|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kuhinja - koliko elementov imate, kam spravit...
13.4.2010 17:15:33   
bomboncek1
Torej, v kratkem bomo zagrizli v projekt menjave kuhinje.
Prostor, v katerem se nahaja soba je velik 4 x 3 metre.
Kuhinja bo na dveh stenah, na eni steni bo še kot v L.

Ker bomo imeli jedilnico posebej, kjer se bomo zadrževali, bom dala prednost praktičnosti pred nekim hudim ultra modernim izgledom. Če bi šlo oboje skupaj, bi bilo pa seveda super.
Torej, zanima me, koliko imate elementov v omarici za shranjevanje posode. Mi imamo trenutno eno visečo omarico za kozarce in skodelice, eno za krožnike, eno za razne začimbe, olje, kis, sol, sladkor, ipd, v to omarico na zgornji polici shranjujem tudi plastične posodice za v skrinjo oz manjše plastične posode za v hladilnik, potem imamo še eno omarico, v kateri imamo toaster, mikser, palični, nekaj podobnih prčkarij, na zgornji polici pa zalogo muslijev, kosmičev in še nekaj plastičnih posodic. Za lonce imam žal samo eno spodnjo omarico, v eni je dvojni umivalnik (spodaj smeti in čistila v drugem razdelku), v eni ozki spodaj je bojler za toplo vodo, in namesto ene imamo pomivalni stroj. No, potem je še ena omara, ki je razdeljena na dva dela - v spodnjem imam škatlo z vrečkami, vrečicami ipd ter zaboj s piknik opremo (plastični krožniki, kozarci, prti, svečkami, balončki ipd), zgoraj pa je zaloga testenin, polente, piškotov ipd.
Saj vem, tega niti ni tako malo. A pojavi se problem. Nimam kam dat "taboljše posode", nimam kam dat "taboljših skodelic", toaster in mikser sta en na drugem, to me živcira, nimam prav nekega hudega prostora za kako večjo zalogo sokov, mleka, pijače, nimam kam odlagat papirnatih brisač, servet ipd. potem samo nekaj kombiniram, večkrat prestavljam in menjujem lokacijo stvari, to pa ni v redu. potem jaz pospravljam v ta novo omaro, mož zlaga kjer je bilo prej, ali pa se jaz zmotim, tako nastane en velik nered.

skratka, razmišljala sem o kuhinjskem bloku, podobnem kot sedaj, na eni steni (ta bo šel v L), na drugi strani pa čez večino stene ena gromozanska omara, poleg pa je še hladilnik, in ja ta je spet velik (dvokrilni tisti ameriški). Ta bi stal poleg velikanske omare.

Mi pomagate z nasveti? imate vi kako drugače? čim več idej, brainstorming, ni hudič, da ne dobim kake sveže zamisli.
Hvaaalaaaa!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kuhinja - koliko elementov imate, kam spr...
13.4.2010 17:30:52   
rija
jaz imam kar majhno kuhinjo, pa vendar imamo dovolj prostora.

imam pa spodaj:
4 velike izvlečne predale za posodo,
2 prostora pod koritom za smeti in čistila
2 predala za svakojake zadeve....
2 predala za pribor in kuh, krpe

zgoraj:
4 omarice z eno polico za krožnike, začimbe, kozarce, svaštarijo

v sredini:
2 omarici za posodo
1 predal za kruh ipd
1 omarico za živila

in pa seveda ameriški hladilnik, ki je shramba v malem.

kuhinje je res zelo malo, ampak meni je čisto dovolj funkcionalna in čisto dovolj moderna, pa nič narivana....je pa prostor mogoče tudi tako velik kot tvoj, s tem, da ena stena manjka, ker je odprta v jedilnico.

...vox populi...

