|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj z muco naredim?
29.3.2010 20:11:25   
honey
Sploh ne vem več, kaj naj naredim. Imamo muco, ki je hišna. Stara je 12 let. Sicer jo poleti, ko je lepo vreme, spustimo na vrt za hišo, ampak načeloma je samo notri. Ima svoj wc "parkiran" v kurilnici odkar smo se vselili v hišo. Vedno je bila čista, čeprav natančna - gospa mora imeti čist wc, da gre lahko lulat ali kakat. Zadnje čase pa jo nekaj treska. Vsak dan se mi pokaka namesto v wc v hodniku za vhodna vrata - včasih se zgodi, da se tudi polula tja. Prej sem šla ravno mimo, ko se je pripravljala in sem jo kregala, pa je šla in se je pokakala na sredo dnevne sobe user posted image Mislim, ko se mi je kar odpeljalo user posted image Pa sploh ne vem, kaj naj naredim? Kaj user posted image jo je pičilo to kar naenkrat? In to se je začelo ne vem v sredi januarja enkrat. Saj se je že včasih pokakala v hodnik za vrata, ampak to samo, če wc ni bil čist. Ampak zdaj je to pa vsak dan!!!

Prosim, svetujte mi!

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naj z muco naredim?
29.3.2010 20:41:04   
blaža
user posted image , se smejem, ker sem se na eno mačko spomnila, ko sem delala pri eni gospe.

Je bla stara že 17 let in je mela take fore, je bla pa Sijamska. Upam, da tvoja ni tako žleht, kot je bla tale stara. sicer pa obožujem mačke in sem tudi sama imela muce, ma tale je bla pravi user posted image . Ni se dalo nič pomagat, se je usračkala, če ni blo čisto u sred dnevne, al pa kjerkoli.user posted image

Sori, ne znam ti pomagat.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2010 20:43:11   
m_o_i
kolko jaz naso poznam-to naredi, ko ti nekaj zameri...
sem jo nekaj kregala enkrat in sem cez dve uri cistla preprogouser posted image  je pa od prvega dneva zelo cista (aja, stara je 7 let)

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2010 20:44:42   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

kolko jaz naso poznam-to naredi, ko ti nekaj zameri...
sem jo nekaj kregala enkrat in sem cez dve uri cistla preprogouser posted image  je pa od prvega dneva zelo cista (aja, stara je 7 let)

jah nič, se bo treba pogovort z njo.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2010 14:35:48   
honey
Ja, je precej žleht po naravi, ja, čeprav je navadna muca, ni siamka. Ampak je lahko pa tudi zelo prijazna, ko jo piči user posted image . Smo se že navadili eden drugega, pa je mir pri hiši user posted image

Ja, saj to mi je jasno, da je očitno nekaj narobe, ampak mi ni povsem jasno, kaj naj bi to bilo? Ne vem, možno je, da je huda, ker je ne spustim ven user posted image No, mogoče jo bo minili. Sem upala, da ima kdo kakšne podobne izkušnje, pa kako ste jih rešili.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2010 14:44:25   
*miska.mcc*
kolko jaz naso poznam-to naredi, ko ti nekaj zameri..

a zato moj Muri hodi srat v drevo zivljenja in cunje????user posted image user posted image user posted image

kako naj se mu pa odmerim?user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2010 14:47:49   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

kolko jaz naso poznam-to naredi, ko ti nekaj zameri..

a zato moj Muri hodi srat v drevo zivljenja in cunje????user posted image user posted image user posted image

kako naj se mu pa odmerim?user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

jao , kako mi je ta tema zabavna.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2010 14:48:12   
Klemy82
Ok, mačke so po naravi izredno čiste živali in če je gospa mačka naenkrat začela ignorirati svoj običajni wc kotiček to ponavadi lahko pomeni več reči:
1.da tam nekaj smrdi ali je umazano (tudi če ti tega ne vidiš), kdaj si nazadnje generalno prala wc?
2. ji nekaj tam ne paše... naši se je sfuzlalo, ko smo zamenjali pesek v stranišču, znamko, ne vem, ali ji je smrdel, ali ji ni bila tekstura peska po volji, ni hotela več tam kakat, ko smo dali star pesek nazaj, je bilo pa spet kuluser posted image
3. da ste nekaj spreminjali tam okoli pa ji ne paše več (a si kaj premikala pohištvo, s čim prala po tleh pa ima vonj...)

