|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim nujno za pomoč!
25.3.2010 14:15:49   
RAKICA2007
Pišem v imenu kolegice, ki ji je danes stopila na veliiik žulj dotična oseba . . . seveda z njenim dovoljenjem - saj me je sama prosila, da vas povprašam o tej stvari.

Je mati samohranilka s tremi otroci (8 let, 4 leta in 2,6 let). Dela v zdravstvu.
Zanima me naslednje:

- ali je kje v zakonih opredeljeno, da ne dela nočnih izmen user posted image
- ali je kje v zakonih opredeljeno glede celodnevnih nedeljskih izmen user posted image

Prosila bi, če katera pozna zakone ali je v tem ''fohu'', da mi malo pomaga.

Skrajšan delovni čas žal pri njej odpade . . . pa četudi bi tako delala, bi jo vseeno dali delati v nedeljo, pač za 6 ur (preizkušeno user posted image )

Lepo vas prosim, za kakršnokoli pomoč.

Hvala in lep dan

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 25.3.2010 14:16:38 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim nujno za pomoč!
25.3.2010 14:25:29   
Naja31

Vem, da obstaja možnost, da se izogne nočnemu delu do 3. leta starosti otroka. Drugo pa ne vem.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2010 14:31:44   
pety78
Ja, ja, nočnih ne bi rabla delat, pa dežurstev menda tudi ne. Ampak za dežurstva nisem ziher. Glede nedelj pa ne vem točno. Bom pa vprašala sosedo zdravnico, ki dela od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00 ure, brez vikendov, nočnih, dežurstev, ...ker ima 20 mesečnega otroka.

< Sporočilo je popravil pety78 -- 25.3.2010 14:32:53 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2010 14:32:09   
RAKICA2007
Hvala Naja31  . . .
je tule lažje vprašat, kot pa zakone iskat - zamuuudnoooo
no, in ravno to počnem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.3.2010 14:34:34   
benika
Za nadure in nočno delo mora podpisati soglasje pri delodajalcu, s katerim soglaqša, da jih lahko opravlja. Ji pa do 3. otrokovega leta tega ni potrebno opravljati.

Glede dežurstva v zakonu ne piše nič.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.3.2010 14:35:45   
pety78
Benika, a ni tako, da če ima pa dva ali več otrok, da ji to ni treba še kako leto več?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2010 14:36:50   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Benika, a ni tako, da če ima pa dva ali več otrok, da ji to ni treba še kako leto več?

tud mene to zanima, ker skrajšanega lahko dela, do 6. leta otrokove starosti user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.3.2010 14:37:17   
kristinaj
sestra je bila v zdravstvu in do 3. leta otrokove starosti ni imela nočnih..... za ostalo pa ne bi vedela...

skrajšan čas je pa njena pravica in to do 6. leta starosti najmlajšega otroka...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2010 14:39:12   
RAKICA2007
ja sej to je jasno - za skrajšan delovni čas. . . ampak samo to, kot mati samohranilka user posted image user posted image user posted image
ni mi jasno . . .ok sem ji povedala glede nočnih.

A celodnevne nedeljske se štejejo kot nadure ali ne user posted image

A katera ve v katerem zakonu to piše?

že vnaprej... mucho hvalauser posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2010 14:41:16   
kristinaj
še to... skrajšan delovni čas... če imaš enega otroka velja do njegoveg 3 leta, če imaš 2 pa do 6 leta drugega otroka.... ... piše pa v ... 48. člen Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih UR.l. RS št. 110/2006, 122/07, 108/2008

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2010 14:42:05   
sazi
zakon o delovnih razmerjih

190. člen

(varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom)

(1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

(2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.

(3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

o nedeljskem delu pa ne najdem

Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2010 14:45:42   
RAKICA2007
najlepša hvala user posted image
tole ji moram natisniti... da bo nesla v službo - pod nos jim tiščat user posted image user posted image user posted image izkoriščevalna banda

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.3.2010 13:31:00   
Pia*

IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007

ja sej to je jasno - za skrajšan delovni čas. . . ampak samo to, kot mati samohranilka user posted image user posted image user posted image
ni mi jasno . . .ok sem ji povedala glede nočnih.

A celodnevne nedeljske se štejejo kot nadure ali ne user posted image

A katera ve v katerem zakonu to piše?

že vnaprej... mucho hvalauser posted image

Navajaš, da je mati samohranilka to dejstvo žal nič ne spremeni pri skrajšanem delu enako možnost imajo tudi mame, ki imajo partnerja. Je res kar ti pravijo punce. Sicer pa mene zanima samo nekaj,ko je pri nas prišla punca iz porodniške in je imela željo delati polovični delovni čas, sem ji jaz spremenila takoj pogodbo, ampak to prvi dan ko je nastopila z delom. Tako,da tole mi je mal čudno otrok je star več kot 2 leti, kje je bila pa prej 1 leto? Ne me narobe razumeti ampak vsaka mama naj bi takoj ko pride iz porodniške urejala te zadeve in ne po enem letu.

Neposredna povezava do sporočila: 13
26.3.2010 14:48:33   
benika
Tako,da tole mi je mal čudno otrok je star več kot 2 leti, kje je bila pa prej 1 leto? Ne me narobe razumeti ampak vsaka mama naj bi takoj ko pride iz porodniške urejala te zadeve in ne po enem letu.

Pravico do skrajšanega delovnega časa lahko mati začne uveljavljati kadarkoli, pa naj bo to tik po porodniški ali pa ko je otrok star 2,3,4 leta....

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.3.2010 14:50:40   
benika
A celodnevne nedeljske se štejejo kot nadure ali ne

Za nadure se štejejo vse ure, ki so opravljene po 40 urah dela na teden. Če dela v nedeljo 12 ur in med tednom dela normalno, potem so to nadure. Če pa je med tednom toliko frej, da njen delovnik skupaj z nedeljskimi urami ne presega 40 ur,potem pa to niso nadure.

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?