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 17:32:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bomboncek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2010 17:36:17   
mateyka
rija, kje maš pa ti potem toaster, mikser za frapeje, mikrovalovko.. itd., v glavnem reči, ki jih je fajn met na pultu (za moje pojme) - kak poseben prostor/pult?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2010 17:38:19   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

rija, kje maš pa ti potem toaster, mikser za frapeje, mikrovalovko.. itd., v glavnem reči, ki jih je fajn met na pultu (za moje pojme) - kak poseben prostor/pult?

mikrovalovka in mikser za frapeje na pultu, ostalo v elementu svaštarijeuser posted image  toaster, billya...MIKSER user posted image ....na pultu nimam skoraj nič....še ono veliko desko za rezanje iz ikeje in dve alu rešetki.....jaz sem minimalistuser posted image  in sovražim sto začimb na policah, sto praholovcev na pultu, tisoč in eno frčkarijouser posted image

...vox populi...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2010 17:38:56   
*miska.mcc*
hehe, bonbioncek...mi smo tudi zagrizli v kuhinjo!

prostora bo priblizno isto

spodnja

kotna 100cm, 1x 60, 1x 60 z enim predalom, 1x 15(izvlecna) 1x30(izvlecna)1x predalnik 40,1x visoka 60 cm(od tal do skoraj stropa.)

zgornja

kotna-4 police, odprta, 1x 60 2x30, vmes med zg., ( je zg. elementov manj kot sp.) nameravam dat kaksno polico.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2010 21:02:56   
sazi
Kuhinjo imamo v U - in krak od treh je polotok.

Če grem po vrsti, zgledakuhinja takole (z desne proti levi):
hladilnik,
visok element (60 širine) z vgrajeno mikrovalovko in navadno pečico. Nad mikrovalovko dvižna omaraza vsemogoče posodice, pod pečico pa 2 predala za vsemogoče vrečke in škatlice (čaje, kave, rezance, še zaprte kozarce, kakav, sladkor...)
potem zgoraj 2 dvojni dvižni omarici (ena zgornja za tupervare posode, druga za tehtnico, zdravila in še kaj, spodnji viseči omarici pa za kuhinjske krpe, toaster, druga pa za kozarce in skodelice)
pod tema elementoma je spodnji element z dvema predaloma (v zgornjem so vse moke in misliji, v spodnjem pa vsi elementi multipraktika, ki ni prav dosti v uporabi), naprej pa je kotni izvlečni element, v katerem imam vso zalogo - sokovi, trajno mleko, krompir, kantica olivnega olja...)
ovinek v levo in v nadaljevanju samo spodnji elementi:
pomivalni stroj, nad njim odcejalni del korita
element z blanco select sistemom za smeti, zgoraj korito
predalnik širine 1m - en plitev predla za ves pribor in vse zajemalke, lopatke..., spodaj 2 predala za deske za rezanje, mikser, palični, sklede za solato in nekaj posod
nov ovinek v levo
še en metrski predalnik - v zgornjem predalu začimbe in vse folije, vrečke..., v spodnjih dveh pa vse kastrole

krožnike imamo v jedilnici, prav tako razne kozarce, ki se ne uporabljajo vsak dan (za vino, penino, viski, martini...)
aja, pa nekateri elementi imajo podnožne predale, v katerih imamo pekače, krožnike za torte, servirne krožnike, navodila za uporabo in garancije za vse stroje in naprave
Prte in piškote imamo tudi v jedilnici.

Če pogledam, kaj pojmuješ kot tvoj problem, ti ne morem biti kaj dosti v pomoč - nimamo posebnih "taboljših" zadev - ala krožniki in skodelice - vsega imamo komplet po 12.

kje maš pa ti potem toaster, mikser za frapeje, mikrovalovko.. itd., v glavnem reči, ki jih je fajn met na pultu (za moje pojme) -

toaster v omarici nad pultom z vtičnico, mikrovalovka je vgradna, mikserja za frapeje pa ne uporabljam - meni palični nadomesti vse te male strojčke - je ful zmogljiv in z njim delam skoraj vse

