|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 10:58:21   
mala Tinka
Zanima me, kdaj po vašem mnenju oziranje za drugimi ni več nedolžno in lahko govorimo o varanju!?!
Je to varanje, če si v mislih z neko drugo osebo, ali se varanje začne šele s telesnim stikom?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 11:21:33   
viv_
Varanje je kakršnokoli izmenjavanje ljubezenskih občutij, fizičnih kontaktov ali telesnih tekočin dveh oseb, ki sicer nista v inimnem odnosu, ker jima to preprečuje že prej sklenjen intimen odnos ene ali obeh oseb (vključenih v prej omenjene izmenjave) z neko drugo osebo. :)-

(odgovor članu mala Tinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 11:21:46   
Annny
Mislim, da se to začne s telesnim stikom.
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 12:27:54   
taška30
Viv :)-:)-:)-
A tako piše v SSKJ? :)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 12:41:43   
Gina
Za moje pojme se varanje ne začne s seksom. Če se nekdo zaljubi v drugega, pa do njega čuti več kot samo do prijatelja, pa če z njim preživlja kvaliteten čas, bolj kvaliteten in kvantiteten kot s tabo, ki si mu partner....lahko zaradi mene seksa ali ne, partnerja vara. V bistvu te to (kot partnerja) bolj prizadane, kot sam seks. Vsaj mene je.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 12:45:29   
Anonimen
Uh, Viv, pa ti si SSKJ na dvah nogah :)-:bravo::)-
Hm, varanje...Zame bi bilo varanje, če bi se moj ljubi zaljubil v tretjo osebo in bil v njo v prikriti zvezi in če bi se zaradi tega spremenil njegov odnos do mene in najine družine.
Če pa bi ostal zaljubljen vame in si tu in tam privošči seks kje drugje, pa da zaradi tega ne jaz, ne otroci ne bi bili prikrajšani na nobenem področju...potem to zame ne bi bilo varanje. Nikakor.
Pozdravček, Nojči:sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 12:49:35   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo: Gina! Zelo podobno razmišljava-spet!

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 13:22:11   
Annny
Nojči, meni bi pa varanje pomenilo ravno to- skok čez plot- pa naj bodo zraven kaka čustva ali ne.
Lp:miska:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 13:39:25   
Gina
Ja, Anni, tudi to je varanje, vendar bi mogoče, pod določenimi pogoji, kakšna ženska to celo lahko prenesla, mislim pa, da je zaljubljenost ena veliko težjih reči. Ne more sodit čisto nobena, ki ni to skozi dala. Jaz sem tudi prej nekoliko drugače razmišljala, mislila sem, da bi drugače odreagirala, da to ni tako zelo važno. Pa ti ravno to dokončno oči odpre, če hočeš videti, seveda.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 13:45:53   
Annny
Kaj vem..jaz bi zaljubljenosti rekla kar zaljubljenost in ne varanje. Varanje je nekakšen stik, ki ga človek prikriva (ok no, saj lahko prikriva tudi zaljubljenost).
Poznam neko žensko, ki je ves čas 'zaljubljena' in ji je kdo potihem všeč, doma ima pa moža. Pa še nikoli ni nobeden od teh, ki so ji bili 'všeč', izvedel za to, niti z nobenim od njih ni spala. Verjetno je res, da bi bil njen mož razočaran, če bi vedel, da je malo 'frfrasta', ampak ne vem, ali bi temu lahko rekli varanje. Pojma nimam, kako bi lahko to poimenovali:zmeden2:
To so spet težke definicije;)

