Lajči
|
IZVIRNO SPOROČILO: honey Sploh ne vem več, kaj naj naredim. Imamo muco, ki je hišna. Stara je 12 let. Sicer jo poleti, ko je lepo vreme, spustimo na vrt za hišo, ampak načeloma je samo notri. Ima svoj wc "parkiran" v kurilnici odkar smo se vselili v hišo. Vedno je bila čista, čeprav natančna - gospa mora imeti čist wc, da gre lahko lulat ali kakat. Zadnje čase pa jo nekaj treska. Vsak dan se mi pokaka namesto v wc v hodniku za vhodna vrata - včasih se zgodi, da se tudi polula tja. Prej sem šla ravno mimo, ko se je pripravljala in sem jo kregala, pa je šla in se je pokakala na sredo dnevne sobe Mislim, ko se mi je kar odpeljalo Pa sploh ne vem, kaj naj naredim? Kaj jo je pičilo to kar naenkrat? In to se je začelo ne vem v sredi januarja enkrat. Saj se je že včasih pokakala v hodnik za vrata, ampak to samo, če wc ni bil čist. Ampak zdaj je to pa vsak dan!!! Prosim, svetujte mi! A kakšna ogroženost drugih muc hodi okrog hiše? Mačke pač markirajo in če se ne dajo motiti, ker je pozornost usmerjena drugam, bodo pač postorile vse, da pridobijo nazaj svoj teritorij. Glede wc je pa tako, da imajo tudi mace rade red. Moja muca maca je bila tudi hišna, šla je kak krog in hitro nazaj, vendar je bila navajena tako, da četudi bi šla kakat ali lulat, nikdar ni zunaj onečedila, ampak je pridirjala notri in direkt na wc. Če je pa stara kot je, meni ga je svirala maca samo zaradi zunanje muce. Wc pa tudi muce zahtevajo, da je čist, ker drugače bo šla raje zraven wc, no meni ga je srala, samo polulala, ker se je okrog pojala še ena zunanja muca in je tam pomarkirala, ko jo je zagledala. Zdej pa lepo panča moja zgori. Mi pa ni upala srat zaradi ogroženosti zunanje muce sem razumela. Vzgoja je vzgoja. Enkrat me je usekala s tačko, ker sem se prehitro pojavila ob njej, ker je imela obred čiščenja po hranjenju. Sama kriva. Ampak, sem ji samo rekla, aja, a tako se boš obnašala in sem šla. Maci nič jasno. Spodaj imamo okno, nikdar ni prišla okrog, čez 10 minut, ko se ji je posvetilo, je prišla mjavkat, češ, oprosti, narobe sem se obnašala. Nikdar več ni tega storila, čeprav je hotela, pa se je zadržala. Malo sem ji "pipo" zaprla. Sporazumevanje je pač naloga vseh. Tudi živali razumejo, če razumeš njih. Sem se ji pa tudi opravičila in je zastopila. Zato pa nikdar več ni poskušala. No, to sta bila samo taka dva "incidenta" v nekaj letih, jo pa pogrešam.
< Sporočilo je popravil Lajči -- 2.4.2010 18:13:07 >