|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška
11.5.2010 10:24:47   
lojska
Imam vprašanje!
Danes sem dobila odločbo za porodniško v kateri je navedeno, da moja porodniška traja od 27.4.2010 pa do 9.8.2010 kar je skupaj 105 dni oz. 3 mesece. Rok poroda imam 25.5.2010. Ne razumem zakaj sem do porodniške upravičena samo 3 mesece. Kaj to pomeni, da bom morala potem, ko bo otrok dopolnil dva meseca zopet nazaj v službo? A je to kak nov zakon ali kaj? Sem morda kaj narobe obkrožila na vlogi? Sploh nič ne razumem! Kaj nismo še vedno doma in upravičene do porodniškega nadomestila 1 leto? Ima morda katera kako podobno izkušnjo? Morda katera ve zakaj se gre?
Danes sem sicer takoj šla na socialno povprašat pa delajo šele jutri, do takrat bom pa težko čakala ne, da bi vedela v čem je fora zato se prej obračam na vas!
Hvala že vnaprej za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška
11.5.2010 10:26:11   
@lina
ker je 3 mesece porodniški dopust, potem je pa še 9 mesecev dopust za nego otroka in dobiš kasneje odločbo še za to

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2010 10:46:20   
Martinčka
kot ti je napisala @lina ... samo pazi da si potem še urediš nego na domu oziroma da preveriš, če si vse prav izpolnila da ti pripada, ker vem da včasih je bilo tako da si moral potem ko si bil že bolj na koncu porodniške še uredit nadaljno nego na domu...ne vem a so to zdaj kaj poenostavili?!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2010 8:59:48   
nusi
lojska - js mam isto kot ti. Na csd so rekli, da mi bodo to avtomatično nardili, samo, da pa morm dostavt potrdilo o rojstvu otroka, tko, da jih bom takrta še mal opomnila oz. bom kr svojga tja poslala, ker bo itak zaradi očetovskega dopusta moral s potrdilom tja.

Ko sm pa oddajala vlogo sm jo pa tko na hitr, da se itak ne spomnm kaj sm obkrožila - samo porodniški dopust al tud nego user posted image

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2010 9:03:51   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: @lina

ker je 3 mesece porodniški dopust, potem je pa še 9 mesecev dopust za nego otroka in dobiš kasneje odločbo še za to

ja točno tako. Po teh treh mesecih dobiš avtomatsko novo odločbo domov (za nego otroka) ki traja nadaljnih 9 mesecev

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2010 9:05:41   
zmajaz
Rojstnega lista nič ni treba nosit na CSD za pridobitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka, je pa treba oddati prilogo S2 "Dogovor o izrabi dopusta za nego in varstvo otroka" - ta se običajno odda kar skupaj z vlogo za porodniški dopust, če še nisi odločen, kako ga boš izrabljal (recimo del mama, del lpa oče), potem se pa lahko odda tudi naknadno, najpozneje 1 mesec pred iztekom porodniškega dopusta (prvih 105 dni). V primeru, ko tudi ta dopust cel koristi mati, pa je itak dovolj, da na prvotni vlogi označi, da bo to tako. Se pa v vsakem primeru dobita 2 ločeni odločbi.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.5.2010 9:08:21 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2010 13:50:07   
soncnica 3
Lojska, po teh 105-ih dnevih ti pripada še dopust za nego in varstvo otroka, to je dodatnih 260 dni, kar znese 365 dni = 1 leto.

Uradno mora biti tako, ko dobiš še rojstni list, takoj po porodu odneseš/pošlješ ali pa to naredi partner fotokopijo na CSD in dobiš odločbo še za nadaljnih 260 dni.

Srečno!

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2010 13:53:43   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica 3

Lojska, po teh 105-ih dnevih ti pripada še dopust za nego in varstvo otroka, to je dodatnih 260 dni, kar znese 365 dni = 1 leto.

Uradno mora biti tako, ko dobiš še rojstni list, takoj po porodu odneseš/pošlješ ali pa to naredi partner fotokopijo na CSD in dobiš odločbo še za nadaljnih 260 dni.

Srečno!

To pa ni res. Jaz nisem ničesar na CSD pošiljala pa sem ravno tako novo odločbo dobila..
Vse sem urejala ko sem oddala vlogo za porodniški dopust.

< Sporočilo je popravil štrumfek -- 12.5.2010 13:54:30 >

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?