|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visina pripravniske :)
11.7.2005 10:44:09   
dory
Zanima me,kje se gibljejo visine pripravniskih...da vidim ce se jo splaca sprejet...
Neposredna povezava do sporočila: 1
11.7.2005 10:45:33   
Seven*
Kolko jaz vem je 75% place, ki bi jo sicer dobila pripravniska placa...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2005 10:45:47   
KatjaP
Odvisno kakšno izobrazbo imaš. mislim pa da je 70% od zakonsko določene plače

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2005 10:46:12   
KatjaP
Se strinjam 75% in ne 70%

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2005 10:46:21   
dory
zanima me konkretno...primeri...;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2005 10:46:57   
KatjaP
povej izobrazbo pa v kateri branži bi se zaposlila!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2005 10:47:34   
dory
dipl.org.manager...zaposlila v racunovodstvu :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2005 10:47:56   
mala važička
Višina pripravniške je ponavadi 70% plače za delovno mesto, ki ga opravljaš.
Pri nas imajo pripravniki cc 110.000 SIT neto plače + malica in prevoz.

lp,Katja

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2005 10:51:23   
mala važička
za srednjo šolo to mislim.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2005 10:54:22   
KatjaP
Če predpostavljamo, da je osnovna plača za 7.st. izobrazbe 163.783,00sit bruto, bi tvoja pripravniška znašala 122.837,25 bruto + malica + prevoz

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2005 11:37:57   
Anonimen
Arhitekt, v javni upravi količnik 2,8. To je bilo 108.000 plače + malca + prevoz, dve leti nazaj. Zdaj pa tud ni bistveno višje.
Če ti to kaj pomaga. Moj je mel samo z eno stopnjo višjo izobrazbo se mi zdi da količnik 6 in neki, po dr. pa čez sedem ali neki tacga. Če ti to kaj pomaga, pa tud prou.

Mimogrede, razen v javni upravi pripravništvo ni več obvezno.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2005 12:00:17   
smrka
Men se zdi da tud v javni upravni nerabis glih pripravnistva, razen ce moras imeti narejen ZUP. Zdravniki, odvetniki, ti morjo imet "pripravnistvo". Nekje v javni upravi te zaposlije kr direkt. Kukr mas sreco.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2005 12:01:11   
sazi
Pripravništvo ni obvezno, ampak dopovej ti to delodajalcu, ki je vesel, da lahko zaposli nekoga, ki ga bo do konca obreenil, plača mu pa že itak minimalno, pa še za tistih 25% manj, kolikor lahko "podceni" pripravnika in potem to pripravništvo vleče celo leto.
Pred dvema letoma sem imela 100.000 pripravniške, zdaj so jim jo pa dvignili na 115.000 pa to govorim za univ. dipl.ing.
Če si glede službe lahko zmišljuješ in jo lahko najdeš, potem take ponudbe še lahko zavrneš, ko pa že nekaj mesec iščeš službo, mora biti pa na žalost tudi tista z ušivo enoletno pripravniško v redu.
so pa pri meni dosegli zelo negativen učinek - od začnetne pripravljenosti za delo imajo zdaj nekoga, ki sicer delo opravi, ampak vsak dan po 8 urah spokam domov in nivariante, da bi naredila kaj več, kot je nujno treba...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2005 12:03:46   
Anonimen
Za univ. izobrazbo je 10 mesecev pripravniške.
Sem bila jaz en mesec prehitra pa sem fasala vseh 12. S 1.1. pa je že bilo 10 mesecev.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
11.7.2005 12:04:19   
Anonimen
Joj :( Pri nas imajo pripravniki po 80.000 + dodatki, zunanja trgovina, visoka šola :hudicek:

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.7.2005 13:08:34   
Anonimen
Ja, saj to je pa potem že tam nekje, kot je napisala Katja 1.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.7.2005 13:18:55   
soncece24
Kriza, pa zakaj jaz študiram?? Bi šla za frizerko pa bi več dobila. Jaz zdaj dobim okoli 120 s študentskim delom pa moj enih 160 pa nimava nikoli dnarja... Naša država je za poj v rt:hudicek:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.7.2005 13:30:06   
Anonimen
Ja sanšajn, Jest sem dobivala prek napotnic cca. 200.000-280.000 na mesec. Pol si pa lohk misliš, kok sem bila vesela redne zaposlitve za 108.000

**** pa študentski servisi.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
11.7.2005 13:33:33   
soncece24
Ja, saj to je logično, če pomisliš, da gre polovica itak za prispevke, prek študenta pa je vse tvoje, samo boli pa vseeno. Upam, da so ti že kaj dvignili plačo, ker s 100jurju v lj lahko verjetno samo crkneš, sploh če si v najemniškem stanovanju. Al si bivšega do kosti obrala?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.7.2005 13:39:43   
Anonimen
Ma to je bila občinska pripravniška.
Zdej je mal bolje, lih pripravniške ne tolčem več.
Sam pomisli, da sem se za ta dnar še vozila iz LJ domov vsak dan (skori) plačano sem pa mela potne stroške 3km in enkrat na teden iz LJ domov.

Sem delala sam za bencin in avto. Sej pol sem pa še avto razbila (totalka). Pol je blo ja, k sem bla na bolniski. Pol sem mela 70% od 75%. Mizerija. In najemniško stanovanje v LJ in moža v tujini, ker je doktorat pisal. :smajladijopamet:

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
11.7.2005 13:45:32   
soncece24
Joj, joj, joj... In potem bi radi v slo meli čim več intelektualcev, ja halo, pa kdo bo za tako minimalko 5 let na faks hodu, moj ma 3 letno šolo, pa nekje 160 (ne vem točno, skriva) plače, pa v mb, ko o nižje plače ko v lj:)-

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?