|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgodba o kakanju
6.5.2010 14:12:44   
sisi80
Mogoce bo imel kdo podobno zgodbo, morda kdo kaksno mnenje, zato bom napisala naso zgodbo.
Imamo zdravega in veselega stiriletnika. Veselega, ko pride do potrebe kakanja. Takrat se zacne njegova travma. Ze v plenicah je potreboval skoraj cel dan, da je kakal. Zdaj je cez dan suh, ponoci se ima plenice. V vrtcu nikoli ne kaka, doma zadrzuje in zadrzuje, rece, me kakat, ga das na skoljko, ga ne tisci vec. Po nekaj dneh se koncno pokaka konkretno, ogromno, ne ves, kje se mu je vzelo.

To podaljsevanje je pripeljalo do tega, da smo morali iti na klistir. Vceraj prvic. Deset dni ni kakal!!! Naredili so tudi preiskave za alergije, negativne. Dobili priporocila za prehrano, ki jih itak ze upostevamo, zdaj bomo dodali se probiotike in nek sirup. Tudi donat. Skratka, upam in upam, da se revez nauci sprostit in v miru kakat. Zdaj je s klistirom dobil se eno negativno izkusnjo vec.

Ima kdo podobno zgodbo in tudi reseno?

lp

Moja fanta sta smisel mojega življenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zgodba o kakanju
6.5.2010 14:18:08   
psaša
Imam isto situacijo s skoraj štiriletnikom, razen, da še ni bil na klistirju. Najdlje je zadrževal sedem dni. Čim večkrat se pogovarjamo o tem, mogoče je sedaj malo bolje, gre na WC na dva do tri dni, včasih tudi vsak dan kašne dva dni. Pojma nimam kako naj mu še pomagamo.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.5.2010 14:21:10   
Najaa
Moja tavečja sicer ni bila tako ekstremen primer, da nekaj dni ne bi kakala, je pa začela zadrževat blato, ko se je odvadila od plenice. In v vsakem stresnem obdobju (zamenjava vrtca, selitev ipd) je zadrževala blato. Rezultat so bile pokakane hlačke, ker ji je vedno malo ušlo. Mi smo jo pustili na miru in nič delali cirkusa okol tega in je pol minilo.

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2010 14:27:34   
kristinaj
a misliš da bi pomagalo, da mu obljubite da mu kupite npr. igračo ki si jo želi, če bo vsak dan oz. kadar ga tišči šel na wc?

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2010 14:55:28   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

a misliš da bi pomagalo, da mu obljubite da mu kupite npr. igračo ki si jo želi, če bo vsak dan oz. kadar ga tišči šel na wc?

ja al pa kšne nalepke k jih lepš na razpredelnco nalepleno na vratih od wc-ja..pa skupi naredta to razpredelnco..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2010 15:43:57   
suzolinka
Kaj pa če bi kakšnega psihologa vprašala za mnenje. Mislim, da lahko samo pokličeš, da niti ne rabiš napotnice. Ker kot berem se mi zdi, da je vse v psihi

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2010 17:45:15   
sami0804
Težave mojega fantka so se začele nekje po 13 mesecu,ko sva se nehala dojiti.Ne prestano je bil zaprt in ko je kakal,je bilo blato res konkretno trdo,posledica tega so se začeli že pojavljat rahli hemeroidi.Blato je zadrževal tudi po pet,šest dni.Imamo sicer zlato pediatrinjo,vendar v našem primeru ni bilo pravega recepta za uspeh.Njen nasvet je bil,da uravnavamo prebavo s prehrano.Spisek prepovedanih živil se je daljšal in daljšal,ker pa je moje dete precej izbirčno glede hrane,smo imeli zelo velik problem.Seveda sem se potem zatekala še k raznoraznim domačim "odvajalom"(namočene slive,sladkana voda,sveže stisnjen pomarančni sok itd.,itd.user posted image )pa je vse to pomagalo bolj na kratki rok,potem pa kot da bi se organizem spet prilagodil in bili smo spet na začetku.
No,potem potem se je pa zgodilo,da naše zdravnice ni bilo in je bila nadomestna.Ko sem na koncu pregleda spet omenila ta naš problem,nam je predpisala sirup za mehčanje blata.Ni pomagalo takoj.Porabili smo dve ali tri steklenice,preden se je naš bauc znebil straha pred kakanjem in je nehal zadrževati blato,vendar je uspelo.Sedaj že dve leti kaka redno vsak dan,mogoče včasih kak dan ne ampak nič ekstremnega...
Aja,pa dovoljene so tudi vse "prepovedane" stvari na jedilniku,pa ni nobenih problemov,tako da pri nas se uravnavanje prebave s prehrano ni obneslouser posted image .
No,to je naša zgodba s srečnim koncem in novo bitko,kajti sestrica gre po bratovih stopinjahuser posted image .

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.5.2010 8:10:14   
barni
Imamo tak problem. Že od uvajanja GH imamo težave s prebavo, ker kaka trdo in jo verjetno pri tem tudi boli, tudi sledovi krvi so že bili na blatu.
Vedno pokaka veliko trdo klobaso in to tako, da ne vem kako revca to spravi iz sebe.

Kaka na 2-3 dni, sedaj je bil max. 4 dni. Sem pa začela z Donatom in sladkimi kamilicami. P je rekla, da ji lahko dajem vsak dan 1 dcl Donata, samo ji ga ne uspem dati kar tako, zato ga zmešam s sokom za razredčit z vodo.

Sladke kamilice pa spije tik tak, čeprav bom raje bolj poskušala z Donatom. V lekarini lahko kupiš tudi sirup Lactecon - menda je to naravna zadeva in ne povzroča odvisnosti.

http://www.mb-lekarne.si/index.php3?p=zaprtje_odvajala
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5389921

Jaz upam, da nam bo sedaj tole z Donatom in kamilicami pomagalo in da bo šlo, da vsaj ne bo imela bolečin pri kakanju. Potem bo po mojem tudi kakala bolj redno, ko je ne bo bolelo. Če ne bo šlo tako, grem po Lactecon v lekarno. Sicer bomo v začaraenm krogu, ko bo zadrževala in bo čedalje huje.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.5.2010 12:25:07   
sisi80
Hvala vsem. Vidim, da je to kar pogost pojav. Mi smo zdaj uvedli reden Donat, pa Lactecon in ukinitev čokolad, smokijev, pudingov (čeprav je dobil zelo redko). Vas obvestim, kako bomo napredovali.

Ehjej, čisto vse se je treba učiti ...

Moja fanta sta smisel mojega življenja.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.5.2010 20:10:01   
Ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

user posted image ja najboljš....otroku opravljanje njegove najbolj osnovne potrebe nagrajevat z igračami....pa sej niste resniuser posted image
že tko otoci nič ne znajo, če nekaj ne dobijo za to, zdej se še usrat ne bojo več znaluser posted image

obstaja ena fajn knjigica o kakcuuser posted image pa ful pomaga pogovarjanje, pa konkretni primeri, kako živali kakajo, pač tudi mi vsi. take zadeve, da se nekako sprosti, pa da mu to naravno, vsakdanje rata.

TOLE
je ta kniga...

< Sporočilo je popravil Ulla80 -- 7.5.2010 20:16:55 >

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.