valči
|
Naša srednja,sedaj petletnica je bila živa groza...Od 3. leta dalje je hodila,najkprej je imela starejšo zobarko,ki ni glih imela živcev in potrpljenja prenašat njeno večno dretje,ko je šla na stol.Dretje skozi in nič za naredit.Nič.Starejši bratec od 3.5 hodil in normalno sodeloval,nič joka,upiranja,tudi pri plombi.Hčero redno jemala zraven.Lani,ko je imela 4 leta sem imela vsega dosti,menjali zobozdravnika in šli iz vasi v mesto Hčeri je bil zobar sicer všeč-mlad in lušten,pa ful z otroki zna,a strah jo je bilo.Sta se pogovarjala in se vse zmenila,a na stolu jok.Lani ji je uspel enkrat nekaj naredit,med jokom.Vmes nič.Je rekel,da nima kaj,da naj hodi z nami,ko bo,bo. In prejšnji mesec se čudež zgodi.Mala sicer zunaj v čakalnici koleba,a v sebi je bila pripravbljena.Prejšnjič jo je ati držal pri glavi za roke in čepel zraven,sedaj je hotela enako.In frajerka mala ni pisnila,čeprav ji je vrtal velikega črva in naredil plombico.Joj,smo bili vsi veseli,da le kaj.In ona sama,ko je pokapirala,da res ni neke groze,pa tako nalepko je dobila.Za naslednjič sta se zmenila,da ji naredi še eno plombico in da bo enako. Če bo vredu,tako kot sedaj,smo na konju.Ker tole nas je precej obremenjevalo že.Rabila je 2 leti,da je šla mirna na stol.Zame tak čudež. Pri nas je tak,da pri 3 letih dobiš vabilo za prvi obisk In ker smo sedaj menjali,smo tamalo kar naročili in je bila že parkrat na stolu.Pri 18. mesecih prvič.Tako da,ko bo jeseni dobila vabilo,ko bo 3 stara bo že frajerka hodila 1.5 leta zobnarju.Aja,pri njej ni panike,malo pojokca a usta vstrajno drži odprte. Vam želim isti izid,kot smo ga mi doživeli pri srednji hčeri.