Petka09
|
No, rahlo sem že obupana.... Namreč, zdaj, ko imam otroka in sem v službi, sem prav razočarana, da enostavno ne morem po osmih urah domov... Pa delam pisarniško delo in nič takega ni, da se ne bi moglo prestavit na nasl. dan. Ok, razen izjem in kakšnih nujnih stvari... No, to razumem, ampak da pa se od tebe pričakuje, da tam prisilno visiš do večera... To mi pa ni jasno! Pa imam že dosti let delovnih izkušenj za sabo in pred nosečnostjo sem to še nekak tolerirala... da se nobenmu ne da domov, da vsi delajo neke nujne stvari in vsi hočejo vse od tebe ravno ob treh ali štirih, ko je treba domov.... Ok, bi si morala kao sama izborit, da grem po osmih urah domov, če pač delam dobro in so naloge pravočasno opravljene. Ampak catch je v nadrejenih, ki sami tam visijo cele dneve (bodisi nimajo družine, bodisi majo nepošlihtane zadeve doma, bodisi se jim nikamor ne mudi... so ambiciozni karieristi itd.). In potem to nekak pričakujejo od tebe, izvajajo mobbing itd... Prijavit jih - nima smisla... Si samo nakoplješ težave.... Iščem torej drugo službo. Ne vem, kako naj potem hodim po otroka v vrtec? Kako naj ostanem na bolniški, če zboli? Povsem razočarana sem, res. Pa rada delam in sem tudi dobro organizirana. Ampak nalagajo mi in nalagajo dodatna in nujna dela, ki jih potem resnično ne morem nardit v osmih urah... In celotno kolesje v podjetju se vrti tako, noben si ne upa nič rečt... Imaš na tone nadur, ki jih kao lahko koristiš? Kdaj??? Nekatere so plačane... ampak briga mene tisti denar, če pa ne morem bit doma z družino! Ja, šla bom stran... ampak se bojim, da je povsod tako? Sploh še kdo dela 8 ur? Je sploh še komu pomembno, da imaš po 8-ih urah tudi drug "šiht" doma - otroke iskat v vrtec, skuhat, kej nardit itd...... Pa nimam nobenega visokega delovnega mesta, sm navadn referent, če bi temu tako lahko rekla..... Pa opažam, da je v gospodarstvu in javni upravi tako... Nič nimam od tega, a spremenit ne morem ničesar.... Pravdala se pa ne bom, ker bom samo sebi nakopala težave.... Dodatno pa ne zaposlijo nikogar, da bi se olajšalo... Evo, spihala sem se...... Hvala, da ste me posušale.
|