|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Placenta previa(predležeča posteljica)!
30.4.2010 12:36:17   
Sanija13
Pozdravljene,

rada bi slišala vaše izkušnje glede tega (tiste, ki se imele to diagnozo-predležečo posteljico). Ali se bolj kot ne počivale (ležale v postelji), ali ste zmerno-malo gibale, predvsem, ALI STE DONOSILE DO KONCA???

Sem v 29.tednu nosečnosti, pred enim tednom sem bila v bolnici, ker sem precej zakrvavela, diagnoza placenta previa (posteljivca prekriva maternično ustje). Zdaj sem doma, stanje se je umirilo. Vendar me precej "muči", vse mi dol tišči, če sem malo na nogah, na smrt sem utrujena....
Imam še 2,5 starega sina, zato je vse še bolj težko...
Dobila sem tudi injekcije za razvoj dojenčkovih pljuč, ker se lahko krvavitev ponovi in lahko prej rodim....Že prvič sem rodila v 32. tednu (razpok mehurja), zato sem toliko bolj zaskrbljena, ker vem kaj vse to s seboj prinese:(

Hvala za vaše izkušnje, lep dan.S.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Placenta previa(predležeča posteljica)!
30.4.2010 13:12:59   
Anonimen
Počivala, počivala, počivala. Sem šla pa potem 3 dni čez rok.user posted image

(odgovor članu Sanija13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2010 13:48:35   
Sanija13
Njamka,

ali si imela carski rez?

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2010 14:00:01   
soncekray
Sanija 13, tudi jaz imam placento previo in sem v 29 tednu. Ugotovljena je bila na zadnjem pregledu pred 2 tednoma. Zdravnik mi ni nic posebej narocil mirovnaja al karkoli.. Niti ni omenil moznosti krvavitve, to sem pol na netu prebrala.. Edino kar je rekel je, da je se vedno moznost da se dvigne, ce ne, pa bom v najhujsem primeru imela carski rez.
Drugac se pocutim super. Tud gibljem se normalno. Malo pazim pri dvigovanju. Glede na to pa da trenutno ne delam in imam dosti casa za pocivanje, mi ni hudega..
Naslednji pregeld imam 10.5. Upam, da bo do takrat vse okey.

Drzi se.

p.s. A si drugace med julijkami?

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.4.2010 15:11:09   
Sanija13
soncekray,

ja, sem med julijkami :). tudi naslednji pregled imam 10.5.2010...zanimivo!

Mene pa ful strašijo vsi pri tej placenti previi, da moram strogo počivat, pa tudi ko sem bila v bolnici zdaj, so mi ginekologi rekli počitek in mirovanje. Verjetno zato, ker sem krvavela...pač od primera do primera odvisno verjetno...Pa mene tudi kar matra vse skupaj...ko sem malo na nogah, se mi zdi, da mi bo "ven padlo vse skupaj", tako mi vse dol nekam tišči.  A tebi se to ne dogaja?

Lepo se mej.

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.4.2010 16:13:00   
soncekray
Hey..

Jaz sem po pregledu bila samo malo zaskrbljena glede carskega reza, pol ko sem pa sla na net brat o tem, sem pa bila cela prestrasena. V Slo nekatere baje dajo celo na strogo mirovanje v bolnico it. Jaz zivim v Luxemburgu in mi moj ginekolog ni glede tega rekel niti besede. Ko je delal uz je samo rekel.. o to pa ni vredu. Mi2 sva se seveda prestrasila da je kaj z otrokom. No pol mi je razlozil glede placente previe, da je otrok ok in se nekajkrat ponovil, da naj se nic glede tega ne sekiram, da bo v najhujsem primeru pac potreben carski rez.
Tak da sem res malo zmedena in komaj cakam na naslednji pregled, da ga vse izprasam..

Vcasih imam obcutek, da me dol tisci. Ampak zdaj ko razmisljam za nazaj, ze dolgo nisem cutila tega. Se mi pa zdi, da nosim kr nizko.
Je pa res, da jaz kr dosti pocivam. Skoraj vsak dan spim popoldan 2 uri. Mi taaak paseuser posted image Poleg tega nic kaj takega ne delam. Vsak dan peljem psa na daljsi sprehod, skuham, malo stanovanje pospravim in to je to.. Mogoce probaj ti tud malo vec pocivat. Ceprav si predstavljam, da poleg majhnega otroka to skoraj ni mogoce..

