|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj vprašat
11.7.2005 12:34:24   
tejč
dogovorili smo se za privat varstvo in zdaj se gremo pokazat. kaj vse naj vprašam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaj vprašat
11.7.2005 13:51:04   
Anonimen
Kam lahko namestiš kamero?:)
Ali pa še bolje, če greš lahko na stranišče in nekje v predsobi namestiš kamero tako, da se vidi v bivalni prostor.:):)
Ne, hec. Bolj kot spraševati moraš povedati, kakšne navade ima tvoj otrok, če ima kakšne posebne, na primer pri spanju, če mogoče spi v svetlem ali zatemnjenem prostoru in podobno. In če se česa boji, tega nikar ne pozabi. Drugače pa je morda dobro vedeti, kakšen urnik bodo imeli (spanja in hranjenja), da otroka počasi doma začneš na to pripravljati.

(odgovor članu tejč)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   kaj vprašat
11.7.2005 15:06:44   
viv_
- glede urnika
- glede jedilnika
- kaj je v primeru če zboli varuška

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kaj vprašat
12.7.2005 18:16:00   
Anonimen
- pa za ceno
- ali kakšne igrače prinese s seboj (v začetku je mogoče fajn, da bo okolje bolj domače)
- ali plenice sproti nosiš v ruzaku ali prineseš cel paket

Pa mogoče še kaj...:)

(odgovor članu tejč)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   kaj vprašat
12.7.2005 20:23:56   
frutka_
-kdo jim kuha
-kdo skrbi za njih ko varuška zboli
-kaj storiti ko gre varuška na dopust
-oglej si stanovanje ali je primerno pripravljeno za otroke (vtičnice zaščitene, posteljice, stolčki, mizice)
-kako hodijo na sprehod

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kaj vprašat
13.7.2005 9:30:44   
Žirafca Helena1
Pa če ma vsak svojo kahlico
:miska:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kaj vprašat
13.7.2005 14:40:01   
kalbo
Zaka pa vsak svojo kahlico??! Po vsakem Hkm se jo seveda temeljito opere!!!

Men se pa zdi, da je najpomembnejša hrana, spalni prostor in predvsem odnos varuške. Aja pa urnik seveda.

Moja tašča merka otroke! Logično je, da mame vse sorte sprašujejo. Ona jim vse pove, doda pa še, da so v dopoldanskem času vrata vedno odprta, in lahko kadarkoli pridejo počekirat.
Pri nas se otroci navadijo sami jest, odvadi jih plenic (v sodelovanju), ko jokajo jih vedno čaka topel in ljubeč objem... Že kar veliko generacij je šlo skozi našo hišo in vsi otroci se z veseljem spominjajo Tete.
Dopust si vzame dva tedna poleti in enega pozimi. Termin pove pol leta prej. Če pa zboli, pa pač varstva ni, na žalost.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kaj vprašat
13.7.2005 15:09:22   
Žirafca Helena1
Kaj pa če otroka lulat in je že nekdo drug na kahlici? Me prov zanima, če jo takrat katera razkuži.
Jaz sem mnenja, da zaradi higiene mora biti ena kahlica za enega otroka.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kaj vprašat
13.7.2005 22:33:23   
Anonimen
A v jaslih imajo vsak svojo kahlico? Ker pozneje imajo v vrtcu za 70 otrok mislim da 4 stranišča.

(odgovor članu tejč)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   kaj vprašat
13.7.2005 23:25:42   
nejcko

Ja, Splišni, pri Tilnu so imeli vsak svojo kahlico, na kateri je bilo napisano otrokovo ime oz. narisan njegov znak.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kaj vprašat
14.7.2005 0:10:22   
Seven*
Jojjjj no.... Vsak svojo kahlico... Meni kaj takega sploh na misel ne bi prislo, da bi vprasala.. Smo si res razlicni..

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kaj vprašat
14.7.2005 7:46:18   
Žirafca Helena1
Ja v vrtcu, kjer sem delala je imel vsak otrok svojo kahlico. Sem se prav nadrgnla, ko sem se jih spravla temeljito čistit. Sploh si ne predstavljem, kako bi se dalo tik pred kosilom za vsakim otrokom kahlo razkužit, medtem ko drugi čaka nanjo.
Mi je pa kolegica iz našega vrtca rekla, ko je šla uvajat svojega sina v vrtec Trnovo, da so tam imeli za pleničarje eno kahlo, ki je med uporabo enega in drugega otroka sploh niso izpraznili, tako da je naslednji otrok lulal v lužo njegovega predhodnika:hudicek:. Je rekla, da če njen mali ne bi bil že suh, tega ne bi pustila, tako pa je hodil z drugimi na stranišče.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kaj vprašat
14.7.2005 8:03:44   
Seven*
Tukaj v tem vrtcu, kjer hodi Jakob imajo neki posebni splakovalnik za kahle (kot tus). Potisne kahlo noter in kahlo opere pod pritiskom vode.. Razkuzijo je pa ne.. Me niti najmanj ne moti.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kaj vprašat
14.7.2005 12:13:55   
kalbo
Žirafca, ta primer, ki si ga opisala je skrajnost malomarnosti. Da bi pa kahlico razkuževali je pa neumnost. Če otroka obvaruješ pred vsemi bacili in dopustiš, da živi v sterilnem okolju mu bolj škodiš, kot koristiš, ker mu ne daš možnosti razvoja imunskega sistema. Logično je pa seveda, da je vse v mejah normale. Neka higiena seveda mora biti.
Moja tašča ima pa največ štiri otroke, od tega sta vedno vsaj dva v plenicah. Ima pa dve kahlici, ki ju po vsaki uporabi temeljito opere, razkuži ju pa ne.

