Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 20:30:41
|
|
|
|
knedli
|
Ponavadi je od 13.plače plačana samo dohodnina in ne tudi prispevki.
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 20:40:04
|
|
|
|
škratek
|
Jaz imam navedeno, da so bili od zneska brutta odšteti prispevki in davek?
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 21:01:07
|
|
|
|
Anonimen
|
V službi mi je namreč niso navedli poleg, prispevki pa so bili od nje obračunani. A lahko nknadno prosim za ponoven izračun? Kakšne imate izkušnje? Da. Če so bili od nje obračunani prispevki (kamor sodijo tudi prispevki mislim da za porodniško varstvo), ti gre 13. plača brez dvoma v osnovo za porodniško.
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 21:03:28
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja - 100% gre 13. plača v izračun za porodniško, ker so od nje plačani vsi prispevki. Tako da kar pritoži se na izračun in naj ti na novo izračunajo, ker se to kar pozna.
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 21:28:35
|
|
|
|
škratek
|
Ne vem kako je s ponovnim izračunom - ti ga naredijo? S porodniško namreč štartam 7.4.
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 21:44:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, to si najbrž pozna . S spreminjanjem porodniške nimam izkušenj...vprašaj na CSD, kaj lahko narediš.
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 21:52:28
|
|
|
|
zmajaz
|
Čeprav s porodniško začneš 7.4., bo 1. izplačilo nadomestila šele naslednji mesec, torej imajo še dovolj časa in glede na to, da je prišlo do napake, jo po mojem morajo odpraviti.
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 22:18:54
|
|
|
|
škratek
|
Punce najlepša hvala. Sem ugotovila, da še nisem prekoračila 15 dnevnega roka za ugovor. Me pa zanima še nekaj čisto banalnega - potem se k februarski plači enostavno prišteje znesek 13 plače? Sem si vnesla v izračun in se mi pozna 80 eur netto, če bi bilo tako. Kar se mi zdi super. LP
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 22:22:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Me pa zanima še nekaj čisto banalnega - potem se k februarski plači enostavno prišteje znesek 13 plače? Sem si vnesla v izračun in se mi pozna 80 eur netto, če bi bilo tako. Kar se mi zdi super. Da. Če boš popravljala-preveri še božičnico -tudi ta gre v osnovo, če so plačani prispevki.
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 23:05:53
|
|
|
|
škratek
|
Ojla! Sem preverila in ugotovila, ravno to na kar si me opozorila. Zdaj pa v akcijo. Upam, da mi na CSD ne bodo komplicirali in bodo napravili nov izračun. Ej hvala vam... Pa še to - kdaj ste dobile izplačan denar namesto paketa - odločbo sem dobila v sredini marca; denarja pa še ne...
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 4.4.2010 23:07:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Še božičnico si našla? Super . Kot bi velikonočni zajček hodil naokrog... . Dobro uredi!
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 5.4.2010 8:06:31
|
|
|
|
škratek
|
Hvala za lepe želje. Javim jutri kako bo...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 5.4.2010 9:21:59
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 6.4.2010 13:55:58
|
|
|
|
škratek
|
Punce najlepša hvala. Mi bodo napravili nov izračun.
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 13.7.2010 8:21:19
|
|
|
|
mala.
|
hej mene pa zanima ali se pri porodniški računa povprečje bolniške, če greš na rizično...ali povprečje plač, ki bi jih dobila?
|
|
|
|
RE: Informacija - porodniška 13.7.2010 8:33:34
|
|
|
|
zmajaz
|
Po zakonu se upošteva nadomestilo plače (bolniška), ki si ga dejansko dobila, vem pa za primere, ko jim je delodajalec kar vpisal plače, ki bi jih dobile, če ne bi bile na bolniški, kar je pa nezakonito.
|
|
RE: Informacija - porodniška 13.7.2010 8:57:02
|
|
|
|
mala.
|
in primer, da ti delodajalec kar vpiše plače? kdo to preverja? kakšne so sankcije, če so? plačo imam res dobro! bolniška se mi bo računala po povprečju lanskega leta...takrat sem bila v drugi službi in plača ni bila preveč dobra...potem se mi bo pa porodniška računala po bolniški!...smešno, če bi delala bi dobila 2x več denarja, tako pa bom dobila minimalno, kot če ne bi bila zaposlena!
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.