|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako reagirati...
26.5.2010 22:16:24   
Liya
Imam deklico ki šteje slabe tri leta.Po večini lahko rečem zelo pridno,pride pa vsekakor dan,ko pa je tako nagajiva in neubogliva kot danes.Ne vem ali jo je polna luna spravila iz tira ali pa moja predraga taščiša,ki ima svoja pravila.

No danes protu večeru,ko sva po popoldanskem igranju na dvorišču odpravljale v stanovanje mojo deklico pokliče tašča in jasno ona ne da bi upoštevala mojo željo,želi k njej.
Seveda sem vztrajala pri svojem,nakar moja hči začne trmariti in na vsak način doseči svoje.Jasno ji nisem pustila in malo na silo spravila not,ker drugače bi me o same jeze razgnalo.
Sem storila prav,ali ne?
Saj ne da bi bila kruta in jo ne pustim k njej rade volje,ampak če pa je že toliko ura in se nekaj zmeniva pa naj bi to tudi držalo,a ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako reagirati...
26.5.2010 22:19:11   
*miska.mcc*
in se nekaj zmeniva pa naj bi to tudi držalo,a ne?

da!

moj mali je vceraj preiskusal meje. pri skoraj 7-ih letih. mi je pocil film in sem ga prijela za uho.
PRVIČ!!!!
nisem povlekla...ma je sam od sebe "zletel" v kopalnico.
mislim, da ne bo vec probal ....ne grem se umit....

(odgovor članu Liya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.5.2010 22:22:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Liya

Imam deklico ki šteje slabe tri leta.Po večini lahko rečem zelo pridno,pride pa vsekakor dan,ko pa je tako nagajiva in neubogliva kot danes.Ne vem ali jo je polna luna spravila iz tira ali pa moja predraga taščiša,ki ima svoja pravila.

No danes protu večeru,ko sva po popoldanskem igranju na dvorišču odpravljale v stanovanje mojo deklico pokliče tašča in jasno ona ne da bi upoštevala mojo željo,želi k njej.
Seveda sem vztrajala pri svojem,nakar moja hči začne trmariti in na vsak način doseči svoje.Jasno ji nisem pustila in malo na silo spravila not,ker drugače bi me o same jeze razgnalo.
Sem storila prav,ali ne?
Saj ne da bi bila kruta in jo ne pustim k njej rade volje,ampak če pa je že toliko ura in se nekaj zmeniva pa naj bi to tudi držalo,a ne?

V takih primerih tudi jaz ne popuščam. user posted image

(odgovor članu Liya)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.5.2010 22:23:10   
ronja
Jaz imam pravilo, da če nekaj 2x rečem, potem za tem stojim in tako bo. Če nekaj rečem 1x, si včasih premislim, če vidim, da otroku to dosti pomeni in meni v tistem trenutku ne. Če sem pa že odločno rekla in sva se že prej tako zmenili, potem je pa treba stat za svojimi odločitvami in vzgojo, ja, vsaj po moje... Ni pa fajn postavljat otroku mej, ampak jih rabijo, tako da se nimaš kaj sekirat.
Razloži ji, ZAKAJ si hotela, da je po tvoje in lahko se zmenita za kak kompromis v prihodnje, ampak pod pogojem, da se ga tudi ona drži in da te za silo uboga (ne na ukaz, ampak ne pa da te ignorira ali trmari non stop - pa to itak praviš, da ne, tako da ni problem).
Povej ji, da se ti rajši zmeniš z njo, če ti tudi ona lepo pove, če pa trmari, pa ne bo dosegla svojega. Vsaj jaz se tega držim. POtem ko se zmeniva in lepo pove in sva ok, pa ji dostikrat tudi ugodim - ampak v tem primeru ji verjetno ne bi, ker potem mala ne bi šla spat še vsaj 3 ureuser posted image .

mogoče se ti še zinkazi oglasi, ona se s tem bolj ukvarja, jaz sem laik...