Skratka, gospe mačke so ena zelo fina bitja in boš morala pač ugotoviti, zakaj ji ne paše več wc tam kot je. Morda se zaradi česa ne počuti več tam varno pa ji malo prestavi wc, če ne bo druge, je pa seveda še vedno opcija, da ima gospa pač ene pubertetniške izpade in jo bo minilo.user posted image

Jst.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2010 15:21:33   
*miska.mcc*
moj mackon hodi sračkat ven.res pa je, da sem bajto preflikala in da je nina prisla.

se globoko opravicujem, ampak nina ostane, pohistva pa tudi ne bom nazaj premikala...

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2010 13:28:50   
honey
Mah, ne vem, kaj ji je. Nič nisem spreminjala tam, kjer ima ona wc, pesek ima že 12 let isti, ker mi je najboljši in ga že zaradi sebe ne menjam, generalno očistim ji ga sigurno 1x mesečno, ko ji ves pesek zamenjam, po tleh nisem z ničemer takim pomivala, da bi ji smrdelo... Res nimam pojma, kaj ji je. Ja, očitno je res v puberteti user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2010 13:31:39   
water lily
Pelji ga k veterinarju.
Možno da ima vnetje oz. problem z urinarnimi potmi itd..
Pr mojmu je blo tko....

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2010 14:13:17   
honey
Ah, mislim, da nima teh težav. Takrat, ko je bilo to, je sicer hodila na wc, ampak tako bolj po kapljicah lulat. Zdaj pa lula orng, ampak bolj je problem kakanje izven wc-ja, to me jezi. Vnetje je sicer imela že 2x, ampak sem točno vedela, kdaj ga ima, saj je imela tudi kri v urinu, zdaj je pa vse o.k., ampak nekaj jo matra - psihično, ne fizično.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.4.2010 14:55:05   
malania
Hm... kaj pa če wc prestaviš tja kamor hodi lulat, kakat??

Naša muca pa včasih bruhka. In to ravno na TEPIH, vedno!!! Čeprav okoli ni nikjer tepiha, ravno na tepihu bo bruhko.. ima kdo izkušnje s tem morda? user posted image

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.4.2010 17:58:52   
Lajči
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Sploh ne vem več, kaj naj naredim. Imamo muco, ki je hišna. Stara je 12 let. Sicer jo poleti, ko je lepo vreme, spustimo na vrt za hišo, ampak načeloma je samo notri. Ima svoj wc "parkiran" v kurilnici odkar smo se vselili v hišo. Vedno je bila čista, čeprav natančna - gospa mora imeti čist wc, da gre lahko lulat ali kakat. Zadnje čase pa jo nekaj treska. Vsak dan se mi pokaka namesto v wc v hodniku za vhodna vrata - včasih se zgodi, da se tudi polula tja. Prej sem šla ravno mimo, ko se je pripravljala in sem jo kregala, pa je šla in se je pokakala na sredo dnevne sobe user posted image Mislim, ko se mi je kar odpeljalo user posted image Pa sploh ne vem, kaj naj naredim? Kaj user posted image jo je pičilo to kar naenkrat? In to se je začelo ne vem v sredi januarja enkrat. Saj se je že včasih pokakala v hodnik za vrata, ampak to samo, če wc ni bil čist. Ampak zdaj je to pa vsak dan!!!

Prosim, svetujte mi!

A kakšna ogroženost drugih muc hodi okrog hiše? Mačke pač markirajo in če se ne dajo motiti, ker je pozornost usmerjena drugam, bodo pač postorile vse, da pridobijo nazaj svoj teritorij.

