Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 12:25:02
|
|
|
|
sazi
|
no, pa da še moj post prestavim na to stran, da se ve, o čem govorimo... mene predvsem zanima tole z NS LP vsem na NS se namrevam kmalu naročiti, je pa problem v tem, da so trenutno povsod vsi po dopustih, tako da verjetno tole naročanje ne bo najbolj enostavno. kje se pa nameravate naročiti (sem iz LJ, tako da je z okolico najbrž precej možnosti). na 1. pregledu tudi jaz nisem prišla dlje od UZ, materinske knjižice in preverbe, če jemljem Tifol. nekako se mi zdi, da vse ostalo pride na vrsto pri naslednjem pregledu (začetek avgusta), ko bodo za mano že laboratorijski testi in mogoče tudi že NS. takrat bom verejtno izvedela tudi za PDP. sem bila pa konec junija v šoli za zgodnjo nosečnost in tam so nam odsvetovali namakanje v banji (že tako nam bolj grozijo razna vnetja, z namakanjem pa take možnosti samo povečujemo). torej kako, kdaj in kje se mislite naročat na NS?
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 12:29:02
|
|
|
|
tinkatonka
|
no super..spet na vrhu:bravo::bravo::bravo::bravo: Malamisha...no upam da tale miomček ne bo povzročal skrbi. Ja sej je mene mal strah 1.pregleda, kljub temu, da vem da bo vse vredu, ampak sej veš, dokler mi to ne potrdi G. bo še vedno kakšen "zakaj" v moji glavi. a da namakanje ni vredu..ja ampak jaz pa ful uzivam v tem in se ponavad vsaj 1× tedensko namocim v banji. No bom vidla kaj bo jutri G. rekla. Mam tko in tko 1001 vprašanje. Glede NS...bom jutri G. vprašala kaj mi priporoča kdaj naj se naročim in pri komu. Potem bom pa najbrž v začetku naslednjega tedna klicala. Ne vem..sej pravim..jutri bo odgovorjeno marsikatero moje vprašanje pa bom potem bolj pomirjena in bolj vedla kaj in kako. No glede zaupanja G., mam pa jz tako izkusnjo. Sem pred 1 letom zamenjala G. ker sem bila s prejsnjo totalno nezadovoljna in je bil to cel proces če sem mogla it k njej na pregled. Pa še slabe stvari sem slišala glede vodenja nosečnosti od mladih mamic, ki so jo imele tako, da sem se odločila in jo zamenjala. No to novo G. sem pa samo 1× do sedaj videla in govorila z njo, tako da jo še preveč dobro ne poznam. Upam da se bova dobro ujele. kok se vleče današnji dan.....
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 12:35:29
|
|
|
|
sazi
|
tinkatonka, ti bom ful hvaležna, če boš z nami delila informacije in nasvet kam se obrnit za NS (in tudi kaj drugega, če se ti bo zdelo dovolj pomembno). Meni je G dal eno vizitko, kam naj se naročim, pa sem šla gledat v telefonski imenik in je na tisti številki navaden naročnik (torej noben center, nič v zvezi z zdravstvom in sploh). tinkatonka, tebi pa čimlepši pregled jutri, pa da ti tvoja G pove, da je s pikico vse v redu in da vidiš srčka, ki utripa. mene je bilo strah samo tega, da bi ugotovil, da ni na pravem mestu: so mi pred kratkim odstranili pregrado, pa ne bi bilo fajn, če bi se pikica usidrala tam v bližini - no, vse je na pravem mestu in srček bije, mi2 sva pa ful vesela. boste na NS peljale svoje drage s seboj?