(odgovor članu Liya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.5.2010 22:24:31   
ronja
Vsekakor pa se mi zdi, da si naredila prav, da nisi popuščala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2010 8:13:02   
kristinaj
kar rečem rečem in mora veljati....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Liya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2010 12:00:40   
koala
Tašči bi povedala da prideva jutri prej k njej, tisti moment pa bi ga popokala in šla domov pa trmarjenje gor ali dol.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.5.2010 13:06:57   
leonardo
meni se pa zdi, da sta tle dva "problema": odnos ti-tašča in ti-hčerka; pa saj v tem precepu so čisto vse mame in ti nisi nobena izjema

1. predlagam, da pokukaš knjigo Čustveno izsiljevanje (ne poznam avtorja, pobrskaj na netu, boš hitro našla); ti se sploh ne bi spraševala na forumu, al si naredila prav ali ne, če bi imela "razčiščen" odnos s taščo...saj ni nujno, da se vedve kregata, sploh ne mislim tega, gre za to, da preprosto ločita, kaj je tvoja "domena" in kaj je njena "domena"; ti se zdej bolj kot za hčero žreš (nekje spodaj spodaj v zadnjem vogalčku tvojega srčka žreš, kaj bo rekla tašča? - to je čustveno izsiljevanje! in verjami, to pa res obvlada vsak - vzbudit v nekom drugem občutek krivde); če bi tvoja tašča spoštovala domene oz. bi jih vidve imeli "razčiščene", bi se najprej pozanimala o "dogovoru" in "načrtih", ki sta jih imeli s hčerko - ura sploh ni pomembna....

2. pri nas je tako: so stvari, o katerih se pogovarjamo in dogovarjamo in pogajamo in so stvari, kjer preprosto otroci nimajo "glasovalne" pravice; glede pogajanja - se uskladimo, vsak pove svoje in"sklenemo dogovor", ampak potem lahko sekire z neba padajo, se dogovora držimo....sicer pa, saj otroci dobro poznajo "me ne maraš", "si mi obljubila"...; tudi to je čustveno izsiljevanje

tašča se mora "sprijaznit", da je babi in da ni zato odrinjena, ampak njena vloga je pač podrejena! vlogi, ki jo imaš ti, ki si mama

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2010 18:11:40   
Splišni
Ja, itak, da si prav naredila.

(odgovor članu leonardo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2010 14:36:42   
zinkazi
. pri nas je tako: so stvari, o katerih se pogovarjamo in dogovarjamo in pogajamo in so stvari, kjer preprosto otroci nimajo "glasovalne" pravice; glede pogajanja - se uskladimo, vsak pove svoje in"sklenemo dogovor", ampak potem lahko sekire z neba padajo, se dogovora držimo....sicer pa, saj otroci dobro poznajo "me ne maraš", "si mi obljubila"...; tudi to je čustveno izsiljevanje

tašča se mora "sprijaznit", da je babi in da ni zato odrinjena, ampak njena vloga je pač podrejena! vlogi, ki jo imaš ti, ki si mama
IZVIRNO SPOROČILO: leonardo

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu leonardo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2010 14:40:19   
zinkazi
Sama preceni kdaj in kje se dogovarjata.
Ker pa se otroci pogosto poskušajo spanju izognit, je prav, da tašči poveš, da se odpravljate spat in se vidite nasledni dan.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2010 20:06:10   
Solero
Potemtakem je otrok, ki si želi malo babičine bližine, en cartek pred spanjem, dva lubčka na lička...nagajiv in neubogljiv!!!???
Ali kako? Pred spanjem si samo ti dovoljena?

Moje mnenje je, da nisi ravnala dobro, že ko si babico zavrnila. To, da se dosledno držiš svojih odločitev, je prav, vendar, če je odločitev slaba, je izničen še tisti prav.

Privošči otroku babico, četudi malo pred spanjem in bodi vesela, da jo otrok ima in da ga ima babica rada.

