leo**tia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: valchy912 Pozdravljene mamice, doma imam malega nadebužneža starega 15 mesecev in sem pri določnih stvareh v dilemi, zato me zanima kako je pri vas; - spanje čez dan( če ne gre spat je siten cel dan, če gre spat - spi po urco in pol, pa zvečer dolgo noče v posteljo? - igranje ( sam se sploh ne zaigra, če pa se je to 5 minut in to samo v sestricini sobici, druge igrače ga ne zanimajo, knjige tudi ne, risanka 5 minut ) - govor ( govori samo osnovno ata, mama, teta, nekaj imen in to je to ) - kahlica (za lulat še ne pove, za kakat pa pove)? Hvala in lep pozdrav Kar se spanja tiče - tole vmesno obdobje mine - najbrž si mislila, da še 2x spi čez dan,ali kako, ker moji so tako spali Nekateri otroci se ne znajo sami zaigrat, tako da jih moraš to naučit postopoma, če ne boš večna žrtev, ves čas animator, kar ni smiselno. Da sploh ne govorim, da to potem nikdar ne mine, še kot najstnik se bo dolgočasil cele dneve, ker ga ne boš zabavala, pa težil, kako je bogi, ker nima družbe in ne ve kam bi se dal in kaj delal. Naučiš ga pa tako, da mu daš eno igračo ali dve in mu daš mir, ga pustiš da se začne sam zabavat. KO začne tečnarit, zamenjaš zadevo, ap se spet odstraniš iz direktnega kroga igranja (lahko pa kuhaš ali karkoli drugega delaš med tem). Slej ko prej se nauči - zanseljivo, moj prvi je bil tudi tak, pa ko sem se odločila, da to ne gre več, se je naučil biti srečen sam s sabo - to je ful važno za cel lajf, da je sam sebi dobra družba, ne samo v otroštvu. Taki ljudje so srečnejši. Eni otroci začno govorit šele po drugem letu. Naš ta tretji recimo je bil tak. Tudi na kahlico večina otrok dandanes ne hodi pred 2. letom. Če pove za karkoli, je zelo priden in uspešen. PO 2. letu pa ga lahko zelo hitro naučiš obojega, ker bo fiziološko in čustveno dovolj zrel, vsaj običajno je to tako. nasa cez dan tudi spi enkrat samo 1uro,drugic 3 do 4ure,v posteljo pred 23 uro noce,zaigra se sama,sam ne dolgo ,,govori pa ati,mama,deda,teta auto,tam,tu,na ,daj,papa,amala,apala in take osnove,,ni se sprobala kahlice ..aja stara je 13mesecev
< Sporočilo je popravil leo**tia -- 27.4.2010 20:25:41 >
|