Klemy82
|
Se mi ne da odpirat nove teme, pa bom vštulila semle, ko že imate debato o mladini in o starših, ki jo zavijajo v vato...potem se pa čudi narod, od kod podivjana mladina... . Pritisk mi je dvignil prispevek na enem od radiu par minut nazaj o Maturantski paradi, ki je potekala danes. Mladino so spraševali, kaj to je... A moram napisat odgovore? V stilu.... uuuu, še ena žurka, kjer se ga bomo nasekali, ...to je, ko matururaš in pol se ga greš ulit (ena punca je tole rekla, ja), pijanka, pijaaanka staariii... Ja, tolk o tem, da so organizatorji prosili mladino, naj se ga letos ne nasekava... ja valda, takoj ko so odplesali svoje so šli za taprvo grmovje pit.... Pa ne mi zdej rečt, da so otroci sami od sebe zrastli v, oprostite, pijance, ki ne morejo ene priložnosti izpustit, da se ga nalijejo? A to je smisel maturiranja, da se ga nasekaš ko majmun??? Se počutim kot 50 let stara mamka, pa nisem, ampak meni se zdi tole vse skup adijo. Sej sm bla tud jst maturantka, sej smo kaj spili kdaj, ne bom rekla da nismo, ampak takih piz** in sranj kot pa dananšnja mladina dela, pa nismo počeli! Sem tudi jst kdaj za kaj protestirala na faksu, tud pred parlament smo šli, nismo pa razgrajali in pijani ležali po tleh, madona, no! In resno se vprašam, kdo so starši teh otrok. A jih ni nič sram? Da meni moj otrok take izjavlja po medijih, ga vidim na tv, kako leži pijan na tleh ali meče kocke v parlament...ma v zemljo se ugreznem. Naslednje vprašanje, ki se mi zastavlja, je pa v bistvu že prežvečena tema o stanju duha družbe, v kateri je itak vse sfuzlano in nič ne funkcionira, kot bi bilo treba, da producira tako mladino in jo tolerira. Začne se pri starših in njihovih jagodkah in sončekih, ki so najboljši na svetu (pa čeprav je vsak vikend nasekan ko mamba, pa še kdaj med tednom, dejmo zatisnit oči pred problemom, ane), pri sosedih, ki jih nič ne briga, pa pri šoli in širši družbi, ki ji je vse skupaj smešno in fajn, dokler se kaj ne zgodi. Potem pa dejmo se zgražat. Ja, po drugi strani pa neeeeee, naš pa ni bil zraven. A ste ziher? Ja, ok, je bil, ampak so ga drugi potegnili not, nič kriv, moj pa že ne!!!! In kakšen folk bo odrastel iz te mladine? Prijateljica, ki uči na eni od srednjih šol, mi je povedala, da se ji redno dogaja, da ji par dijakov pride zadetih, pijanih k pouku. Pa nimajo kej naredit. Obvestiš starše, zgodi se pa nič. Ko pa taisti otrok domov prinese grajo pa pride fotr vpit na govorilne ure, da kaj je zdaj to in kdo zaHebava njegovega mulca. V glavnem, za posrat. Jaz se bom vsekakor trudila vzgojit otroke, ki bodo imeli kakšne bolj pametne vrednote v življenju kot pijača in delanje budale iz samih sebe, ker se čutim odgovorna za to, kakšne ljudi bom vzgojila...če mi pa ne rata pa ne vem, bom pač hodila po svetu z vrečko na glavi.