Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali res potrebujemo gradbeno dovoljenje? 30.4.2010 10:53:27
|
|
|
|
Arwenko
|
Hja, če boste na novo delali, se to šteje kot rekonstrukcija, ki potrebuje gradbeno dovoljenje. Sicer ni tak ekstra komplicirano, vzame pa nekaj cajta, papirologije in seveda denarja. Če spremembe ne bodo očitne, pol bi jaz svetovala da ne komplicirate in naredite kr brez. Če pa boste res podrli zgornji del zidov in na novo delali, da se bo videlo, da so novi cigli, itd. pol se pa jaz nebi igrala. Nikoli ne veš kdaj ti kakšen nevoščljiv sosed pošlje gradbeno inšpekcijo.
|
|
|
|
RE: Ali res potrebujemo gradbeno dovoljenje? 1.5.2010 16:20:06
|
|
|
|
kasso
|
mi imamo podobno situacijo. Podret nameravamo do plošče (pritličje obdržimo) na novo pozidamo nadstropje in novo streho. Ker se gre za rekonstrukcijo hiše nujno potrebujemo gradbeno dovoljenje. Res pa je, da bomo imeli par oken več, hišo pa bo iz L oblike spremenili v T. Na vašem mestu bi tudi jaz šla v gradnjo s gradbenim dovoljenjem, ker nikoli ne veš, kdo se ti lahko vpiči v tvojo gradnjo in te lahko prijavi. Ko smo mi pred parimi leti pridobili dovoljenje, je bilo rečeno, da ko spremeniš zunanji izgled stavbe potrebuješ dovoljenje..npr. če napraviš novo okno itd.... Pa gradbenega dovoljenja nismo plačali, ker smo takrat bili še mlada družina in smo bili tega oproščeni.
< Sporočilo je popravil kasso -- 1.5.2010 16:21:39 >
|
|
|
|
RE: Ali res potrebujemo gradbeno dovoljenje? 2.5.2010 9:39:10
|
|
|
|
grezilo
|
MarijaAna, gradbeno dovoljenje potrebuješ, saj gre v tem primeru za poseg v "Konstrukcijo hiše". V kolikor zamenjaš streho, zamenjaš samo kritino. (Salonitke za bobrovec ali creaton ali korec ali tegolo ali...) V kolikor zamenjaš ostrešje, tj. nosilno konstrukcijo strehe potrebuješ GD, saj se smatra poseg v konstrukcijo hiše. Ob dozidavi kolenčnega zidu, boš posegla v samo konstrukcijo hiše, saj boš spremenila materialno sestavo zidu; sliši se neumno ampak: Če imaš sedaj pozidano s staro NF opeko (dim. 12,5 x 6,5 x 29 cm), sedaj, na novo, pa pozidaš z modulom, se snatra , da je spremeba. (ali s siporeksom). Poleg tega boš sedaj izdelala H. vezi za sidranje strehe; tudi poševne AB vezi; ...itd. GD za tvoj poseg : Potrebuješ vse kakor za novogradnjo. Cena : nekje od 2200€ dalje. PGD + PZI. Podobna zadeva je pri kassotu. GD = PGD + PZI IZ katerega konca Slovenije pa si? LP
|
|
|
|
RE: Ali res potrebujemo gradbeno dovoljenje? 15.5.2010 16:28:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Torej če sem prav razumela, ti gradbenega dovoljenja ni treba plačati, če si smatran kot mlada družina? Ker midva bi prizidek delala, za to pa seveda rabiš GD.
|
|
|
| Stran: [1] |
Izbira imena za tretjega otrokaguglaKatero ime k Neli in Filip,bi bolj pasalo:Tim (
53%)
Patrik (
47%)
Število vseh glasov: 179Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!