogovorimo in upoštevamo en drugega - zakaj bi bilo to narobe? Saj nisi rekla, da ji boš vzela za zmeraj - "če se boš igral, vzamem" - in po 2. opozorilu res vzameš, potem, ko se pa zmenita in otrok vidi, da resno misliš, pa daš nazaj.
Midva sva se tudi spraševala, če je to ok, samo meni se zdi, da je bolj važno, da otroka naučimo, da se da z obojestranskim trudom in kompromisom vse zmenit kot pa to, da ve, da bom vedno naredila točno to, kar sem rekla in ne bom nikoli odstopila niti za mm. To je tudi po svoje ena tiranija... Saj si tudi pri drugih stvareh kdaj premislim, ne samo v zvezi z otroki - ko vidiš, da nekaj nekomu veliko pomeni, recimo... Zakaj bi bilo otroci tako zelo drugačni?

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2010 10:05:18   
ronja
Če se ponovi potem, ko sem enkrat že vzela, pa tudi jaz nepreklicno vzamem, to pa vsekakor. Sicer pa kot je mateja napisala, damo šanso, da se popraviuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.5.2010 14:28:28   
zinkazi
Vsekakor A

Če še to ne pomaga, vzamem in se ne dogovarjam več.

< Sporočilo je popravil zinkazi -- 29.5.2010 14:30:03 >

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.11.2010 10:54:25   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: barni
...ker sem dobila očitek, da otroka preveč sprašujem in ne znam ostro postaviti meja in da je to slabo za otroka. Če nekaj vzameš, NE SMEŠ dati nazaj pod nobenim pogojem....

Vsekakor je pravilna varianta a)  saj tudi jasno izkaže, kaj je otrok razumel.

V kolikor pa ni razumel (verjetno se zgodi vsaj enkrat) je seveda takoj naslednja poteza varianta b).

Tako da ni ali ali ampak in in.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.