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 13:51:06   
Anonimen
Uf, težko vprašanje, točno ne morem odgovoriti, ker nimam izkušenj, upam da jih nikoli ne bom imela na tem področju.
Varanje je zame odraz takšne ali drugačne nezrelosti. Vara nekdo, ki nima v primarnem odnosu s svojim partnerjem vsega pošlihtanega. Če nekdo čuti, da svojega partnerja nima več rad, potem naj najprej pošlihta stvari v tem odnosu, pa čeprav gre za ločitev, potem naj pa začne drug odnos. Že tako je prizadetih preveč ljudi. Če pa gre samo in izključno za zadovoljevanje potrebe po spolnosti, potem lahko te stvari dobi tudi doma (če se štejemo za razumska bitja, ki znamo kontrolirati svoje nagone).
Osebno bi me verjetno bolj prizadelo, če bi mi moj povedal, da je zaljubljen v drugo, kot da bi mi povedal, da je s katero spal zaradi užitka. Ker biti zaljubljen v nekoga je bistvo in osnova partnerstva, torej tega med nama ne bi bilo več. To ni več samo varanje, temveč popolna izdaja in neuspeh, tudi z moje strani. Ne moreš pa nekoga prisiliti, da te ima/nima rad.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 14:01:57   
Anonimen
Saj zato smo tu, da vsak pove, kako razmišlja. Eni tako, drugi drugače.
Jaz točno vem, kdaj bi prevarala svojega oz. kdaj bi se on počutil prevaranega. In obratno.
Važno je, da si ne lastiš človeka fizično, da si ne lastiš njegovih čustev in da si ne lastiš njegovega časa. S teboj je, ker je sam tako izbral in ostal bo s teboj še naprej, če si to želi.
Kaj pa ti občutiš ob tem (s tem ne mislim tebe, ampak govorim na splošno, da se razumemo:)), pa je tvoja stvar. Če si nezadovoljna in nesrečna, je to tvoja težava, ki jo moraš rešit sama pri sebi.
Če pa prikleneš partnerja nase in mu ne dovoliš (tako trapast izraz skoraj, kot skok čez plot:)- ne zameri, saj si ga nisi izmislila ti;)) da kontaktira z osebami, ki bi ga utegnile privlačit (mimogrede-privlačnosti je več vrst, ne samo spolna), da znoriš ko gleda nagice na netu, ali ko si ga vrže na roko ob tem, ko misli, na seks z dvema seksi bejbama, ali da ti ni prav da gre dva krat na teden na pijačko s kolegi,...
Potem je to to. Potem sploh ne rabi skoka čez plot, ne s čustvi, ne brez čustev, da dobi vzrok da odide iz take zveze.
Pozdravčke, Nojči:sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 16:56:06   
Primoza
Se mi je zdelo, da mi je odgovor nekam znan.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=40205&msg=403903&idk=101

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 22:12:07   
BigWhale
Varanje je definirano izkljucno tako, kot ga definirata dva partnerja. Pa nic drugace.

Oziroma, kot si ga definira vsak posameznik. Nekaterim tudi telesni stik ni varanje. Je pa lahko kaj drugega.

Ne vem pa, kako, ce sploh, definirajo varanje pravniki. Najbrz precej bolj abstraktno in iztozljivo. ;)

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 22:19:34   
Anonimen
O varanju ...
Varanja pravniki ne definirajo, ker po slovenski zakonodaji niso potrebni krivdni razlogi za razvezo zakona.
Varanje kot tako bi imelo pravno sefenicijo, če bi bil to eden izmed krivdnih razlogov za razvezo zakona.

Mislim, da je lahko edi vzrok zarazvezo po 56. členu Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih nevzdržne razmere v zakonu.

Kakšne so te nevzdržne razmere, pa ni nikjer defenirano in navedek tega člena je lahko pravna podlaga za razvezo zakona.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 22:54:16   
Anonimen
Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

