|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problem-dojenje-dodajanje
14.7.2005 15:52:06   
katarina2004
Moj mali Lukec je včeraj dopolnil 1 mesec z dojenjem nama je šlo kar gladko in sva se lepo uigrala vse do včeraj zvečer....ko sva imela zadnji obrok pred spanjem sva se dojila skoraj celo uro ni in ni imel zadosti čutila pa sem da se ni najedel, ker je jokal. Ko sem si iztiskala je nateklo par kapljic pa me zanima kako z dodajanjem. Koliko ml. potrebuje na obrok 1 mesečni otrok in kako stopnujete ml. po mesecih?

Punce, prosim za vaše nasvete

Lep pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
14.7.2005 16:14:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katarina2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Problem-dojenje-dodajanje
14.7.2005 16:21:17   
mia-1
Naredi mu okrog 20ml pa mu daj po bos vidla ce ima dovolj, ce ne bo imel pa se daj dokler ne bo dost-tko so men v porodnisnici naredili ko sva sla pri enem mesecu nazaj ker sem dobila mastitis.Mimogrede nas fant ni napredoval na tezi.Probaj si enkrat izbrizgat svoje mleko pred obrokom da bos vidla kolk priblizno sploh tvojega dobi.Ampak jest bi se potrudla pri dojenju-ker so mi v porodnisnici vse zasrali- 1 mesec staremu je sestra v usta dobesedno nalila mleko (cucelj s 4 luknjami)ko sva prisla domov pa se ni hotel vec dojiti.LP

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
14.7.2005 16:32:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katarina2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Problem-dojenje-dodajanje
14.7.2005 16:34:58   
Magi*
če hočeš dojiti, potem ga pristavljaj (tudi na pol ure, če je treba), pij veliko tekočine, jej dobro in počivaj. pa sezamov čaj pij.

glede izbrizganega mleka pa tako: jaz sem bila čisto panična, ker mi je samo kaka kapljica ven pritekla, potem sem poskusila z aventovo črpalko. sem načrpala kakih 60ml in sem bila še bolj panična...

otrok je najboljša črpalka! najbolje je, če ga stehtaš pred in po podoju in potem šele dobiš realno sliko, koliko tvojega mleka je popil.

glede dodajanja ti pa ne vem pomagati. sigurno pa, da ti ne bo kar spil priporočljive količine, še posebej, če se pred tem doji.

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Problem-dojenje-dodajanje
14.7.2005 17:07:29   
sabini
oj jz mam tud večen problem s tem vsak dan ga dojim okrog 7h pa mu dam 100 dodatka , ma kaj pa vem delam čist po občutko je dostikrat še lačen ker dodajam to je sigurno zato ker se manj mleka dela če več dodajaš. Jz pač imam en dodatek zvečer in takrat nič ne pije pri meni probaj samo zvečer dodat.ker potem mi ponoči full pije ker imam naval mleka


l.p.

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Problem-dojenje-dodajanje
15.7.2005 12:34:07   
rainbow
najprej Sabini, samo da se ti ne bo zgodilo, da ti bo ponoči preveč pil, pa podnevi ne. Zagotovo bi se dovolj najedel zvečer samo tvojega mleka.
Ne more bit, da ti ga zvečer zmanjka, ker mleko sproti nastaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drugače pa ne tak hitro začet dodajat, vam polagam na srce iz lastnih izkušenj pri prvi :duda:,

če dojiš normalno čez dan, tudi zvečer doji.
tako kot so punce povedale, dosti pij, čaj za dojenje, vodo, bebe čaj, tudi brezalkoholno pivo fajn deluje, od hrane koruzni izdelki, vanilijev puding ali jogurt...

To, da zvečer otrok še hoče sesat, ni nujno, da je sploh lačen. Midve z mojo drugo :duda:, ki jo zdaj izključno dojim, sva se prvi mesec dojile tudi po uro in pol zvečer, pa ni bila lačna, ampak je hotela le sesat, pa sem ji pustila, da sesa prazno dojko, dokler me pač ni preveč bolelo. Potem se to uredi, otrok vse bolje in bolje sesa, hitreje gre in zdaj pri 3-eh mesecih je krasno, ima 7 kg.

Samo potrpljenje je treba imet in ne mislit, da je dojenje le hranjenje, od začetka je tudi veliko cartanja, potem pa se to skrajša, ker otroku postanejo zanimive še druge stvari.

V glavnem, o moji prvi neuspeli izkušnji bi lahko napisala roman, ker vidim, da se tega dosti dogaja.
Če pa hoče katera vedet, si pa lahko kdaj vzamem čas in vam napišem;)

Punce, pogum, potrpljenje, nič paničit, lepo kupčke podirat, pit, jest, počivat, se ne sekirat, pa za mirno vest, lahko pelješ otroka na tehtanje, da vidiš, če ti lepo napreduje, ne pa kar po flaški segnit, potem bo sama zmeda.

lep pozdrav, se opravičujem tej kači
vsaki :rozica:

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Problem-dojenje-dodajanje
15.7.2005 14:19:31   
sabini
Oj Rainbow lepo si to napisala hvala k si se potrudila jaz vem da je tako se res full trudim ker hočem dojit samo ne morem pomagat če tok paničari sploh proti večeru ker je fulll lačen pomoje in noče na prsi ko ga pristavim se upira .Zdej pa ne vem al je tok lačen pa utrujen da noče pit- vem večen problem glede dojenja in dodajanja ?Kaj pa če imam slabo mleko pa se ne naje :zmeden:ma kaj pa vem mene full moti ker noče vedno na prsi in ne vem kako ga naj prepričam in tudi to se mi zdi da vem da je lačen, ker ima na glavici luknjico tako da mi zgleda čist sheran , ma fulll sem jezna na ta dodatek zvečer sam kaj naj če ga pa poleg tega da je na mojih prsih še vedno lakota in spije fulll vode pol pa še 100ml.
Upam da čim dalj zdržim z dojenjem da ne bom obupala ker ponoči tako pridno je


(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?