|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne pusti umivati zobke
16.5.2010 19:40:13   
Čebel@
vidim da je kar nekaj tem na temo zobarjev,zato vas še jaz prosim za nasveteuser posted image

moja user posted image  je stara skoraj 15m in pri enem letu jekomaj dobila prvi zobek in v 3 mesecih je zunaj že 11 zobkov....prej se niti nisem obremenjevala s tem,sedaj pa ko je že toliko zobkov bi bilo pa fino to malo podrgnit.....uglavnem:takoj ko je bil prvi zobek zunaj,sem ji kupila krtačko,da bi sama malo jo žvečila,pa zraven naju je bila ko sva si umivale zobke-pa nič....sem klicala njeno zobarco(na pregledu je bila okoli 9 meseca ko še tudi slučajno ni bilo sledu o zobkih) za nasvet in mi je rekla naj ji kar na silo umijemuser posted image .....no valda da se mala upira,zato to pač ne prakticiram

gre pa septembra v vrtec in imam malo upanja da tam bo pa druge otroke videla in da si bo začela jih umivatuser posted image

ali imate kakšen nasvet???user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne pusti umivati zobke
16.5.2010 19:47:40   
Anonimen
Drugega nasveta kot prijet in umit niti nimam ... čisti zobki so "a must have" tako da tu ni pardona.

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.5.2010 19:56:27   
3jeMi
pri umivanju imejta vsaka svojo ščetko, ona naj svojo žveči, ti pa probaj s svojo vmes malo podrgnit... mi smo našega postavili kar pred ogledalo in se gleda, ko si umiva zobe, itak se poleg pači in se reži, samo na koncu so zobki umiti...  zdaj smo že v fazi, ko se učimo spirat usta... nočeš vedet kakšno je ogledalo po umivanju...
sem pa našemu kupila neko zobno pasto v lekarni, ki je za otroke od 6. meseca dalje... zdaj mu dam še to na ščetko in je umivanje zob postalo prav zabavno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.5.2010 20:00:26   
livia
V vrtcu si zob ne umivajo. Vsaj v našem ne, ker pravijo, da ni bilo higiensko, saj so si izmenjavali krtačke in z njimi drgnili povsod, kar si pri 14 frocih čist predstavljam.

Ne poznam otroka ki bi si rad umival zobe. Sprva je treba malo na silo, potem pa gre, ker dojamejo, da ni druge. Samo vztrajna bodi.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.5.2010 20:12:34   
A-N-J-A
Prvo pravilo-zobnih ščetk se ne menjava, ker ji boš svoj karies(če ga imaš)prenesla.
Drugo pravilo-zobe je treba met čiste in če ne gre z lepa gre z grda.

Pa še neki-moja otroka si brez problema umivata zobe, ker se to pač mora, tko kot si moraš rit obrisat ko greš kakat!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.5.2010 20:43:19   
kajajaka
no, naša je malo izjema kot kaže, ker si rada umiva zobke, ampak pri nas je to igra - vsi trije z atijem si umivamo zobe na enkrat (seveda vsak s svojo ščetkouser posted image ), mala jih ima več, da si izbere tisti trenutek najljubšo - ima tudi dve različni zobni pasti...

No in potem se zabavamo, drgnemo, pačimo pred ogledalom, pljuvamo v umivalnik... user posted image krasna zabava - malo se še jaz vključim in ji z eno od njenih ščetk še temeljiteje podrgnem in sploh ne opazi, da je to kaj drugače, kot če sama malo žveči in drgne...

Jaz sem pristaš navajanja skozi igro in NIKOLI ničesar ne vsiljujem - vztrajam pa ja- ampak skozi nove in nove igre, dokler ne postane zabavno.