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 12:55:42
|
|
|
|
malamisha
|
Moj :love: se zelo veseli NS in gre z mano... Se mi je zadnjič kar malo zasmilil, ko sem prišla s pregleda in me je razganjalo od sreče, ker sem videla srček naše :duda: Se mi zdi da so naši :love: kar malo zapostavljeni... Ga nameravam vključiti v vse kar se dogaja. Sicer je pa navdušen ker prsi rastejo;);) Punce iz kje pa ste? lp Anita
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 12:57:09
|
|
|
|
sazi
|
iz LJ
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 14:52:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Jz januarčica še malo k vam kukam (bi bila jz vesela, če bi kdaj kaka decembrka k nam "zašla"). Vidim, da ste 1. pregled že dale skozi. Na 2. pregledu meni niso naredili UZ :(( sem pa imela tako ali tako čez par dni NS- to je pa res super izkušnja (sploh če so še rezultati ok). Priporočam dr.Strahovo v ZD Domžale. Zares je super. Ali pa dr. Pušenjaka (glej med.over.net). Pri dr. Strahovi je zaželjeno, da je :nosecka: informirana o samem pregledu NS (merjenje, meja tveganja 1:300, prisotnost nosne kosti...). Fino je, da tudi veste, da imate možnost opraviti tudi odvzem krvi- hormonski test, kadar so rezultati bolj slabi. SIcer pa se pregled NS plača okoli 10-12.000 sit (+cca. 10.000 za hormonski test) Upam, da sem vam kaj pomagala Želim vam lepo nosečnost brez "pripadajočih" težav :rozica:
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 15:13:22
|
|
|
|
tinkatonka
|
Jaz se bom probala kr pri Pušenjaku naročit. Bom vprašala še G. Moj :love: gre že jutri z mano na pregled, samo bo čakal v čakalnici(ga ne pustijo notr baje :((:((). ) Sem rekla, da če bo začutil da se ZD trese potem sem to jaz, ko padem ob tla ob novici, da imava dvojčke :) Meni se namreč trebušček že pozna, no sej je tu mal špehka zraven, sam jz sem že tko nagnjena rajš k kakšni kili več kot manj in mam občutek da bom tm pri koncu nosečnosti že pravi :sloncek:. Drugače pa že zdaj komaj čakam NS, ker vem da bo šel lahko tudi :love: zraven. Mu že zdaj govorim, da ga bova vidla, pa kako bo mahal z rokicami in nogicami, pa se :love: sam smeje od veselja. Sam kje je še NS, pomojem jo bom imela tm enkrat avgusta. A je mogoče katera informirana in ve ali se da pri Pušenjaku zmenit, da ti pri NS posname na CD ali na kaseto? Tinkatonka
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 15:14:18
|
|
|
|
tinkatonka
|
aja sem pa Ljubljančanka
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 15:21:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Tinkatonka, baje Pušenjak posname cd. Drugi g. z licenco pa ne. Btw, ne veseli se prezgodaj, kako bo tvoj :duda: mahal in se gibal. Moj je spal kot ubit, me je g. tolkla po trebuhu, da bi se prepudil pa nič, le dvakrat se je leno pretegnil :)-:)-
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 15:41:31
|
|
|
|
tinkatonka
|
O škoda ker ni bil buden.Ampak najbrž je bil vseeno prelep pogled na :duda: a ne? No upam da bo moj kaj bolj živahen, če pa ne bo, pa nič zato, važno da bo z :duda: vse vredu. No super da Pušenjak posname CD, mogoče se bova tud za to opcijo odločila. Ampak mislim, da moraš svoj CD prinesti s sabo, če se ne motim. Uh zdej pa dost klepetanja, pa nazaj pred diplomo. Se jutri javim tam od 9h-10h enkrat ko prideva od G. Pazite nase in na vaše :duda:
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 15:51:49
|
|
|
|
bobika
|
Do katerega meseca oz. tedna pa priporočajo NS. Vedno bolj mi delate lušte s tem pregledom. Se morm še malo pozanimati kak in kaj. Kje razen v Fontani pa še delajo NS na štajerskem. Koliko prej se je potrebno naročiti? Tinkatonka želim, da ti današnji dan in jutrijšno jutro mineta kot bi pihnil in da na monitorju zagledaš srček vajinega :duda: :bravo: Pol pa se nam hitro javi :)
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 16:13:30
|
|
|
|
ursi
|
Lep pozdrav februarcice. Evo, tud jaz sem se tu. Ampak danes je pa pomoje najslabsi dan, kar sem jih imela. Ze od vsega zacetka mi je bilo slabo, ampak danes je pa katastrofa. Ze cel dan objemam skolko.:( Pisuka, pa mali nc ne uboga, k mu pravim, naj se mal skulira.:) A imate ve se take probleme, al je pri vas ze minilo? Ti dnevi se mi grozno vlecejo. Kje je sele februar!!?? Jaz imam drugi pregled zacetek avgusta, za NS se bom pa takrat pozanimala.
