|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pasirana hrana
2.5.2010 0:07:34   
Lidy
Vsak nasvet bo dobrodošel. Gre za to, da sem ga verjetno malo zaštrikala s pasiranjem hrane s paličnim.
Ker se je zelo kmalu nehal dojit, mleka po flaški ni hotel pit in je počasi pridobival na teži smo pri 4 mesecih začeli z gosto hrano. Vse kar je bilo dobro pretlačeno in ne preveč gosto je še nekako šlo. Pojedel je vsaj par žličk. Moram omenit, da je bil veliko bolan (od 6 mes dalje, angina, vnetje ušeskov, bronhitis, virozice) in s tem je imel slab apetit. Vsako hranjenje je bila prava muka za oba. S pomočjo homeopata smo že 2 meseca čisto zdravi, poje 5 obrokov v povprečju 200 g na obrok, star bo 10 mesecev, teža počasi narašča.
Je kruh, piškotke, pecivo, banane v koščkih a kosilo in mlečne kašice ne smejo biti goste in s koščki. V tem primeru poje par žličk potem hrano drži v ustih, ko se mu malo zatakne mi zbruha vse.
Ker je prej tako slabo jedel me je zdaj strah mu dajati kako drugače pripravljeno hrano kot pasirano, vem pa da bi moral počasi že jesti "grudasto" pripravljeno hrano, ker ga bomo drugače še bolj usračkal kot pa smo že.
Problem je v tem, da ne vem kako naj se lotim stvari, strah me je da bo premalo pojedel, glede na to, da nam gre zdej tako lepo. Vendar to ni rešitev je le potuha meni.
Kaj naj naredim? Naj mu še naprej pasiram, da bo vsaj jedel? Kaj če se preveč navadi na tako pripravljeno hrano? Kako naj se sploh lotim te zadeve, predvsem me je zelo strah njegovega zavračanja.

Hvala za vaš posluh in odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pasirana hrana
2.5.2010 7:22:07   
Katy78
Jaz sem tudi na začetku pasirala in mu nepasirana hrana ni preveč dišala. Potem sem začela hrano samo pretlačiti z vilico, pa dolgo ni sprejel, šele malo po 8. mesecu. Je pa ob istem času brez problema prežvečil skorjo kruha ali piškot, tako da ni šlo za to, da ne bi mogel, ampak je bil komot. Se je pa kar upiral in zavračal hrano oz. pojedel precej manj, ampak jaz ga nisem silila, če ni hotel, sem mu spasirala in potem je kar naenkrat, od danes na jutri, brez problema pojedel celo porcijo samo z vilico pretlačene hrane. Tako postopno sem potem začela tudi s koščki, se pravi z nepretlačeno hrano. Je pa tako, da še danes kakšen košček ven pljune, sploh če ni preveč lačen ali pa je že utrujen.

Jaz bi rekla, da pretlači hrano z vilico, čimbolj enakomerno, in vsak dan poskušaj. Se pa moraš zavedat, da bo količina nepasirane hrane, sploh kasneje, ko bo jedel že koščke, zagotovo manjša kot zdaj, ko dobi pasirano, kar je tudi logično, zato se ne sekiraj preveč zaradi količine.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.5.2010 10:58:41   
ledenaa
Teža itak zdaj ne bo fajn naraščala ,ampak počasi.
otroku hrano pasiraj naprej.To je čisto normalno,da je še pasirano,pa naj ostale mamice rečejo kaj hočejo
Pojdi na Pediatrično ,pa boš videla da to ni nič takega in je še normalno da pri tej starosti je pasirano hrano

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.5.2010 15:11:55   
Ileus
Naša prva je bila tudi obup za hranjenje z večnimi borbami, slabim pridobivanjem tež in stalnim "kreganjem" pediatra.... in se mi je pri odvajanju od pasirane hrane (tudi pri cca 10 mesecih) zelo dobro obnesel tisti sekljalnik za čebulo, ki ga ponavadi dobiš zraven paličnega mešalnika. Ta zadeva ne pasira ampak drobno seseklja na enakomerno velike koščke.

Našo smo potem na tak način navadili na koščke - najprej na fajn drobne koščke sesekljano potem pa na vedno večje koščke. Pri nas se je fino obneslo, tako da ji ob vstopu v vrtec pri 11ih mesecih ni bilo treba nič več ne pasirati ne sekljati. 