čebel@ tudi tebi svetujem, da si izmišljujete igrice in se pačite, pa kakšno pravljico o umivanju zobkov si izmislite, pa bo šlo. DRŽIM PESTI!user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.5.2010 20:45:48   
felicia
jaz pa pravim ne sili jo v umivanje zob. našega tudi nismo slili in ima zobe vredu ( tako pravi zobozdravnica) probaj ji samo obrisat zobke, če ti bo dovolila. Delajte to kot družinsko opravilo vsi skupaj, mi smo imeli tako, da je potem nama umival on zobe midva pa njemu, pa šteli smo potege po zobkih, pa sam si jih je drgnil, kakšen večer si jih tudi ni umil. Probaj naresti iz tega igro. Mogoče igračo katero ima najraje pa njej umivajte zobke. Probaj brez sile.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.5.2010 9:15:29   
PapuaNG
Uf, pri nas je isto problem z umivanjem. In to že od začetka-prati smo mu začeli, ko sta prva zobka dobro pokukala ven (nekje pri 9 mesecih), zdaj pri skoraj enem letu pa je pranje vse težje. Sem probala in z gumijasto ščetko in z navadno (curaprox) mehko, zdaj perem z naprstnikom, ker drugače sploh ne gre. Umivanju se upira z vsemi štirimi in ne vem več, kaj narest. Če mu dam ščetko v roke, si včasih nekaj malo drgne, včasih ne...Je pa pomoje še premajhen, da bi se mu lahko razložilo, da je to pač treba narest. 

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.5.2010 9:32:55   
kristinaj
jaz našega dam na previjalno, v kopalnici, sedi jaz ga z levo roko zagrabim okoli telesa in mu tako fiksiram obe roki, hkrati ga še k meni stisnem, z desno pa primem ščetko in mu pod prisilo umijem zobke.. ko je ščetka enkrat v ustih jih odpre, se smeje in pusti a ga vseeno držim, ker če ne mu zobk ne morem umiti...

pred tem, mu pa dam ščetko, da si sam zobke drgne.... sfiniširam pa jaz...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.5.2010 9:48:40   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Drugega nasveta kot prijet in umit niti nimam ... čisti zobki so "a must have" tako da tu ni pardona.

se strinjam, tudi naša mala se je upirala, in smo jo zagrabl in umili zobe. potem je dojela, da pri tem vztrajamo in se je nehala upirat. glede drugih zadev sem bolj popustljiva, sam pri zobkih pa se mora navadit, da jih je treba umivat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.5.2010 12:27:02   
melanija
Jaz sem problem upiranja rešila s pesmico Žiga žaga poje žaga,rompom pom...... Je palil pri vseh 3 otrocih, na četrto še čakam, sam že sedaj si tišči ščetko v usta ko vidi ta velike.
Med ščetkanjem pojem to pesmico in umivamo malo po taktu pa je. Poskusi, lahko da ti uspe, ji bo bolj zanimivo.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.5.2010 21:41:22   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

za nasvet in mi je rekla naj ji kar na silo umijemuser posted image .....no valda da se mala upira,zato to pač ne prakticiram

če ne gre zlepa, gre pa zgrda. saj tudi to ne bo trajalo večno, ampak samo do takrat, ko bo ugotovila, da jok in sitnarjenje ne pripeljeta nikamor.

osebno pa imam raje nekaj dni, tednov jok zaradi umivanja zob, kot pa potem jok in stok in strah ob vrtanju zob pri majhnih otrocih.

red je red in nekje se ne popušča in pika. pa naj se ti otrok še tako smili...

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.5.2010 22:05:38   
zmajaz
Probaj z naprstnikom - naša najprej ni smela niti videti ščetke, naprstnik ji je bil pa takoj všeč. Potem smo postopoma naredili prehod - čez čas sem ji začela po umivanju z naprstnikom na koncu še malo s ščetko podrgniti, nato vedno več, dokler nisva pristali samo na ščetki. Potem sem pa naredila še prehod z navadne na električno ščetko, ker ji tako lažje in bolj temeljito umijem, pa se je zelo hitro navadila, ker ji je bilo všeč, ko je videla, da si jaz umivam z električno in še zdaj če me vidi, kar pridirka in govori "še meni, še meni". Ima pa seveda svoj nastavek.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.5.2010 8:04:39   
dana
Jaz otrokom ničesar ne vsiljujem, pri umivanju zob pa vztrajam, pa tudi če je treba včasih na silo.

Pri tavečjem smo včasih pozabili, včasih se nam ni dalo, včasih se njemu ni umivalo in je trmaril - potem pa jok pri zobarju ker je imel karies. In sem že takrat reka da pri naslednjem te napake ne bom ponovila.

Tako, da če ni pretirano utrujen in zaspan zvečer, mu jih umijem brez problema, drugače pa je včasih tudi jok.

< Sporočilo je popravil dana -- 18.5.2010 8:18:23 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?