In pa ja, kar je že ena napisala, razčisti svoj odnos do tašče, na pozabi pa, da je to mama tvojega moža in (verjetno) obožuje tvojega otroka.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.5.2010 8:04:19   
barni
Nam se to dostikrat zgodi, ker so moževi starši ravno takrat na vrtu, ko mi od kod pridemo in se nam že "mudi" za spanje.

Če ima tašča kakšne hude ideje, da bi še kaj zunaj počeli, ji povem, da gremo zdaj spat, ker smo se tako zmenili. Navadno nimam problemov, ker otrok ni nekaj hudo navezan nanjo, nimata nekega hudega odnosa.

Če pa je zunaj tast, je pa malo drugače. On pa nič ne reče ampak vedno počaka, če mi sami rečemo, da bomo še malo zunaj. Samo otrok samo da ga vidi, že dirja k njemu. Običajno takrat rečem, 5 minut igranja, potem pa gor spat. Razen, če smo res pozni, potem vztrajam, da gremo notri in konec in da se bosta jutri igrala.

Dobro pri tem je, da tast nikoli ni užaljen, za taščo mi je pa grdo rečeno vseeno, kaj si misli. Imam preveč drugega dela, da bi se še s tem ukvarjala.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.5.2010 10:53:10   
ronja
Potemtakem je otrok, ki si želi malo babičine bližine, en cartek pred spanjem, dva lubčka na lička...nagajiv in neubogljiv!!!???
Ali kako? Pred spanjem si samo ti dovoljena?

Joj, kako se da stvari zbanalizirat! Lej, s punčko sta bili celo popoldne na dvorišču - in tašča je bila lahko ves čas zraven, ne? In potem, ko se odpravita gor, jo tašča pokliče - ne vem, zakaj bi bilo to potrebno, sori, res ne vem. Otroke dajemo pač po navadi starši spat, ker pač živimo skup, ja. Moji na splošno zvečer niti nočejo drugih (ok, Ronja zdaj že, včasih pa zvečer ni tolerirala drugih razen naju, kar je skrajno nepraktično, ampak je pač to rabila...) Ne gre za to, kaj je dovoljno, ampak gre za zavlačevanje. In dokler imaš enega otroka to zavlačevanje še gre, ko imaš pa dva, pa navadno tadrugi naskra, ker recimo čisto oblečen čaka, da se bo babi poslovila od taprvega... Čisto banalno, da ne bom nič o tem, kako naj bi otrok vedel, komu prvo zaupauser posted image .

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.8.2010 12:01:58   
pijacucek
čisto pravilno si reagirala jaz sem isto naredila pri svoji mami

(odgovor članu Liya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.8.2010 12:22:24   
vesna_b
solero - a se ti ne zdi, da malo pretiravaš?
jaz pa zavrnem tako eno, kot drugo babico, če čisto slučajno ne vidijo na uro ali če vidim, da bodo naredili čisto kontra tistemu, kar rečem jaz. ko so sami, naj delajo kakor hočejo, če pa sem zraven jaz, pa se bo delalo po moje. po najino pravzaprav. ker sva midva starša. in nič me bolj ne razpi..., kot to, da jaz rečem ne, pol pa pride babi, pa pravi ah pa naj, saj je še majhna. saj moja dva sta tud tako delala... me ne zanima.

oz midva itak prakticirava, da vpričo tamale ne nasprotujeva drug drugemu, ampak se potem pomeniva, ko tamale ni zraven. tega, da en reče ne, drugi pa ja, pri nas še ni bilo. sam babicam je to težko dopovedat...

in ja, tukaj je za moje pojme babi hecna... ker je vedela, koliko je ura, da greste spat...

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.11.2010 10:38:24   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Liya
se nekaj zmeniva pa naj bi to tudi držalo,a ne?

Otrok pri 3 letih se ne more držati dogovora, ker med "pogajanji" mu je prvi del zelo blizu in zaželen, drugi pa daleč in manj pomemben.

Ravnala si prav, pa tudi če bi bilo to narobe. Pomembno je da kar mamica reče, to drži.

(odgovor članu Liya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.