Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: annie Naj ti povem svojo izkušnjo. Jaz sem sina dojila 26 mesecev, sama sem se tako odločila zaradi ponovne nosečnosti. Saj bi še lahko dojila, ampak enostavno mi zaradi nosečnosti več ni bilo, pa tudi sin je zelo lepo sprejel in sem šele takrat spoznala, da je bil on že prej pripravljen na odstavitev, kot pa jaz ...na dojki se je samo cartal. Najprej sva ukinila večerno dojenje in od takrat naprej spi celo noč kot ubit , tako, da ga ponoči sploh nisem rabila odstavljati. Nazadnje pa sva ukinila dojenje zjutraj z veliko cartanja, čez dan pa se že nekaj časa pred tem nisva več dojila. Ko boš najprej ti pripravljena na odstavitev, potem tudi otroku ne bo težko. Naj pa povem, da se od takrat naprej zelo rad crklja, stiska k meni, me lubčka...zgleda, da mu je to sedaj neka varnost, enako kot pri dojenju. Ko pa ga spomnim, da se je par mesecev nazaj dojil, se samo smeje. Ne vem, meni se še pred njegovim 2.letom ni sanjalo, kako ga bom kdaj odstavila, ker se je ful rad dojil, ampak potem pa je šlo ful gladko in brez kakršnega koli joka. Poskusita se s hčerko pogovorit, da je že sedaj velika punčka, če pa se želi kdaj dojiti pa jo zamoti s čim drugim, jo vekliko crkljaj, lubčkaj in ji povej, da jo brez dojenja imaš še vedno zelo rada, pri nas je tole palilo, je pa seveda vsak otrok drugačen...pa vso srečo ti želim Jaz sem dojila 3.tedne, pa se sin ravno tako zelo rad carta. Meni se tak način izkazovanja ljubezni ravno ne zdi primeren, oz. da bi otroka odstavila, potem pa mu pravila, da ga imam vseeno rada. 2.leto star otrok ravno ne vem če bo to razumel. Upam, da resnično nena dojenje nadomeščate oz. zamenjavate z izkazovanjem ljubezni.
|