Poka
|
Kopalnico ima bolj kot ne moj čez. Meni se prav že ne ljubi več ukvarjat s tem, ker je toooolikoooo podrobnosti in bi najraje najela nekega arhitekta za notranjo opremo. Sicer pa imam še kakšne pol leta čas razmišljat. Edino za wc in bide vem, da bo menda znamke Dolomit, ker so kao najbolj kvalitetne - nisem si pa sploh še uspela pogledat dizajna. Dobim pa to tudi ful najceneje. Bana in tuš kad bo od Kolpasan, kdo bo pa vse izdelala pa ne vem. Ploščice verjetno Marazzi, če ne bo cena, da te dol vrže. Kar se tiče izdelave - jaz dam veliko na lokalne preverjene mojstre, ki so se izkazali za odlične. Narejeno je vse do vsakega detajla popolno, še moj ekstra perfekcionistični moški ni imel pripomb, celo pohvalil je. Pa je iz foha, tako da mora že bit fajn. Kar se tiče oken - če ti jaz rečem, da je najboljši aluminij, mi ni treba verjet, ker mi jih delamo. Nebi pa nikoli dala belih aluminijastih oken, ker je škoda denarja, če mene vprašaš. Res pa da boljših oken kut aluminij ni - pa dela moj s PVC in aluminijem. Midva bova dala aluminij natur eloksiran, nekaj odtenkov obstaja in to je meni to - eleganca. Lesena so pa meni tudi zelo zelo OK na pogled in so naravna, ampak imam slabe izkušnje iz bloka, mama jih pa v bajti ven meče par let stare in to mislim, da so od Jelovice al neke priznane firme, v glavnem so hiper dobra in draga okna (je gradbinka in so mogla bit). Menda je razlog v tem, da se ji jih ne ljubi barvat vsake tri leta - tesnijo pa siocer manj kot vsa druga. Tesnenje je dovisno od obojega - in od montaže in od kvalitete oken. Profil je fajn, da je čim širši, nekaj prispevajo stekla, je pa med profili ful razlika. Npr. ta aluminijasta, ki jih bova midva dala, so trenutno najboljša stvar, kar jih lahko dobiš, s širšim profilom in polnili in tesnijo, tako da recimo knkurirajo PVC glede pridobitve sredstev za eko sklad, je pa taka okna brezveze dat, ker tudi z nekaj slabšimi prideš čez, govorim za alu. Mi jih bomo pač dali, malo tudi zaradi reklame, pa ker naju material itak pride ceneje kot pa koga, ki naroči pvc. Drugač, če pa ne bi bili ravno v tem fohu, bi pa verjetno dala PVC, ker se nama tudi ne ljubi barvat lesa. Navsezadnje, ni nič narobe s PVC, res pa, da ko vidiš aluminijasta okna, se ti kar malo cenena zdijo.
|