|
kuhinja - koliko elementov imate, kam spravit... 13.4.2010 17:15:33
|
|
|
|
bomboncek1
|
Torej, v kratkem bomo zagrizli v projekt menjave kuhinje. Prostor, v katerem se nahaja soba je velik 4 x 3 metre. Kuhinja bo na dveh stenah, na eni steni bo še kot v L. Ker bomo imeli jedilnico posebej, kjer se bomo zadrževali, bom dala prednost praktičnosti pred nekim hudim ultra modernim izgledom. Če bi šlo oboje skupaj, bi bilo pa seveda super. Torej, zanima me, koliko imate elementov v omarici za shranjevanje posode. Mi imamo trenutno eno visečo omarico za kozarce in skodelice, eno za krožnike, eno za razne začimbe, olje, kis, sol, sladkor, ipd, v to omarico na zgornji polici shranjujem tudi plastične posodice za v skrinjo oz manjše plastične posode za v hladilnik, potem imamo še eno omarico, v kateri imamo toaster, mikser, palični, nekaj podobnih prčkarij, na zgornji polici pa zalogo muslijev, kosmičev in še nekaj plastičnih posodic. Za lonce imam žal samo eno spodnjo omarico, v eni je dvojni umivalnik (spodaj smeti in čistila v drugem razdelku), v eni ozki spodaj je bojler za toplo vodo, in namesto ene imamo pomivalni stroj. No, potem je še ena omara, ki je razdeljena na dva dela - v spodnjem imam škatlo z vrečkami, vrečicami ipd ter zaboj s piknik opremo (plastični krožniki, kozarci, prti, svečkami, balončki ipd), zgoraj pa je zaloga testenin, polente, piškotov ipd. Saj vem, tega niti ni tako malo. A pojavi se problem. Nimam kam dat "taboljše posode", nimam kam dat "taboljših skodelic", toaster in mikser sta en na drugem, to me živcira, nimam prav nekega hudega prostora za kako večjo zalogo sokov, mleka, pijače, nimam kam odlagat papirnatih brisač, servet ipd. potem samo nekaj kombiniram, večkrat prestavljam in menjujem lokacijo stvari, to pa ni v redu. potem jaz pospravljam v ta novo omaro, mož zlaga kjer je bilo prej, ali pa se jaz zmotim, tako nastane en velik nered. skratka, razmišljala sem o kuhinjskem bloku, podobnem kot sedaj, na eni steni (ta bo šel v L), na drugi strani pa čez večino stene ena gromozanska omara, poleg pa je še hladilnik, in ja ta je spet velik (dvokrilni tisti ameriški). Ta bi stal poleg velikanske omare. Mi pomagate z nasveti? imate vi kako drugače? čim več idej, brainstorming, ni hudič, da ne dobim kake sveže zamisli. Hvaaalaaaa!
|
|
|