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.5.2010 20:56:38   
inč
user posted image

pri nas je bilo pa tako da sem ji najprej spasirala 3/4 hrane, 1/4 pa sem pretlačila z vilico nato pa vse skupaj zmešala...to sem delala kak teden. Potem sem spasirala polovico in polovico pretlačila...to sem prav tako uvajala kak teden...sedaj smo na polovički tega in polovički onega.
Stara je 7 mesecev in pol

pri teh naših navihančkih nikoli neveš kaj bo naslednji teden...user posted image

(odgovor članu Ileus)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2010 13:34:05   
koala
Jaz bi mu spasirala, poznam primer ko do dopolnjenega leta ni pojedel ničesar kar ni bilo spasirano, kar drgnit se je začel če se je v ustih zanšel košček, potm pa je šel v vrtec in v manj kot tednu jedel normalno.
Mu pa večkrat ponudi kaj nespasiranega, morda te pa preseneti.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2010 14:41:17   
Lidy
Hvala vam za odgovore. Bom probala par vaših nasvetov (ko bom zbrala pogum user posted image ).
Najprej bom probala del hrane pretlačiti in potem zmešati v pasirano hrano, pa tudi sekljalnik mi bo spet prav prišel.
Se je katera že kdaj vprašala, kako se nisem tega sama spomnila, pa tako enostavna rešitev user posted image .
Še enkrat hvala ker si pomagamo user posted image

LP
Lidy

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2010 12:45:18   
koala
Lidy vsaki od nas se je že zgodilo da ni našlapopolnoma preproste rešitve. Bolje vprašati in biti neumen 10 minut, kot ne vprašati in ostati neumen.user posted image

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2010 12:54:36   
AnciM

IZVIRNO SPOROČILO: Lidy

vem pa da bi moral počasi že jesti "grudasto" pripravljeno hrano, ker ga bomo drugače še bolj usračkal kot pa smo že.

Zakaj tako misliš? jaz mu še zdaj pri 20 mesecih zelenjavo vedno spasiram, sicer ni šans da bi jo jedel. Sicer sem mu pa do skoraj 18 meseca vedno pasirala sadje in zelenjavo. Je vsaj pojedel kar sem pripravila. Saj koščke bo že jedel, ko bo pripravljen. Nikoli pa mu nisem pasirala hrane, ki smo jo jedli skupaj. Na primer makaronov, meso... pač kar imamo za kosilo.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2010 21:20:53   
Urska09
Lej, ne sekiraj se. Tudi moji hčeri sem doooolgo pasirala (prvemu otroku pa skorajda ne). Ni šlo drugače, ker je zelo dolgo zavračala nepasirano hrano. Razen kruha, piškotov, riževih vafljev,...to je pa lahko jedla v koščkih. Hrana na žlico pa ni govora. Se je davila in ven pljuvala.

Pa sem večkrat probala...in počasi, počasi je šlo. Še danes (stara 14,5 mes) ji določeno hrano grobo pretlačim z vilico ali pa celo grobo zmiksam (npr. piro, ješprenj, govedino).

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.5.2010 11:59:42   
PapuaNG
Pomoje tut ni panike. Mi smo tudi dolgo časa pasirali, ker sicer ni hotel niti ust odpret-tri žlice so šle, potem pa konec. Ko je dobil prve zobke (pri 11 mesecih ima samo 4), je počasi začel jesti pretlačeno hrano. Kruh, piškoti niso problem. Mu pa vse več dajemo tudi hrano v koščkih - npr. ravno dva dni nazaj sem dala pred njega na pladenj (da je dal miruser posted image ) ene 5-6 celih makaronov in je vse zmazal, pa še jesti se uči sam.

Je pa še toliko bolj zavračal gosto hrano, ko je bil bolan ali prehlajen. Enkrat smo celo za en teden nazaj na mleko prešaltali. Tako da nič skrbet, prej ali slej vsi jedo normalno hrano. Aja, pa pomagalo je, ko smo začeli dodajat malo soli. Gurman, kaj čmouser posted image

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.5.2010 13:35:56   
Greenie
Moji enoletnici še vedno pasiram zelenjavo za kosilo, pa tudi sadje razen banane. Je pa drugače, ko jemo skupaj, takrat ji hrano samo pretlačim. 

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.5.2010 20:26:51   
Najaa
Moja prva je bila priden jedec in pasirane hrane praktično nikoli ni jedla. Pri drugi se je pa zaštrikalo in še zdaj pri 15m ima najraje pretlačeno, koščkov še ne mara veliko.
Ne se sekirat punce, vse ob svojem času. Nikjer ne piše, kdaj mora začet jest koščke. Brez skrbi, da bodo enkrat začeli.

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.5.2010 16:55:18   
niwaj
Jaz bi ti svetovala, da mu daš vedno bolj grudasto hrano, pač...vedno manj miksaj in vedno več tlači z vilco. Jejta po par žlic ampak večkrat. če bo zbruhal, mu čez 10min ponudiš še eno žlico. probaj mu dat tud kak keks...kar celega...v rokico, da ga poskusi sam glodat. upam da vam uspe!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.