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2010 21:12:42   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

jaz mam vse nasteto v omari, ampak lepo vsako stvar na svojem mestu, da je v sekundi na pultu in spet nazaj.. na pultu si zal ne moreva nc privoscit, ker ga ze tko nic ni... user posted image tud mikrovalovno mava kr v omari namontirano.. v taki bl globoki, da samo odpreva vratca od omare in to je to.. user posted image tko da mi2 mava res VSE v omarah! od toasterja, mikserja, mesalnika, mikre, kuhalnika za jajca, grelnika vode, sokovnika... in se in se in se...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2010 21:51:11   
Gina
Jaz sem si narisala, kaj bom imela v kateri omari že preden sem si kuhinje sploh začela ogledovat (en predalnik za plastiko, en za posodo, za pokrovke, en za mikserje in podobno, en za priročno hrano, en predal za začimbe, za beštek, kuhovnice, izvlečna omara za ločene smeti, del za plin in navadne smeti, omarica za kozarce, skodelice, ena za krožnike in to je vse). Ker če si ne bi narisala, ne bi vedela koliko česa potrebujem. Imam pa poleg kuhinje še shrambo, kamor lahko dam zaloge mleka in hrane in kar mi pač paše, tudi posode in podobno. Ko pa še nismo imeli shrambe, v prejšnjem stanovanju, sem imela pa malo več omar, pa eno večjo omaro za hrano poleg vsega. Mikrovalovko imam vgrajeno v omaro, ker mi je šla na pultu na živce. Začimbe na pultu me pa ne motijo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2010 7:56:01   
moci
jaz sem bila komot, mož je narisal, naredil, pripeljal, še barve je izbral.
sem zaupala njegovim izkušnjamuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2010 8:03:32   
valerija77
Tudi jaz sem si sama izrisala kuhinjo. In iskala sem tudi bolj praktično. Namesto "moderne" sem našla bolj praktično pa še dokaj poceni in je slovenski proizvod in je tako takoj v dobavi in ni treba čakat po cel mesec nanjo. Meni so jo pripeljali v enem tednu. In imam v njej ogromno prostora. Izgelda pa takole..

http://www.mojalbum.com/valerija77/stanovanje/evo-koncano/17605005
http://www.mojalbum.com/valerija77/stanovanje/evo-koncano/17605005#17605006

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2010 8:56:23   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz tko razmisljam - vec kot imas elementov, manj imas prostora user posted image

Drži kot pribito. Vseeno je ali imaš veliko ali malo omaric, vedno bodo polneuser posted image

Zdaj imam 12 izvlečnih predalov (posoda za kuhanje, pekači, sklede, deske, pribor, pripomočki za peko, tehtnica, krpe, vrečke, prti, knjige oz recepti, začimbe,1 predal je za pasjo hrano in njegove potrebščine, toaster, žar pripomočki, sladkarije, pa en predal kot rumpl predal-ključi, adapterji....),

1 omaro 160_x_60 (mikser, sokovnik, sladkarije, hrana, olja, kis, v glavnem špajza),

1 kotno izvlečno omaro (plastična posoda, škatle za piškote, plastični kozarci....)

1 omara pod koritom za smeti in čistila,

1 omara- vgradni pomivalc,

1 omara-vgradni hladilnik 160_x_60,

3 viseče omarice (kozarci, šlačke, krožniki) in

4 plitve omarice na zunanjem delu otoka za fensi šmensi kozarce, vrčke, kristal...

Kuhinja je velika, pa vseeno premalauser posted image . Na pultu nimam nič, razen ogromne deske za rezanje v barvi pulta.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 14.4.2010 8:58:16 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2010 8:58:39   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
jz tko razmisljam - vec kot imas elementov, manj imas prostora user posted image

Drži kot pribito. Vseeno je ali imaš veliko ali malo omaric, vedno bodo polneuser posted image

Absolutno drži. Če primerjam svojo kuhinjo in kuhinjo moje tašče, ki je od moje 3x večja, ugotovim, da imava obe isti problem: premalo prostora user posted image

Imam res majhno kuhinjo, ampak posodo zloženo natančno kot lego kocke, zato ni panike. Bi pa imela večjo, itak user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2010 13:46:05   
Anonimen
Jaz imam trenutno 3 viseče omarice za krožnike, kozarce, lončke, kuhinjske brisače ipd. 1x90cm predalnik, v enem predalu je pribor, v drugem posode, v trejtem hrana, pomivalni stroj, prostostoječ hladilnik in 1x 90cm omarico za korito (spodaj smetjak ter nekaj malega hrane - mleko, sokovi). V shrambi še 2 polici za špezo in to je to. Minitajni. Pogrešam edino 1m več delovnega pulta, ampak to bo potem, ko bo nova, velika in mogočna kuhinja user posted image .

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?