Kje pa cutis brcike? Jaz jih vecinoma na levi strani v visini popka in velikokrat spodaj. Gori cutim sicer, ampak redko. Tak da se sprasujem kak to moje dete leziuser posted image

Kdaj imas ti rok? Jaz imam 21.7. Ceprav po mojih izraacunih bo 16.7. Bomo videli kdo ima pravuser posted image

A si bila dolgo v bolnici?

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.4.2010 16:38:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sanija13

Njamka,

ali si imela carski rez?

lp

Ne, je pa prišlo do zastoja pri porodu.user posted image O poteku poroda raje nebi.user posted image No, sej zdej je že mimo skor 2 leti.user posted image
Sej bo, drži se.user posted image user posted image

(odgovor članu Sanija13)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.4.2010 22:45:54   
Sanija13
Njamka,

se opravičujem, če sem prveč radovedna...toda zakaj pa ti niso naredili carskega reza? Kak zastoj pri porodu? Če ne želiš, ti ni treba odgovoriti. Saj veš, da me zelo skrbi, kako bo....
Meni so rekli, da pri taki diagnozi ne rodiš, ker se dojenček med porodom zaduši, ker pač pride posteljica prva ven, pred dojenčkom. Razen če se ti seveda posteljica do konca nosečnosti nazaj dvigne.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.4.2010 23:05:33   
soncekray
Sanija13 meni so tudi rekli, da ce se posteljica ne dvigne je edini mozen porod s carskim rezom. Tebe je strah carskega reza? Al tega da bi prehitro rodila?

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.5.2010 22:49:47   
Sanija13
Soncekray,

pozdravljena, rok imam 17.7.10. V bolnici sem bila 4 dni, krvavitev se je usatvila. Sem pa res precej zakrvavela.
Ne, ni me strah carskega reza (no, malo je že neprijeten občutek), strah me je prezgodnjega poroda, ker vem kako je in koliko živcev ti gre. Katera tega ni doživela, si težko predstavlja...
Ok, grem počivat, ker sem utrujena, se slišiva še. Javi se kaj. lepo bodi.

Neposredna povezava do sporočila: 10
1.5.2010 22:56:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sanija13

Njamka,

se opravičujem, če sem prveč radovedna...toda zakaj pa ti niso naredili carskega reza? Kak zastoj pri porodu? Če ne želiš, ti ni treba odgovoriti. Saj veš, da me zelo skrbi, kako bo....
Meni so rekli, da pri taki diagnozi ne rodiš, ker se dojenček med porodom zaduši, ker pač pride posteljica prva ven, pred dojenčkom. Razen če se ti seveda posteljica do konca nosečnosti nazaj dvigne.
Lp

Dvignila se je, glih za glih. Je pa šla potem preveč vstran,kar se je pokazalo pri porodu, ko se je user posted image ustavila v porodnem kanalu, srčni utrip je drastično padel. Pa že med samimi popadki je bil utrip nekam "čuden".user posted image No, sledilo je rezanje kot pri mesarju in vakum.user posted image Pol pa še po porodu so popustili šivi ,vneli tudi...user posted image nič kaj prijeten porod, kljub EA. Ampak zdej je že mimo, delamo že na drugem user posted image . user posted image

(odgovor članu Sanija13)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.5.2010 21:43:30   
soncekray
Mene je tud strah prezgodnjega poroda. Ceprav ga nisem se dozivela, ga niti nocem. Glede carskega reza pa, seveda je neprijetno in bi si zelela naravnega poroda, ampak bom ze prezivela ce bo treba.

Jaz imam rok 21.7, ceprav po mojih izracunih je 16.7. Sam se nisem hotela kregat z zdravnikomuser posted image

Njamka, to pa je najhujsi mozen scenarij. Me kr srh spreleteva ko tole berem. Glavno, da se je vse dobro koncalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2010 16:03:53   
soncekray
Sanija13 kak je blo na pregledu? Jaz sem izvedela dobro novicko. Placenta se mi je dvignilauser posted image Upam, da si ti tudi ok.

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

kajenje
tailor

ali kadite v nosečnosti?

da (28%)

ne (72%)

Število vseh glasov: 337

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!