Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Primeren jedilnik 6,5 mescev stare punčke?? 22.3.2010 9:42:43
|
|
|
|
Jararaja09
|
Mene pa zanima kakšen jedilnik imajo vaši malčki, predvsem tisti, ki so stari malo čez šest mescev. Naša je zelo dobro sprejela gosto hrano in sedaj se mi zadnjih par dni dogaja, da ji niti mleko več ne paše. Ne dojive se več že od tretjega mesca, sve na AM, z gosto hrano sva pa začele tam po četrtem mescu. Na splošno mi zelo malo mleka popije, čeprav se to pri njenem razvoju ne vidi. Res da ni debeluška, ampak je pa lepo \''\"polna\''\". Njen jedilnik je zadnjih par dni naslednji: 2:00 - 120 ml mleka (brez tega nikakor ne gre, sem poskušala nadomestiti s čajem, ampak mi zavrača kakršnokoli tekočino tako da pijeve na žličko) 5:30 - 100 ml mleka 8:30 - od 160 do 200ml sadne kaše 12:30 - od 160 do 200ml zelenjavne kaše 16:00 - 90 ml mleka 18:30 - 150 mlečne kaše Čez kaki dve urci pa še mogoče malo mleka, odvisno kako ji pač paše. Seveda so odstopanja pri urah, včasih mi kak mlečni obrok tudi izpusti, ampak načeloma je to to. Zdaj P nam je zadnjč rekla, da lahko dodajamo že kak jogurt in ga dodam čisto malo v sadno kašo, tudi malo kisle smetane dam v zelenjavno, ampak res le za vzorec. Je torej mleka dovolj ali ne? Saj se nameravam pogovoriti z P, amapk tudi tukaj ni greh vprašati Največ itak veljajo izkušnje mamic Hvala
|
|
|
|
RE: Primeren jedilnik 6,5 mescev stare punčke?? 22.3.2010 10:07:03
|
|
|
|
mateja8
|
Naša princesa je bila sedaj stara šest mesecev. Pri petih in pol sva začeli z GH, ki jo je zelo zelo dobro sprejela in se po kakšnem tednu uvajanja uprla dojenju. Sedaj čez dan je samo GH zvečer po večerji in zjutraj pred zajtrkop pa se doji. Obroki si sledijo nekako tako: 7.30 mlečna kašica, ki se meša z vodo (sledi spanje)+ dojenje 11.30 sadna kašica 14.00 zelenjavna kašica 16.00 mlečna kašica 18.00 banana 20.00 mleča kašica + dojenje Ure sem kar nekaj napisala. Ko je lačna in sitnari pač je in to je to. Zelo obožuje mlečne kašice, ki jih ji dajam kar pogosto, ker je to namesto mlečnega obroka, ki bi moral biti dojenja. Skuham ji tudi polento - na vodi, potem pa ji jo razrečim z Aptamilom. Isto naredim z zdrobom. Gostega skuham na vodi in razrečim z Aptamilom. V Aptamil ji zamešam tudi gresolino in ji dam. Malo manj ima rada zelenjavo. Kuhamo pa krompir, koren, bučke, cvetačo, kolerabo, špinačo. Vsako od zelenjave mešam s krompirjem, ker ji sama sploh ne gre. Od začetka se je s krompirjem kar davila, tako ji je bil zanič, sedaj pa se je počasi navadila. V zelenjavne kašice ji zamešam malo surovaga masla in malo zalijem z mlekom. Tisti kapljici mleka ji ne škodita. Ponoči ne jemo in ne pijemo, ker spi od osmih zvečer do šestih zjutraj. Takrat pa se podojiva. Jaz sem pediatrinji povedala, da se neče več dojit pa mi je rekla, da me bo očitno odstavila in naj ji več dajem mlečne kašice namesto dojenja. S hrano ne kompliciram in si ne belim glava s tem kdaj, kaj in koliko mora jest. Ravnam se tudi po svojem občutku, tako kot sem se pri prvem otroku, pa je zrasel in mu nič ne manjka. Star je pet let in še ni imel vnetega grla, ušes ali kaj podobnega. V vrtcu pa pobere kako virozo.
|
|
RE: Primeren jedilnik 6,5 mescev stare punčke?? 22.3.2010 10:10:54
|
|
|
|
tinkara 2
|
Naš 6.5-mesečnik se 3x dnevno doji, 3x dnevno pa je gosto hrano in sicer takole: - 4.00 dojenje
- 9.00 sadna kaša
- 12.00 dojenje
- 15.00 zelenjavna kaša
- 18.00 dojenje
- 20.30 mlečno žitna kaša ali polenta
Tako mi je svetovala patronažna, ure so približne. Pediatrinja pravi, da je teža v redu.
|
|
|
|
RE: Primeren jedilnik 6,5 mescev stare punčke?? 22.3.2010 10:54:07
|
|
|
|
veselka
|
naši po istem principu ponudim 3 obroke GH (sadna, zelenjavna, riževa kašica), sam še bolj malo poje. dojiva se enako kot prej - kolikor njej paše.
< Sporočilo je popravil veselka -- 22.3.2010 10:58:20 >
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?