|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah me je ;(((
31.3.2010 21:34:28   
Tejča05
Strah me je poroda. Strah me je bilo prvič in še bolj strah me je zdaj v drugo. Sploh se ne morem znebiti tega občutka. Bliža se dan ko bo treba v porodnišnico, mene pa kar zvije samo da pomislim na to.
Kaj naj naredim? Da ne mislim na to je nemogoče, da se prepričam da ni nič takega je nemogoče.
Najraje bi zamižala in se zbudila, ko bi bilo vsega konec.
Občudujem punce, ki jih prav nič ni strah tega res. Prav zavidam vam/jim.

user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah me je ;(((
31.3.2010 21:41:09   
PC Baby
Lej, če te je res tako zelo strah, se pogovori z G, ki ti bo dala napotnico za kliničnega psiloga, ki ti potem lahko odredi CR.

Pa naj se zdaj vsuje plaz žensk, ki te bojo prepričevale, da se že miljone let rojeva in vse preživio pa da ni tako grozno itd. Jst te raumem in če te je res tako patološko strah, lahko podzavestno zablokiraš porod in s tem postaviš v veliko nevarnost tvojega otročočka in nenazadnje tudi sebe.

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2010 21:59:30   
Tejča05
Najbolj žalostno je to da sploh ne vem česa se bojim. Ni me strah bolečin, samo vsega skupaj. Kako bo šlo, ali bo pri porodu vse vredu, kako se bo začelo, ali bo hitro konec? Pa še en kup vprašanj.
Pri prvem porodu mi je počila trtica, kar pri samem porodu niti nisem čutila sem pa toliko bolje pol še tri mesece po tem, ko sedeti nisem mogla in me tudi to skrbi da se mi ne bo ponovilo, kar pa je kar velika verjetnost.
Za carski rez pa to ni dovolj dober razlog niti ne vem če si ga želim, ker pravijo da je to še slabše.
Kumi čakam da bo vse za mano, res.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2010 22:38:46   
Anonimen
Tejča, upam in želim ti, da ti drugi porod ostane v lepšem spominu.
mogoče spodbuda: v drugo gre lažje in hitreje, vsaj pri meni je bilo tako.

odmisli vse, kar se lahko zgodi in kar se ne bo zgodilo... vzemi si čas zase in si preberi kakšno dobro knjigo. pa da slučajno ne bo kaj v vezi s porodom ali novorojenčkom!

vse bo okej_v to se prepričaj!user posted image

(odgovor članu Tejča05)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2010 23:09:55   
ursi
Te čist razumem.

Jaz sem imela zelo težak prvi porod in sem zaradi strahu pred drugim vzela epiduralno. Mi ni bilo nikoli žal za tist denar. Prvo kot prvo sem se s tem otresla tistega strahu, kot drugo pa nisem bila po porodu nič izmučena in sem imela pač toliko več energije zase in za otroka.

Sedaj v tretje me je pa spet strah. Prvo zunanjega obrata, ki se mi napoveduje naslednji teden in potem poteka naprej, v kolikor obrat ne bo uspel. Ampak po drugi strani pa komaj čakam, da bo to za mano.

Saj bo, boš vidla, glavno je, da se začne stvar odvijati, potem itak vse nekako steče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2010 6:36:02   
aprilčica07
Tejča05: tvoji občutki so normalni, mene je blo v drugo precej bolj strah kot v prvo.. pa je bil prvi porod hiter in normalen.. ampak ko sem se ulegla na porodno v drugo, sem bla tolko zakrčena, da mi žile niso najdli za infuzijo, je mogla pridet glavna sestra iz intenzivne, da mi jo je vstavila user posted image .. ampak ko je začela ta prava akcija je strah izginil in je blo vsega hitro konec..

saj bo, samo pogumno, vse bo v redu!user posted image user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2010 10:49:45   
ellie
Ponavadi nas je drugič vedno bolj strah, ko vseeno že veš, kaj lahko pričakuješ. In to ne samo pri porodu...pri vseh "neprijetnih" stvareh.

No, mene je že prvič bilo dovolj strah oz. sem čutila nek odpor do poroda...tako da sem se že prvič odločila za CR. In mi ni niti najmanj žal...imam ful lepo izkušnjo. Po 1 tednu sem že bila, kot da nič ne bi bilo. Jaz sem sicer po drugi poti prišla do CR, ampak sem pa že skoraj bila na poti do psihologa. Tako da če misliš, da te je preveč strah in boš med samim porodom zablokirala (se je zgodilo moji kolegici in je s tem ogrozila sebe in otročka)...potem se raje odloči za CR. Še vedno pa ti ostane tud epiduralna..

Pa vso srečo user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2010 11:28:01   
Ryssa
Čim manj razmišljaj o tem. Nič ne boš imela od tega, če boš neprestano razmišljala o tem. Pojdi naprej brez nepotrebnih misli kako bo, pojdi rodit s prazno glavo.

Jaz sem tudi strahopetec in paničar po naravi in se bojim zdravnikov in bolečin, pa takrat sploh nisem hotela razmišljati o porodu in da bo treba rodit. Kar nekako flegmatično sem šla v porodno in je tudi bilo vsega konec v dveh urah.
Veseli se konca nosečnosti in dojenčka! Jaz sem se resnično veselila konca nosečnosti zaradi stalnih težav in seveda dojenčka.

Pa vso srečo!

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2010 11:51:37   
aly12
Strinjam se z Rysso. Nosečnost naj ti bo najlepše obdobje, nekaj pozitivnega, četudi se z vse večjim trebuščkom komaj premikaš po prostoru. :) vsekakor tvoje počutje vpliva tudi na otročička in ti je zato sigurno v interesu, da sta oba srečna, nepotrebna zaskrbljenost pa še nikoli ni pomagala. Mogoče bi bilo fino, da si najdeš način sproščanja, dihalne vaje, osnove joge, pogovor s prijateljico, ki te pomirja in ne paničari, kakšna knjiga ipd. Želim ti uspešen porod in veliiiiiko veselja z malčkom ali malčico.

“love builds up the broken wall
and straigtens the crooked path.
love keeps the stars in the firmament
and imposes rhythm on te ocean tides
each of us is created of it
and i suspect
each of us was created for it”

Maya Angelou

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.4.2010 14:39:41   
annie
IZVIRNO SPOROČILO: ursi

Jaz sem imela zelo težak prvi porod in sem zaradi strahu pred drugim vzela epiduralno.

Se podpišem...tudi jaz bom šla drugič rodit z epiduralno user posted image

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.4.2010 17:49:35   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: annie

IZVIRNO SPOROČILO: ursi

Jaz sem imela zelo težak prvi porod in sem zaradi strahu pred drugim vzela epiduralno.

Se podpišem...tudi jaz bom šla drugič rodit z epiduralno user posted image

Mene je tudi zelo strah sedaj v drugo. Se tudi ne morem strahu otresti. Nekaj dni je bolje, potem pa spet panika, pa sanje... Se trudim ne razmišljati o porodu, ampak je res težko, ko je za tabo en hud porod. Prvega poroda se nisem nič bala, bila ves čas pozitivna, še ob prihodu v porodnišnico, samo potem dalje pa kriza. Tako da mi je bil tudi šok, ko sem izvedela, da sem spet noseča (čeprav je bila planirana)... Tako da tudi jaz imam dogovorjeno epiduralno. Če ne bi to obstajalo, se sploh ne bi odločila za drugo nosečnost.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.4.2010 18:08:46   
severnica77
Slovenka

user posted image
enako ....

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 2.4.2010 18:09:44 >

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?