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 16:18:33
|
|
|
|
tinkatonka
|
O ursi cist sočustvujem s tabo.:rozica::rozica::rozica: Moja sobota je bila ubitačna. Sem zjutraj ob 8h začela in zvečer ob 8h končala z objemanjem wc školjke. Karkoli sem pojedla je čez 5 minut že našlo pot ven od tam kjer je prišlo notr. Katastrofa. No če ti kaj pomaga. Jaz sem potem pojedla v mehko kuhan jajček z kruhkom in to se je edino obdržalo notri in mi je prov pasalo. Upam da te ta tečna slabost čimprej mine. :rozica:Tinkatonka
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 16:22:43
|
|
|
|
ursi
|
Cao Tinkatonka. Ja, ampak ta slabost me pa prav ubija. Upam, da nam bo vsem cimprej odleglo. Men so se pa jajca zagravzala. Vceraj jih je :love: za vecerjo jedel, sem mogla kar ven it, ker mi je tolk smrdel.:( Jaz sem v 1 mesecu shujsala za 3 kg. No, ce bi bla situacija drugacna, bi blo to cist fino, ker jih imam se vedno kar nekaj prevec.:ups: Tinkatonka, kam pa ti nameravas v porodnisnico?
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 16:31:03
|
|
|
|
tinkatonka
|
Verjamem da te slabosti ubijajo, sam da se spomnim kako je bilo v soboto pa mi je slabo. Pa pojej kaj takega kar ti drugače paše. Meni je moja mami rekla, da če bo želodec hotel bo obdržal, če ne boš pa zbruhala. Tko da probaj pojest kaj. Sej pravim jaz sem jajček obdržala v želodčku. Pred tem sem pa korenček surov jedla, pa jabolko, pa makaronflajš, vse je šlo direkt v WC. Škoda hrane bi jz temu rekla. Ampak neki pa mormo jest, tud če nam je slabo. Rodit bom šla kr v Ljubljano. Sem namreč Ljubljančanka in porodnišnica je 10 minut od tukaj kjer živim. Kam boš šla pa ti??
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 16:42:40
|
|
|
|
ursi
|
Jaz bom sla pa u Postojno, ker je moj G dol tudi porodnicar in je tle ze v navadi, da v vecini hodijo v Postojno. Sicer lahko gres kamor je, ampak jaz mam do vseh porodnisnic skoraj enako dalec. Trenutno zivim v Idriji.
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 20:08:34
|
|
|
|
petra.horzi
|
oj mal pozn se uklučujem ampak bolje pozno kot nikoli jz sm mela pa dons uradno "prvi" pregled sm dubla materinsko knjižico, pa vse so me zmerl, pa dala sm kri pa vodo čez 2 tedna mam spet pregled, k bo točno zmeru in določu tud PDP (že zdej se je prestavu-ne 20.2. ampak 9.2.) je G naredu UZ dons (spet), sm tok happy k sm vidla že glavico posebej, pa tko naprej se beremo
|
|
|
|
FEBRUARKE - pa smo na vrhu.... 11.7.2005 20:09:03
|
|
|
|
petra.horzi
|
oj mal pozn se uklučujem ampak bolje pozno kot nikoli jz sm mela pa dons uradno "prvi" pregled sm dubla materinsko knjižico, pa vse so me zmerl, pa dala sm kri pa vodo čez 2 tedna mam spet pregled, k bo točno zmeru in določu tud PDP (že zdej se je prestavu-ne 20.2. ampak 9.2.) je G naredu UZ dons (spet), sm tok happy k sm vidla že glavico posebej, pa tko naprej se beremo
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?