|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: morm se spihat, da jeza mal popusti ....
16.3.2010 21:32:16   
ronja
To kar ji je tašča povedala, je res neprimerno, ampak da zaradi tega babica prepoveš videti vnuke, se mi zdi pa tud neprimerno.

Saj ji jih ni! Rekla je, da otrok nikoli več ne bo videla samih - se bojo videli, ko bojo vsi skup, ne? Tudi mi imamo tako rešeno, pa čisto lepo laufa. Če nujno rabiva varstvo, pa prosim kako prijateljico ali brata, pa se itak ne zgodi pogosto.

irtvalg, dobro sta ravnala in ti in mož (edino, kar bi jaz spremenila, je, da bi poslala njega, da naj se kar sam meni s svojo mamo) in edino prav, da otrok samih ne dobi več, vsaj po moje. Verjetno niti ni mislila tako slabo, kot je izpadlo, samo kljub temu se z otroškimi dušicami pač ne eksperimentira, pa pika. Če se boš potrudila, boš gotovo pridobila hčerino zaupanje nazaj še pred porodom, saj pri otrocih gre to zelo hitrouser posted image . vso srečo!

< Sporočilo je popravil ronja -- 16.3.2010 21:34:03 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 26
16.3.2010 21:41:45   
Anonimen
ker se je meni čist utrgal.

V določeni sekudni je prišla celo do pravih ugotovitev user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
17.3.2010 7:03:47   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

To kar ji je tašča povedala, je res neprimerno, ampak da zaradi tega babica prepoveš videti vnuke, se mi zdi pa tud neprimerno.

Jaz pa mislim, da otrok, ki mu babica tako grdo laže in izkrivlja realnost, ne potrebuje take babice!

Točno tako. babica je triletnico spravila v strahovite skrbi, kakšnih si mi niti ne moremo predstavljat. otroci si včasih že čist(nam) simpl zadeve razlagajo po svoje in se jim zdijo grozne, kaj šele takšno grozljivko.

irtvalg, nobenega sistemskega pridobivanja zaupanja ni treba. Ti si njena mamica, ki jo ima neskončno rada in jo boš zelo zelo zelo imela tudi ko bo dojenček prišel. To ji skoz govori. Pred njo ne delat tragedije iz tega, ampak se z njo zabavaj, lupčkaj cartaj...seveda skupaj z atijem. hčerka samo to želi od vaju. besede si lahko razlaga po svoje in bo spet imela skrbi v glavici.

Ajaoj, ne morem verjet da lahko kaj takšnega komu pade napamet. otroka tako ustrahovatuser posted image  da bi ga pridobila na svojo stranuser posted image . Bolano, bolano, bolano. In tud jaz ji ne bi pustila blizu. V vašem primeru res ne gre za kaprico in iskanje nepomembnih napak pri tašči, kar pri večini tu gor gre in me sili na bruhanje. Pri vas je pa preseglo vse meje zdravega razuma in bi poskrbela da do tega več ne bi prišlo.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.3.2010 8:22:11   
Colt
Tole pa totalno presega meje zdravega razuma. Ko človek misli da je že slišal vse...

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.3.2010 8:32:48   
pridna_janja
upam da tvoj mož ni šel k mamici zivet ker bi bil sigurn 100% mamin sinček 

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.3.2010 9:00:19   
ronja
Ajaoj, ne morem verjet da lahko kaj takšnega komu pade napamet.

Jaz si to žal komot predstavljam... Moja tašča sicer ni tamali točno tako govorila, ker je bila še premala (med njima je manj kot 18mesecev), je pa zato VSAKIČ, ampak čisto vsakič, ko smo se videli, govorila nama (seveda vpričo nje), da ko bo pa druga prišla, bo pa ona taprvo mela... Ko sva ji vsakič, po 100_x_ na en obisk povedala, da ne bo tako, je malo omilila zadevo: da bo pri njej v glavnem prvi mesec, da se vnesemo... ko sva ji vsakič lepo potrpežljivo razlagala, da ne pride niti pod razno v poštev, ker je začetek najbolj važen in da je za Ronjo najboljše, da je z nami, da se ne počuti zapostavljena,... je zadevo še malo omilila, da jo bo pa vsak dan prišla peljat ven, kao, da bom mela čas za dojenčka, pa da sem bom spočila, potem ko sem ji povedala, da mislim, da ne bo tako hudo, da bi to potrebovala in da bo Ronja kar pri nama... Ampak ni nehala s tem do konca. Meni je bilo prav muka hodit tja, ker sem vedela, da bo spet pingpong, pa se mi ob hudo rizični nosečnosti tega res ni dalo... In je bila verjetno zelo razočarana, ko na koncu ni bilo tako.
Bi bila pa moja tašča idealna za določen tip snahe - take, ki ima mogoče majčkeno manj energije, rabi več spanja, si želi več oddiha od otrok. Super bi funkcionirali skup. Samo jaz pač nisem taka, j* ga. Imam eno bedasto prepričanje, da sva za otroke odgovorna midva in se že znava sama zmenit, kdaj bo kdo kam šel, da imava še nekaj svojega življenja, ki ni vezano na otroke.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
17.3.2010 12:25:43   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Bi bila pa moja tašča idealna za določen tip snahe - take, ki ima mogoče majčkeno manj energije, rabi več spanja, si želi več oddiha od otrok. Super bi funkcionirali skup. Samo jaz pač nisem taka, j* ga. Imam eno bedasto prepričanje, da sva za otroke odgovorna midva in se že znava sama zmenit, kdaj bo kdo kam šel, da imava še nekaj svojega življenja, ki ni vezano na otroke.

