Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde Meni je pa zanimivo, kako ženske kot hijene planemo na drugo žensko, ki je samozavestna, inteligentna, uspešna, ambiciozna in ki se NE BOJI drugim tega pokazat. Ker moški se lahko hvalijo koliko naredijo, kako družino finančno gor držijo, kako so utrujeni po dodatnem nočnem delu, kako ženi finančno pomagajo... in njim obenem ploska tudi skoraj vsaka ženska in potihem primerja svojega moškega z njim. Ko pa ženska to reče, ko pove o svoji uspešnosti, se pa "ven meče", "je naduvana", "kaj ji je treba se hvalit", "nič čudnega, da je mož tečen, če ima pa manjvrednostni kompleks pri takem egocentriku v hiši", "kaj jamra ob dodatnem nočnem delu, saj jo nihče ne sili" itd. Če hočemo še tako biti enakopravni, se v takih mnenjih pokaže dejansko stanje in dejanska miselnost ljudi. In ne vem, ženske se bunimo glede (ne)enakopravnosti, (ne)enakih možnosti ipd., ampak v bistvu lahko par takih tem pokaže, da največ polen pod noge uspešnih žensk prileti od manj uspešnih žensk, od žensk, ki zatirajo svojo ambicioznost, ker je to a priori nekaj slabega za "nežnejši" spol in od žensk, ki so preprosto fouš uspešni, samozavestni in finančno neodvisni ženski. Škoda mi je samo, ker sem na "originalni" temi hotela nekaj vprašati; sem si rekla, da bom zvečer, ko bom imela čas, pa je bila potem že zaklenjena. Sem se spraševala, kaj bi ženske, ki so jo tako zelo kritizirale, rekle, če bi podoben post pisal moški. Če bi moški npr. napisal, da je doma, žena hodi v službo in finančno drži pokonci družino (čeprav v originalnem primeru je tudi ženska držala gor družino), on pa npr. "samo" gospodinji (brez nočnega dela ipd.). In če bi pojamral, da mu ni všeč, da ko pride domov, rabi uro počitka zase in nima želje po ukvarjanju z otroci v tistem času. Da en otrok okrog nje skače, ona pa nori nad njim, ker je zmatrana in ker rabi čas zase. Da ga noče previti. Me zanima, ali bi mu v tem primeru skorajda svetovale, da zamenja ženo oz. da je ona pač "the bad guy in the family" ali bi ga skurcale, da bi ji mogel pripraviti teren in da naj se najprej spočije, nato pa naj se loti "družinskih dolžnosti". Ta čas naj pa on mirno gospodinji naprej, skrbi za otroke in se dela kot da je bil cel dan, ko je žena delala, na dopustu. Khurde, spet nekaj odličnih misli .
|