Na žalost imam z varanjem v partnerstvu zelo veliko slabih izkušenj, pa vendar...
Ločim tri vrste partnerskega varanja: duševno, čustveno in fizično.
Duševno varanje je zame takrat, kadar eden od partnerjev razmišlja o partnerstvu z drugo osebo, ne s tisto, s katero dejansko je. Lahko samo razmišlja, kako bi v drugem partnerstvu bilo, lahko pa si to dejansko želi. Lahko to osebo pozna ali pa ne, torej gre za realno osebo ali za izmišljeno, domišljijsko bitje. O zvezi s to osebo razmišlja na vse načine, torej od skupnega nakupovanja v trgovini pa do spolnosti. Ob razmišljanju o tej osebi lahko še kaj določenega počne zraven (vemo, o čem govorim) ali pa tudi ne. In taka vrsta varanja je najpogostejša. Na tak način varajo (varamo) vsi. Kar pa seveda ne pomeni, da bomo tudi naredili korak naprej, torej poskušali karkoli iz teh svojih misli tudi uresničiti. V to vrsto varanja po mojem mnenju spada vse, vključno s spolnimi fantazijami, in na to vrsto varanja večinoma niti ne odreagiramo, saj jo sprejemamo kakor naravno. Je pa kljub temu eden prvih pokazateljev, da v dejanski zvezi nekaj ni v redu, pa karkoli že, saj v osnovi ljudje nismo monogamna bitja in nas vsaj zanimajo tudi ostali. Jaz osebno to toleriram, saj vem, da ne bi mogla ničesar spremeniti. Edino, kar bi dosegla, je to, da mi partner o tem ne bi več govoril.
Druga vrsta je čustveno varanje. To je takrat, kadar se eden od partnerjev zaljubi v drugo osebo. Tista prava zaljubljenost v veliki večini primerov nastane na podlagi spolne privlačnosti in je mi sami ne moremo kontrolirati. Če se zaljubimo, se pač zaljubimo, tega se ne da spremeniti. Takrat partner intenzivno razmišlja o določeni drugi osebi. Za začetek večinoma na podlagi spolnosti, vključno s tem pa tudi o tem, kako bi bilo v zvezi s to osebo. In to zvezo si tudi želi. Sem pristaš tega, da je treba vedno in povsod slediti srcu, vendar zaradi izkušenj k temu dodajam, da sama zaljubljenost še ni dovolj dobra podlaga. Zaljubljenost je kratkotrajna, razvije pa se lahko v dve smeri: ali izgine ali pa se razvije v ljubezen. Zato je rezultat čustvenega varanja lahko resnejši od duševnega varanja in v vsakem primeru bi se morala partnerja v tem primeru pogovoriti o dejanskem stanju. Drugi od partnerjev ima pravico vedeti, kaj se dogaja z njegovim partnerjem, sploh pa, če je od tega odvisen tudi on sam (če so zraven še otroci, pa sploh). Jaz osebno bi prenesla, če bi se moj partner zaljubil v drugo žensko, vendar bi hotela vedeti o tem čimveč. Zahtevala bi pogovor in od pogovora rezultat, kaj bova naredila. V kolikor bi bila prepričana, da je stvar "samo" na čustvenem varanju in v kolikor bi bila prepričana, da bo "samo" pri tem tudi ostalo (dokler ne mine), bi ostala z njim. Seveda, če zaradi tega ne bi trpela družina, kar pomeni, da s tisto drugo osebo ne bi bil dobesedno obseden.
Tretje pa je fizično varanje. To ni katerikoli fizični kontakt partnerja z drugo osebo, ampak je tak fizični kontakt, ki izkazuje ali nakazuje na spolno in čustveno privlačnost. Torej ne prijateljski stisk roke, kolegialni objem ali podobno. To je zaljubljeno držanje za roke, to je objem hrepenenja, to je poljub. In, ja, to je sam spolni odnos. In to ne glede na to, ali partner ve, da drugi partner to počne ali pa ne ve. V vsakem primeru. Tega pa ne bi nikdar tolerirala. To je zame prekoračena meja. Ne glede na to, ali nastane zaradi zaljubljenosti ali pa zaradi ljubezni. V tem primeru bi zvezo takoj končala in to dokončno. Mislim, da so partner tega ne sme dovoliti, v kolikor prej ne konča prejšnje zveze. Od tega pa nikakor ne odstopim.
O tem, kako so te stvari definirano pravno, se mi ne zdi smiselno razglabljati, ker je vse odvisno od dojemanja in sprejemanja posameznika. Iz istega razloga ni smiselno razglabljati o tem tudi v primerih, ko v vseh vidikih določena partnerska zveza funkcionira "normalno", vendar si oba skupaj (z vednostjo, privolitvijo in prisotnostjo obeh) privoščita skupne spolne avanture (primer: swingerstvo). Glede tega sem še vedno "staromodna" in mislim, da če si z eno osebo, si z eno osebo in to na vseh področjih partnerstva.
Amen!

Pa-pa!

:bravo::bravo::bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 23:00:14   
Anonimen
Keresna, saj jest sem samo replicirala BW. Češ kaj pa pravniki...pravniki pa tako.

Ker mi ni šlo v račun, da je možno samo na podlagi tega razvezat zakonsko zvezo. Pri nas je tako, v svetu je to drugače.

Kar pa se dojemanja varanja tiče razmišljam podobno kot ti. Varanje v mislih, besedah in dejanju.

Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kje se začne varanje?
10.7.2005 23:33:20   
Joe
Kerensa, odličen odgovor. Užitek ga je brati. Tudi strinjam se z njim, kajpada.

Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kje se začne varanje?
11.7.2005 7:53:43   
puncica
Zame je varanje takrat, ko se partner dobi z nekom in ta "zmenek" prinese poljubljanje in še kaj več. Če pa gre s kom na pijačo se normalno pogovarja brez kakšnih koli telesnih stikov, ali pogleduje za luštnimi dekleti, pa naj če mu je to v užitek, to zame še ni varanje.

Glede tega da misli na nekoga drugega pa nimam pojma sploh ne vem kako pride do tega da to izveš. A to ti je sam povedal da misli na drugo al kako?:ups:

Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kje se začne varanje?
11.7.2005 8:53:16   
Anonimen
Res ne vem, zakaj vam to varanje povzroca toliko tezav..??

A ni vecja tezava dohodnina.. pa izkoriscevalski sistem.. pa religije?? :)-:)-

Varanje je malenkost.. zaradi katere se ne splaca zgubljati casa.. Pa se smrt vse to zbrise.. tko da je cist nepomembno.

