|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Eno kratko vprašanje glede službe!
15.7.2005 9:10:21   
ma-ja
S 1. septembrom začnem službo v javni upravi. Zanima pa me glede dopusta. V tej službi v kateri sem zdaj, imam bolj malo dopusta (23 dni). V novi službi bom imela 28 dni. Nekaj mi ga bo mogoče ostalo (lahko ga prenesem), zanima pa me koliko dopusta mi pripada v novi službi do konca leta (se pravi za 4 mesece).
Saj sem včeraj pri podpisu pogodbe vprašala, pa mi je odgovorila, da bom lahko že koristila njihov dopust, če ga bom rabila. Več si pa potem nisem upala drezat!

Če katera ve, kako to gre v javni upravi, bom zelo vesela odgovora!
Neposredna povezava do sporočila: 1
15.7.2005 9:28:39   
Anonimen
Ne samo v javni upravi povsod.
Dopust se prenese od starega na novega delodajalca. Stari obvesti novega koliko je še ostalo. Se pravi, če ti je od prej ostalo pet dni je nekako tako 28-23=5
imaš pet dni več. 5 ostanka + pet novega (ki ga je več) imaš še 10 dni letošnjega dopusta. S tem, da ko zamenjaš službo prvega pol leta ne smeš koristit dopusta razen 1 dan na mesec.

Upam, da nisem učila krive vere...

(odgovor članu ma-ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.7.2005 10:18:20   
ma-ja
Hvala za informacijo. Se mi je zdelo, da je tako, samo sem raje še vprašala.
Edino za en dan na mesec velja, če začneš na novo oz. če prekineš delovno dobo. Drugače lahko dopust normalno koristiš. Seveda se pa lahko še marsikaj zmeniš.
Sem pa kar pogledala, da bom imela toliko več dopusta, pa plačo tudi malo višjo. Prav vesela sem :sloncek::sloncek: in kar ne morem verjeti, da mi je končno ratalo nekaj pametnega dobiti!

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.7.2005 10:22:37   
Anonimen
Ne vem, ampak se mi zdi, da so meni pri prehodu mal zatežili s tem 1 dan na mesec.

(odgovor članu ma-ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.7.2005 10:54:28   
sazi
Kolikor jaz vem, ti je nova služba dolžna dati sorazmerni del dopusta (torej za 4. mesece naj bi to bila 1/3 od 28, kar znese 9 dni). Za tisti dopust, ki pa ti je ostal pri starem delodajalcu je pa samo dobra volja novega delodajalca, da ti ga doda zraven. Zakj bi ti bil novi D dolžan plačevati cel dopust, če boš pri njem le 1/3 tega leta. Se pa sploh v javni upravi to dogaja (država je pač radodarnejša od zasebnih podjetij, ki živijo od svojega denarja).
Sem pa vesela zate, da ti je uspel tak pozitiven preskok. Tudi moji kolegici je: boljša plača, manj stresna služba, več dopusta...

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.7.2005 11:48:58   
Mitalata
Ne bi ti smeli zatežiti, če nisi vmes prekinili delovnega razmerja.
ma-ja ima prav.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.7.2005 11:53:12   
ma-ja
Ja sazi, lansko leto se mi je to zgodilo. Prisiljena sem bila zamenjati službo, ker so ukinjali oddelek v prejšnji. Pol so mi pa kar zbrisali 13 dni dopusta in sem delala preko študenta, ampak še zdaj nisem dobila tistega denarja. Mi je pa prekleto manjkalo tistih 13 dni.
V tej službi kjer sem zdaj sem dobila neki sorazmerni del, vendar sem vseeno - hvala bogu lahko šla na dopust že v naslednjem mesecu, ker je bilo glih poletje. Moji tamalčki pa res ne morejo biti brez morja.
Zdaj bom pa tako ali tako začela službo v jeseni in mi je praktično vseeno za dopust, ker ga bom že prej izkoristila in bom skoraj cel avgust doma. Edino 1. septembra bom pa vseeno frej, ker gre moj Nejc v 1. razred. Tega pa za nič na svetu ne bi zamudila!

V glavnem sem bila zelo prijetno presenečena nad odnosi v javni službi. Upam, da grem res na boljš, zdaj bi si pa že zaslužila!

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.7.2005 12:59:09   
Anonimen
Ups, če se ne motim, boš Odločbo o višini dopusta od novega delodajalca dobila šele v letu 2006, torej naj bi za tekoče leto veljalo, da od sedanjega delodajalca prineseš potrdilo o neizkoriščenem dopustu za leto 2005 in le-ta ostanek naj bi lahko koristila v tem letu. Mislim, da je tako, morda pa so res kje bolj liberalni, če so potem :bravo:

(odgovor članu ma-ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?