Glede wc je pa tako, da imajo tudi mace rade red. Moja muca maca je bila tudi hišna, šla je kak krog in hitro nazaj, vendar je bila navajena tako, da četudi bi šla kakat ali lulat, nikdar ni zunaj onečedila, ampak je pridirjala notri in direkt na wc. Če je pa stara kot je, meni ga je svirala maca samo zaradi zunanje muce. Wc pa tudi muce zahtevajo, da je čist, ker drugače bo šla raje zraven wc, no meni ga je srala, samo polulala, ker se je okrog pojala še ena zunanja muca in je tam pomarkirala, ko jo je zagledala. Zdej pa lepo panča moja zgori.

Mi pa ni upala srat user posted image user posted image user posted image  zaradi ogroženosti zunanje muce sem razumela. Vzgoja je vzgoja.  user posted image  Enkrat me je usekala s tačko, ker sem se prehitro pojavila ob njej, ker je imela obred čiščenja po hranjenju. Sama kriva. Ampak, sem ji samo rekla, aja, a tako se boš obnašala in sem šla. Maci nič jasno. Spodaj imamo okno, nikdar ni prišla okrog, čez 10 minut, ko se ji je posvetilo, je prišla mjavkat, češ, oprosti, narobe sem se obnašala. Nikdar več ni tega storila, čeprav je hotela, pa se je zadržala. Malo sem ji "pipo" zaprla. Sporazumevanje je pač naloga vseh. Tudi živali razumejo, če razumeš njih. Sem se ji pa tudi opravičila in je zastopila. Zato pa nikdar več ni poskušala. No, to sta bila samo taka dva "incidenta" v nekaj letih, jo pa pogrešam. 

< Sporočilo je popravil Lajči -- 2.4.2010 18:13:07 >

...

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.4.2010 10:04:28   
Izabelina
joj, te mačke... js mam dva doma, ena je čis pridna lepo opravlja u wcju... tadrug ga pa nonstop neki biksa... je pršlo zdej do tega, da morm svojo posteljo s celtno pokrivat kadar me ne, ker če ne moram prat svojo odejo enkrat na teden...

zdej pri nas je to možno zarad tega, ker sta dva in potem svojo frustracijo ob nerazumevanju z mačjim kolegom pokaže na ta način da se polula na mojo posteljo... pri vas pa ne vem...

mogoče, da bi res poskusila prestavit wc za vrata, kamor sedaj hodi (ne prestavit ampak dodatn wc postavit)... drugače pa umij s kisom tisti kot kamor hodi... menda da pomaga...

evo js, mam ravn dans namen opravit spolmladansko čiščenje tepiha ( zaradi mačjega bruhanja) in mačjih wcjev...

user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Lajči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.4.2010 19:16:57   
trixis
oj, jaz imam doma sicer psa, ampak sem pa ravno o tem enkrat gledala eno oddajo po tv-ju - neki mačji psiholog al neka taka oddaja je bla - ko imajo probleme s svojimi ljubljenčki. in je bla ravno o tem tema, zakaj muce kar naenkrat zavračajo svoj wc. vsa čistila vsebujejo namreč amoniak - in če muca to zavoha, bo mislila, da se je v njen wc polulala druga muca. torej ona ne smatra wc za čistega, ampak še bolj umazanega kot prej, še več, misli si, daje prisotna neka druga muca in bo zaznamovala svoj teren . nasvet je bil tak, da se pesek v njenem wc-ju samo zamenja, brez nekega dodatnega čiščenja in drgnjenja s čistili. kot prvo, boš verjetno morala kupit novo posodo, potem pa poskrbi,  da bo dišalo samo po gospodičniuser posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.4.2010 20:07:46   
sonček.
jaz imam pa mačka in je tak ponosen maček in izbirčen zelo.user posted image Nekajkrat se nam je podelal ravno na posteljo (vzglavnik ali pa odejo) ampak to samo takrat če nas ni bilo cel dan doma (smo mu dop dali za jest in pit + brikete) ampak potem smo ga pa malo velik kregali user posted image je pa priden ratu. Smo pa v stanovanju in ima ponavadi odprt balkon da gleda golobčke pa ptičke. Enkrat je celo enega ujel, ne vem kako mu je ratalo. Neko popoldne smo prišli domov in je bila krvava sled iz enega balkona na drugega, tam pa samo krempeljčki. bljak ... se je mogel natelovaditi user posted image

(odgovor članu trixis)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?