Drugace pa bom se 108.876.534 napisal, da nihce nima moci, da prevara drugega.. samo SEBE lahko..
Ne toliko halucinirati o tem, da vas je drugi prevaral.. bolej ej pogledati, kje SEBE varamo.. ker mogoce.. mogoce..:zmeden2: smrt tega ne bo izbrisala..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kje se začne varanje?
12.7.2005 14:29:57   
Gina
Ja Tjazy, v principu res, ampak v praksi me pa zelo zanima, kako bi se ti počutil, ko bi tebe tvoja fizično, psihično, čustveno ali kakorkoli že se temu skupku reči reče, "varala"? Ne mislim samo enega od teh dejavnikov, ampak vse skupaj. Meni se sicer zdi, da imata vidva bolj "svoboden" zakon, ampak vendarle imata zakon. Torej še vedno mislim, da do neke mere pripadnost en drugemu in poštenost, odkritost. "Varanje" jaz razumem kot "ni mi več fajn s tabo, ne daješ mi tistega, kar rabim" ali drugače rečeno, pripadnosti ni več take, kot si jo drugi želi, pa zaupanja tudi ne. Pripadnost ni omejevanje svobode. Je občutek, da si del neke skupnosti, z varanjem pa pri drugem partnerju včasih ta občutek umre. Ja, morda bi lahko bila skupnost širša, ali pa tudi ne. To se odloči vsak zase, kaj mu paše. Nekatere ljudi prevelika množica vznemirja, tako kot npr. nekatere vznemirja šunder v veliki družini z več kot enim ali max. dvema otrokoma. Isto ti je to. Itak, v vsakem primeru pa se sami rodimo, sami umremo, vmes smo pa s takimi ali drugačnimi iluzijami, tudi sami. Samo občutki so pa tisti, ki krojijo svet. Če pa praviš, da si jih narišemo sami, imaš pa tudi prav. Ampak vsekakor še vedno vztrajam pri trditvi, da nismo dovolj zreli, da bi bili kar s komerkoli brezpogojno, ne glede na to, kaj nam daje.Nismo še tam. Lahko pa živimo v iluziji, pa je tudi ok, a ne.

Pa v bistvu imaš prav, da te nihče ne more prevarati, ker to je itak samo izraz, ki je bolj čuden. Govorimo pa pri tem o zgoraj povedanem, ki nima veze z izrazom.

Če pa hočeš vzeti dobesedno:prevarati najbrž pomeni narediti nekaj drugega od pričakovanega, ali zablodo ali narediti nekaj, kar je v nasprotju z iskrenostjo, torej pomeni prevara tudi hinavščino. Kar pa v bistvu potem spet ne pomeni tako napačnega izraza. Nekdo dela drugemu nekaj za hrbtom, to pa je resnica pri prevari, v tem smislu. In posledično - zaupanje pri prevari izgine. Človekova osebnostna lastnost, delati nekaj neiskreno, za hrbtom, postane drugemu človeku tako moteča, da izgubi vero vanj.

Eh, spet nakladam. Lep dan, brez zahrbtnosti, pa brez zmrzali želim vsem.:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kje se začne varanje?
12.7.2005 21:36:58   
lenika
Kr ena, jaz mislim, da če te je enkrat zapustil, oziroma zamenjal z drugo, potem te bo pa še. Tista, ki pa piše, da se z bivšim še dobiva, kljub temu, da imata oba nova partnerja, pa tudi ni zrela za novo zvezo, prav tako njen bivši. Nista se še prebolela.

Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kje se začne varanje?
12.7.2005 21:45:07   
Mina1
Tole od Kerense mi je blazno všeč:

"Glede tega sem še vedno "staromodna" in mislim, da če si z eno osebo, si z eno osebo in to na vseh področjih partnerstva.
Amen!"

Točno tako in edino tako je prav;)

pa-pa Mina1

Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kje se začne varanje?
12.7.2005 21:49:35   
lenika
Mina 1, tudi jaz se strinjam.

Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kje se začne varanje?
13.7.2005 8:21:05   
Anonimen

In jaz se tudi s tem strinjam.. da je tako prav.. samo ce pa ni tako.. in kot vidimo ni vedno tako.. pa se zaradi tega ni potrebno kregati in locevati in podobne scene..

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Varstvo otrok.
пеперутка16

Kdo pazi na vašega otroka, medtem ko ste v službi?

Hodi v vrtec. (74%)

Stari starši. (19%)

Varuška. (0%)

Ne delam, pazim sama. (7%)

Drugo. (0%)

Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!