Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 14.4.2010 16:34:08
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Zakon o delovnih razmerjih: 159. člen (trajanje letnega dopusta) (1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega delavca. (2) Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta. (3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti.
|
|
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 14.4.2010 16:47:29
|
|
|
|
tajtaja
|
Je to ne glede v kateri branži si zaposlen? Jaz sem v bančništvu. Odločbo sem jim dostavila, sem pa komaj zdaj prejela odločbo o številu dni dopusta in nimam nobenega dodatnega dne. Ne bi pa rada sitnarila, če nisem ziher, da mi to pripada, oz. če mi pripada še kaj? Mogoče sanjsko potovanje za celo familijo .
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 14.4.2010 16:56:55
|
|
|
|
tajtaja
|
Sem šla zdaj bolj natančno brat odločbo od pripadajočem letnem dopustu, pa je gor med drugimi postavkami samo INVALIDNOST III. KATEGORIJE.
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 14.4.2010 16:59:40
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Sem šla zdaj bolj natančno brat odločbo od pripadajočem letnem dopustu, pa je gor med drugimi postavkami samo INVALIDNOST III. KATEGORIJE. Kaj pa vaša kolektivna pogodba pravi? Sem našla (mislim da nova kolektivna še ni sprejeta): http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200481&stevilka=3562 invalidu II. kategorije in delavcu z najmanj 60% telesno okvaro 5 dni
< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 14.4.2010 17:04:00 >
|
|
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 14.4.2010 17:26:12
|
|
|
|
tajtaja
|
jA, ZDAJ SEM NAŠLA, DA MI PRIPADA TUDI SOLIDarnostna pomoč. Res moram zbrskat našo kolektivno, da vidim, kako je določeno.
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 14.4.2010 20:02:10
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Nobena kolektivna ne gre čez ZDR - torej morajo ti zagotavljat najmanj tisto kar je opredeljeno v ZDRju.
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 29.4.2010 20:48:52
|
|
|
|
tajtaja
|
Evo, pred dnevi so mi poslali novo odločbo, plus pet dodatnih dni dopusta. Danes pa sem dobila odločbo o invalidnosti, lll. kategorije-sprememba delovnega mesta. No, vsaj nekaj, čeprav je bila vloga tudi za krajši del. čas. Ampak bom probala, upam da bo šlo. No, sedaj mi spet pripada menda dodatnih 3 dni dopusta!? Bolj ko berem, manj mi je jasno-kakšen dodatek za invalidnost bi mi tudi naj pripadal iz tega naslova??? Jaz sem mislila, da pač v primeru 4-urne upokojitve ti ZPIZ da penzijo za te 4 ure, 4 ure pa plača delodajalec v obliki normalne plače za normalno opravljeno delo. Ker pa mi je na odločbi napisano, da pravice do finančnega nadomestila uveljavljam posebej, sem šla malo googlat, kaj bi naj to pomenilo.
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 30.4.2010 19:39:48
|
|
|
|
tajtaja
|
???????
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 30.4.2010 20:00:08
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Očim je tudi invalid III.kategorije s polnim delovnim časom ampak z omejitvami. Trenutno dela 4 ure. Za štiri ure dobi plačo, za ostale 4 ure pa dobi polovico osnove za "penzijo" (tu so razni odbitki, bi morala pogledati papirje za kaj bolj konkretnega). Kako se to nadomestilo izračuna (vendar sigurno ni to tvoja trenutna plača) ti ne vem točno povedati, ker dela na tem moja svakinja in potem ji pač moram zaupati, da tako je Dodatne dneve dopusta on dobi po ZDR. Nič ne vem o še dodatnih treh dnevih. So pa invalidi iskani, ker ima podjetje potem razne olajšave.
< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 30.4.2010 20:03:35 >
|
|
|
|
RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti? 30.4.2010 21:00:15
|
|
|
|
tajtaja
|
Očim je tudi invalid III.kategorije s polnim delovnim časom ampak z omejitvami. Trenutno dela 4 ure. Za štiri ure dobi plačo, za ostale 4 ure pa dobi polovico osnove za "penzijo" (tu so razni odbitki, bi morala Ni mi čisto jasno tole, če je s polnim delovnim časom, pa dela štiri ure??? Marsikaj okrog tega mi še ne gre v račun, zato tudi malo več sitnarim. Mogoče je ostale 4 ure v bolniški??
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?