barni
|
Jaz sem tudi v eni od lepljivih tem zgoraj prebrala, da se morajo starsi odlociti, kdaj bodo dali stran plenico in ne otrok. In da ni nobene fore v zrelosti. No s tem se jaz ne strinjam, mislim da je za vsak razvojni korak potrebna dolocena zrelost otroka in potrpezljivost starsev - eno z drugim. Jaz sem imela namen letos poleti malo poskusiti, trenutno je stara 2,5 let. Spodaj je moja tema, saj me je mala prehitela in mi sama rekla, da bi bila brez plenicke. Sem bila presenecena in sem jo skoraj zacela prepricevati, da naj pocaka do poletja, ko bi bilo lazje (zdaj vem, da bi bilo res, ker sem jo morala vcasih sredi travnika celo preoblect, pa se cevlje bi bilo treba). Kaj vem, meni se je zdel zdaj pravi cas, ce je sama rekla, me je pa okolica dodobranapsihirala (v vrtcu, da morda se ni pripravljena, ker prvi dan se ni sama povedala da jo lulat, tasca, da je se premajhna, moj oce, da smo to zaceli prekmalu in da se ne bo slo...). Skratka polno pripomb, ki ti res olajsajo ves postopek, ja. Kolegica pa ima isto staro deklico, ki ima tudi dudo. In je rekla, da bojo najprej dudo, potem pa plenice. Samo je kr kriza, ker se grejo mehko odvajanje dude in pravi, da ta mali kar ni do tega, da bi bila brez. Noce ji je pa kar vzeti in konec. Ja mene tudi zanima, kako otroka navaditi, da bi bil med spanjem brez plenice. Nasa je sedaj skoraj mesec dni odkar smo poskusili biti brez cez dan in je naceloma suha. Mal se ubadamo s kakanjem, pa noce povsod na stranisce, samo kar gre. MEd spanjem pa kar precej lula. V vrtcu imajo pred spanjem kosilo in je juho in pije, jasno potem vse polula med spanjem. Zvecer pa tudi med vecerjo pije, ne morem ji dati jest brez da pije. In je ponoci spet polulana plenica. Kaksen nasvet?
|