|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamino mleko, AM ali...?
5.5.2010 14:15:19   
grahek85
Zdravo!

Sinček je star 4 mesece, zaenkrat se še polno dojiva. Z GH bomo počakali vsaj še kak mesec, imam pa že zdaj eno vprašanje. Do zdaj nisva rabila črpalke za mleko in je tudi nimamo. Zadnjič mi je pa znanka svetovala, da naj si jo nabavim, ker jo bom 100% rabila pri GH za razne žitne kašice in pireje.

Kakšne so vaše izkušnje? Mleka imam dovolj, prej preveč kot premalo, tako da bi raje kot AM uporabljala svoje mleko. A je v prehrani dojenčka res toliko uporabe mleka, da se nakup izplača? 

Najina mala velika ljubezen
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamino mleko, AM ali...?
5.5.2010 14:19:58   
Najaa
Ah kje pa, sam zarad tega je pa res ne rabiš. Če mu hočeš svoje mleko mešat v kašice, si mleko ročno iztisni. Z malo vaje ti bo šlo. Sicer pa se dobijo mlečne kašice, ki že vsebujejo AM in jih samo z vodo zmešaš in je.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2010 14:22:06   
krtačka
Jst sm za kašice kupovala adaptirano mleko, drgač je bil pa polno dojen.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2010 14:26:41   
eva1
Brezveze! Kupi kašico ki se meša z vodo, kjer je že dodano AM...

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2010 14:35:09   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Ne vem,zakaj bi mu morala delat kašice z AM,če ima svojega mleka dovoljuser posted image .Verjetno pa bo boljše,če si boš stisnila ročno,bo dovolj hitro.Sama sem sicer imela ročno črpalko,ker sem si pri ta prvem en mesec izključno črpala,vendar mi je bilo potem,ko sem mu mleko vmešala v hrano ,ročno iztiskanje lažje in bolj hitro.Je pa res,da rabiš malo vajeuser posted image .

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2010 15:23:39   
AnciM
Toliko mleka kot ga boš potrebovala gotovo lahko ročno iztisneš. Meni je mali že v porodnišnici prežvečil bradavico in sem uspela iztisnit mleko na roke. Prvič je res malo trajalo, v drugo je pa že kar teklo.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2010 15:26:52   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Ne vem,zakaj bi mu morala delat kašice z AM,če ima svojega mleka dovoljuser posted image .Verjetno pa bo boljše,če si boš stisnila ročno,bo dovolj hitro.Sama sem sicer imela ročno črpalko,ker sem si pri ta prvem en mesec izključno črpala,vendar mi je bilo potem,ko sem mu mleko vmešala v hrano ,ročno iztiskanje lažje in bolj hitro.Je pa res,da rabiš malo vajeuser posted image .

Zato  ker se mi zdi brezveze stiskat pa shranjevat, pa pogrevat mleko..vsaj meni...

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2010 15:28:38   
AnciM
Zakaj je pa potrebno mleko v naprej pripravit? Takrat ko ga potrebuješ ga iztisneš, pa je.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2010 18:34:37   
muki1
Moje izkušnje so take, da se kmalu po rojstvu in prvih tednih recimo, vzpostavi ponudba/povpraševanje. Torej, dojke ti proizvajajo toliko mleka, kolikor ga otrok potrebuje. Po štirih mesecih razen pri kakšnih űber dojiljah ni več nekih viškov, ampak ravno dovolj.

Nakup črpalke je nesmiseln v tem primeru. Ker če boš zdaj začela črpati, se ti bo proizvodnja mleka še povečala in pol boš res ena dojilja. Če pa boš izčrpala vsega pred obrokom in boš po obroku hotela dete še podojiti, pa mleka ne bo.

Fajn jo je imeti pa v začetku, če je naval mleka velik in otrok vsega ne uspe spiti, da izčrpaš višek( tisto lahko shraniš v skrinji za mešanje s kašicami user posted image ) in preprečuješ mastitis.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2010 7:43:08   
sami0804

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Zato  ker se mi zdi brezveze stiskat pa shranjevat, pa pogrevat mleko..vsaj meni...

Nič shranjevat,nič pogrevatuser posted image .Če sem mu delala kak pire ali kaj podobnega,je bilo sveže stisnjeno,nobenega posebnega dela.user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2010 10:28:55   
grahek85
Hvala za pomoč user posted image Ne bomo nič kupili črpalke, se bom malo potrudila in naučila bolj efektivno črpat na roke user posted image Do zdaj sem si tisto parkrat na teden višek samo na hitro iztisnila - sem se ubadala predvsem s tem, da me ni več bolelo user posted image

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 6.5.2010 10:29:19 >

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.