Mnogo bolj pomemben od sterilne kahlice je odnos varuške do otrok in hrana, ki jim jo kuha.

Potem bi bilo najbolje, da bi imeli še igrače označene in razkužene, otroci bi bili pa v času varstva v neprodušnih steriliziranih komorah, da se slučajno nebi dotaknili eden drugega.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kaj vprašat
14.7.2005 12:23:32   
Žirafca Helena1
Sorry, Kalbo ampak kahlico je TREBA razkužit, preden jo uporabi drug otrok. Največ bolezni se razširi ravno zaradi nehigiene npr.: rota virus, ki se prenaša s človeškega blata - itak mu pravijo bolezen umazanih rok.
Če pa ima vsak otrok svojo kahlico jih pa lahko le temeljito splahneš in te nevarnosti ni.
Uriniranja in kakanja pa ne primerjej z igro in igračami. Če pomisliš, da primeš kljuko na vratih ki so javna pa menim (vsaj upam) da se na javnem stranišču ne vsedeš na školjko.

Tvoja tašča je odgovorna za higieno in zdravje otrok, tako da kahlica za vsakega otroka ni tak pretiran davek, ki bi morebitne bolezni preprečil.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kaj vprašat
14.7.2005 13:10:16   
kalbo
Pretiravaš! Ampak to je tvoje mnenje in upravičena si do njega. Nehigiena je eno, pretiravanje s higieno pa drugo.
Je bila pa ena mamica, ki je v začetku spraševala vse sorte o razkuževanju in podobno, zdaj pa, ko pride po malega, ga dobesedno vrže na prvi sedež brez da bi ga pripela in se odpelje. Čudno a ne!! Ena, ki dela v zdravstvu je pametovala o zdravi prehrani, ko pa pogledaš malega, ima pa po nogah vsaj mesec dni staro umazanijo, če pa se nebi pri nas navadil jesti bi še vedno pri treh letih živel od joške. Spet čudno a ne?
Večino mamic zanimajo vse sorte stvari, kar je normalno in prav, nekatere pa tako komplicirajo, da človek ne more verjeti. Po navadi pa prav tiste delajo največje kikse.
Ne pripenjajo otrok v avtu, pozimi jih ne oblečejo, ko jih nesejo v avto in podobno.

Sicer pa ima vsaka v končni fazi pravico vprašati kar hoče, saj gre za njihovega otroka. In naša mati še nobeni ni odklonila odgovora, pa se s tem ukvarja že 20 let.
Ni pa lepšega, kot videti zaskrbljeno mamico, ko se ji odvali kamen od srca zjutraj, ko vidi, da se njen malček zadovoljen zakoplje v objem svoje varuške.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kaj vprašat
14.7.2005 13:11:20   
Seven*
Pricakovati, da se otroci, ki so skupaj v skupini ne bi nalezli bolezni med seboj je neumno. Vsi se namrec prijemajo, slinijo iste igrace, vrtajo po nosu, prijemajo za luleka in lubckajo. Vsak virus se bo prenesel na tak nacin, pa naj se se tako zelo trudis. Otrok z rota virusom itak spada v izolacijo.. Da ne govorim da si sposojajo kozarce, drug drugega hranijo..

Pricakovati, da bo nekdo razkuzeval kahlico je meni zelo cudno. Pa grozno mi je, da obstajajo ljudje ki tako komplicirajo. Zdaj vem zakaj me v vrtcu sprasujejo, ce je lahko moj Jakob bos na travi.

Ce mu bos stvari tako zelo razkuzevala in ga ovijala v vato, res ne bo uspel razviti imunskega sistema..

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kaj vprašat
14.7.2005 13:13:44   
Seven*
Kalbo, jaz sem povedala v vrtcu vzgojiteljicam, da me sploh ne zanima kako umazan bo sel domov in kaj vse bodo poceli, glavno da bo srecen in zadovoljen.. In to mi tudi najvec pomeni.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kaj vprašat
14.7.2005 13:14:13   
kalbo
In prav je tako!!!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kaj vprašat
14.7.2005 13:18:04   
kalbo
Aja, pa na javni kljuki je lahko ravno toliko, če ne še več virusov kot na javnem stranišču. Samo človek na to ne pomisli!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   kaj vprašat
14.7.2005 13:36:40   
Lenny
Seven, ful dobro si to napisala. Tudi jaz upam, da bo mali čimvečkrat prišel domov umazan, ampak vesel in poln novih vtisov. Pa brez razkuževanja vsega mogočega.
Mimogrede še vprašanje: ali naj mulčkom potem prepovemo igrala, peskovnike in ostalo, kar je v javni uporabi?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   kaj vprašat
14.7.2005 14:20:45   
nejcko

Meni je bilo tudi hecno, ko so me vzgojiteljice spraševale, če je mali lahko kar bos na igrišču (poleti oz. ko je bilo vroče), ker se itak non stop sezuva.

Število kahlic v jaslih je pa tudi mene presenetilo - roko na srce, niti v sanjah nisem nikoli razmišljala o tem vprašanju, ko sem otroka vpisovala v vrtec.

Meni je tudi najbolj pomembno to, da otrok rad hodi v vrtec, da je tam zadovoljen, da ima rad vzgojiteljici in onidve njega, ter da se dobro razume z ostalimi otroki. Ostalo mi je pač čisto postransko (no ja, pa da tam fajn in zdravo jejo).

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?