|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč - dojenček po dnevi ne spi
21.5.2010 13:16:29   
MLADAMAMICA
Prosim punce, daj te mi pomagat s kakšnimi nasveti, izkušnjami,... karkoli, le da bo moja skoraj dvo-mesečna deklica podnevi spala. user posted image  Ne spi mi od 7-21h in je temu primerno fullllll tečna čez dan. user posted image  Prav noče spati, kljub temu, da se ji oči zapirajo.

Posledično sem tečna in živčna user posted image  tudi jaz, saj dobesedno nimam časa skuhat, da pojem. Čez cel dan pojem zelo malo, skoraj nič - mož dela do 17h. Bojim se, da bom zgubila mleko.

Mirna je, ko sva zunaj v vozičku, user posted image  ampak user posted image  tudi takrat ne spi in spet ko prideva domov je jok in stok. Čez noč mi spi dobro. Ob devetih zaspi in se zbuja na vsake tri ure, jo podojim in zaspi ampak ne dlje kot do sedmih. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč - dojenček po dnevi ne spi
21.5.2010 13:22:07   
Katy78
Oja, poznamo to. Moj Nik je prvi mesec ali mesec in pol lepo spal in se zbujal samo na vsake 3-4 ure ko je bil lačen. Potem se je pa začelo - podnevi ni spal skoraj nič oz. parkrat po 10-15 minut, pa še to bi spal v naročju, ko sem ga pa odložila je bil pa takoj jok. Poleg tega je izgledalo, kot da se boji zaspati da ne bo kaj zamudil. Ker ni bil naspan, je bil temu primerno siten in kar podočnjake je imel. Jaz pa niti na WC nisem mogla iti ali pa kaj pojesti ne da bi jokal in sitnaril. Potem je pa po kakšnih 2 mesecih začel spet normalno čez dan spati in od takrat ni bilo več težav s spanjem podnevi. Tako da, bo minilo, slej kot prej.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.5.2010 13:28:23   
pupika
MladaMamica tudi moj ni spal nič podnevi, spati je nekje redno začel pri enem letu z vstopom v vrtec, zaspal je npr, ko se je dojil, zraven dremal in jedel in tu se je spočil, ker se je dojil po celo uro in to tudi na pol ure. Tudi jaz nisem imela nič časa, sploh prve tri mesece, hvala bogu, mi je takrat kuhala tašča, jaz sem imela v prvih 4 mesecih samo malega in nič gospodinjstva čez, no razen pranja in likanja za malega in za naju dva z možem. Ko pa smo se preselili pri 4 mesecih, pa je bilo malo težje, ker sem moral atudi kuhati in pospravljati, jaz sem si ga dala v ležalnik in zraven mene v kuhinjo, pa sem se z njim pogovarjala, skratka kar naprej je bil v pozornosti in kmalu je imel tudi tega dosti in sem ga dvignila, je velikokrat bil kar na rokah, se spomnim, kako sem se matrala, da je kaj zaspal, na meni je vedno zspal, ko pa sem ga hotla položit, pa je bil zopet buden.Ponoči je spal, ampak se je tudi karnaprej zbujal in še pri 8 mesecih mije ponoči jedel na 1 uro in to celo uro.Vem kako je, je zelo težko, tudi jaz sme bila takrat kot zombi nenaspana in sitna, , toda tudi to smo dali skozi, sedaj je star 3,5 let in kake pol leta mi prespi celo noč, do decembra se je še zbujal in pil ponoči, pa seveda sem ga morala tudi previjati. Danes lahko rečem, da sem na tiste dneve pozabila, ko je bil dojenček. Čez dva meseca pa pričakujemo drugega, pa upam, da bo drugi otrok bolj priden za spat in da se ne bo tako pogosto dojil, ker tega me je kar malo strah, sploh sedaj ko bo imeli potem dva. 

Upam, da ti bo katera dala kaki dober preglod, kako  uspavati otroka čez dan, jaz sem našemu dostikrat pela in ga nosila, pa ga je kar nekajkrat zmanjkalo. 

Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2010 13:29:15   
MLADAMAMICA
točno tako je pri nama... pa ni recepta, da jo uspavam? čakam, da mine?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2010 13:31:32   
pomlad08
Si že poskusila s kakšno nosilko (npr. ring sling, trakovi ...)? Naš pob tudi ni spal v vozičku (itak smo ga nehal uporabljat po parih neuspešnih poskusih), če si ga pa imel v slingu in šel na sprehod, je spal kot top po cele ure. Sem si ga lepo privezala in sva šla vsepovsod, pa tudi doma sem ga včasih na ta način uspavala.
Splača se poskusit, ker če ni prespan, se oba matrata!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2010 21:59:13   
sanelaa
No ja, naš je spal čez dan dvakrat po 20 minut...............nič kaj obetavno, s tem da naš tudi ponoči ni spal oz. se je zbujal na uro in pol. Katastrofa! Ampak jaz bom nekje čez 14 dni že drugega škrata rodila in sem tako zahvaljujoč Lukcu navajena vsega hudega. user posted image

naj te potolažim, tudi faza nespanja mine, slej ko prej se vse uredi, otrok si naštima ritem, je pa res da ga je včasih treba malce spodbuditi k spanju. se npr. uležeš zraven nje, jo malo poboaž, mogoče kaj zamomljaš.........

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2010 22:38:03   
frutolina
Naš tudi nič ni spal na začetku. To bo minilo...
Lahko pa probaš par zadev:
1. greš spat z njo. Se data na veliko pojstlo, lahko vklopiš kako mirno glasbo (jaz sem mela od fisherprice)...ali pa ji tiho mrmljaš neko pesem (jaz sem si eno kar izmislila user posted image ). Če bo zaspala jo obloži okol da ne bo kam padla, čeprav tak majhen meni ni splezal še nikamor. Če ti to uspe jo čez čas  samo preložiš v pojstlco.
Ah ja, jaz sem dostikrat kar pred njim zaspala (sem bila res utrujena!) in potem sem se čez 20 minut zbudla in je spal ko polhek zraven user posted image
2. jo daš v njeno posteljico in prižgeš glasbo (nam je glasba reees ful pomagala!!) in daš nad njo nekaj da gleda al se igra ...mogoče bo uspelo
3. jo dojiš leže? to včasih deluje
4. lepo jo zavij v tetra plenico da bo kot štruca (samo glej da ji ne bo prevroče) in jo nežno trepkaj po ritki

Jaz ti zmeraj priporočam glasbo - ker pri našem je res delovalo!! - pa zelo pomembno je da si ti mirna.
Drugače pa: četudi je budna se ti v miru najej!! Imej jo zraven sebe v kuhni na kaki blazini na tleh (ma mogoče ono igralno blazino?) če ne gre drugače. Lepo si skuhaj, zraven si kaj poj ali ji kaj govori in potem se normalno najej.  Vem kako ti je, ker je bilo pri meni isto...s tem da je moj šel delat ob štirih zjutraj ,vrnil se je pa ob pol osmih user posted image  no,zdaj je hvalabogu vse drugače.

Držim pestke da ti uspe!

< Sporočilo je popravil frutolina -- 21.5.2010 22:40:43 >

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.5.2010 8:57:20   
rija
hja, hudo je, če dojenček ni "po knjigi" ne?user posted image

pač ne spi. moj tudi ni nikoli spal več kot uro....pa že to sem bila srečna....drugi pa so vlekli po 5 ur skupaj....

pozabite na mit, da dojenčki samo jejo in spijo.

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?