Roberta69
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69 Moj vstaja med 6to in 7mo in ni variante, da ne bi jedel preden se odpraviva v vrtec (malo pred osmo). Zdaj ima recimo obdobje (za zajtrk dobi, kar želi), ko mu vsako jutro skuham testenine in jih zabelim z olivnim oljem, včasih si potem zaželi še čokolino... načeloma je ponavadi vedno pojedel nekaj sadja, zadnje čase pa štrajka . V avtu včasih poje še kak meden vafelj (tisti praznih riževih mu ne dajem), polnozrnat piškot, kos kruha. V vrtcu pa za zajtrk ponavadi ne poje skoraj nič, edino malce pokusi. Le zakaj? Resno, testenine z olivnim oljem za dobro jutro.. je to sploh zdravo Moj ne je nič pred vrtcem. Včasih reče, da bi, pa mu povem, da gre zdaj v vrtec in je tam zajtrk. Niti ne vstane toliko prej, da bi imel še čas jest. ja, seveda je . Jaz sem prov srečna, če je to njegov izbor. Za moje pojme (po prebiranju ogromno različne literature) so recimo vsi obroki z mlekom + nekaj precej zgrešeni, pa kruh in skoraj vse kar se da zraven, predvsem kakšne mesnine, še bolj zgrešeno, skratka, slabih kombinacij je nešteto, za dobre se je pa treba kar malce podučiti in potruditi. Ker pa otrok vsega tega ne razume in ker ga nočem najedat do onemoglosti in delati iz tega cel halo, lahko je kar želi, jaz mu le skušam tako "nevsiljeno" malce sugerirati . Zdaj se dan začne tako kot je edino prav (in to brez pardona), da se zjutraj poje najprej sadje, pa če se postavi na glavo , saj zdaj se je že vsidralo vanj, da je tako najbolje in da tako pač mora biti, pa itak je velik ljubitelj sadja, ampak včasih bi vseeno namesto hruške raje kruh z nutelo (in ga lahko, samo najprej sadje ). Da pa pred vrtcem ne bi jedel - no go, od takrat ko vstanemo, pa do takrat ko pridemo v vrtec (zdaj, ko sem na prodniški je to kar postala deveta, pol deseta) bi otroka od lakote pobralo .