biga
|
Pozdravljeni. Zanima me, če se je kaj podobnega dogajalo tudi vam, ko ste prinesli domov drugorojenca. Namreč, moj skoraj triletni sin, je začel spet lulati v hlačke (podnevi in ponoči), potem ko je že bil suh, kar naprej je jokav, siten, vrešči, če kaj ne dobi (prej ni), ni mu do igre, tudi če se hočem igrati z njim, samo postopa po stanovanju iz dolgčasa. Sestrico je sicer navidezno sprejel, skoz bi jo božal, hkrati pa tudi govori, da jo bo natepel in jo moram dostikrat zaščititi, ker bi jo sicer trdno prijel za glavico. Vem, da ima težko obdobje, ker je bil najin scrkljanček, ampak res ne vem, kako mu olajšat. Tudi v vrtec zjutraj noče in joče, čeprav je doslej zelo rad hodil. Celo nekatera pravila sva z možem opustila (tista, o katerih je možen kompromis), samo da ga ne bi po nepotrebnem kaznovala, ker mu je že tako hudo. Samo če začne tepsti, ga še vedno zapreva za minutko v sobo, kot doslej. S tem, da mi je potem vselej hudo. Kako se s tem soočate tisti, ki ste v podobni situaciji?
|