Tole pa sploh ni bedasto prepričanje, ampak povsem razumno razmišljanje! Ja, starši smo odgovorni za svoje otroke, stari starši so pač prisotni, nikakor pa ne odgovorni, oz, je to odvisno od tega, kako se starši dogovorijo z njimi. Nekateri se dobesedno obesijo na razne babice in dedke, pa tete in strice, kar se tiče varstva otrok in pomoči, ampak jaz sem tak človek, da za vse poskrbim sama, zaenkrat tdui ni potrebe po extra varstvu otrok, ko pa bo, bo pa to v mejah normale. Poznam tudi primere, ko babice dobesedno skrbijo za in vzgagajo svoje vnuke, starši se pa imajo "luštno, živio svobodno in gredo kamor in kadar jim paše" - to zame niso starši.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
17.3.2010 16:21:17   
Anonimen
zdravo še enkrat,

po tem, ko sem temo objavila, mi je bilo mogoče malo žal, da sem svoj problem takole javno obesila. Jest sm se, oziroma še vedno počutim bolje, imam nove moči, da nastalo situacijo rešim in da se spravimo nazaj v tirnice.

Res je, mož mi stoji ob strani, oziroma bom rekla, da si stojiva ob strani saj je najina družina najin skupni projekt in zato morava skupaj držati tudi takrat, ko so težave. Tu ni dileme. Sva imela že pred leti (ko otroci niso bili niti v načrtu) debato o tem, da družina sva midva in zraven ni prostora za mame, tašče. Z njimi se lahko poveselimo, si pomagamo, si pojamramo, vtikamo pa se ne en v drugega. Tako da ni dileme, da bova skupaj stopila v vseh pogledih, ne glede na to ali je problem v **** osebi ali dogodku ali je vpletena katera od najinih primarnih družin. Tudi če sva neusklajena v mnenjih, se najprej sama pogovoriva in skupaj določiva izhodišča za ukrepanje.

Mogoče res nisem imela namena zbirat vaših mnenj in ukrepat na podlagi le teh, vendar sem vseeno hvaležna za komentarje. Na naši malčici je vse skupaj očitno pustilo hujše posledice, kot smo pričakovali. Ves čas se naju drži za hlače, na WC gre z nama, zvečer ne zaspi, če ne greva z njo spat, ponoči se prebuja in pride preverjat, če sva oba na svojem mestu. Ko gre mož v službo jo celo dopoldne skrbi, da ga ne bo več nazaj. V vrtec papravi, da ne bo več hodila, zato, da je ne bi pustila tam. Hočeš nočeš moramo življenje postaviti nazaj v ustaljene tirnice, pridobit zaupanje naše malčice. Zato sem poklicala v vrtec in se po posvetovanju z vzgojiteljico odločila, da bomo začeli ponovno uvajanje in sicer pod vodstvom njihove psihologinje. HB imam čas, ker sem na porodniški in bova lahko nekajkrat skupaj šli, potem pa postopno uvajanje. 

Hvala vsem za izraženo podporo. Ni ravno bleščeča situacija, ampak sem prepričana, da bomo iz nje tudi kaj pozitivnega pridobili.

(odgovor članu Andromeda)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
17.3.2010 20:24:57   
limonita
Uboga punčka user posted image o tašči pa tako nimam besed... Upam, da čimprej rešite nastalo situacijo, je pa super, da so v vrtcu tako zelo razumevajoči in da so pripravljeni pomagati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
17.3.2010 21:00:21   
sanelaa
pa saj ne morem verjet da je nekdo sposoben narediti kaj takšnega ubogemu otroku...........

Upam da bo malčica hitro videla da ste še vedno tu in da bosta tukaj ostala............čim več jo objemajta, cartajta, poljubljajta, večkrat ji povejta da jo imata rada..........resnično upam da vam bo nastalo škodo uspelo popravit v najkrajšem možnem času.

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.3.2010 11:12:21   
Linostarček
joj so ene čude ali pa zlobne no mogoče niso namerno zlobne ampak ne premišljujejo kaj ji prleti iz ust, ko pa že prileti je pa prepozno in nastala je škoda pa se mogoče oz. verjetno ne zave ali pa ji to ni taka grozna napaka.

Ena je prej omenila di ji na kraj pameti nebi prišlo da bi se zdrla ali pa drla na taščo. Saj tako je tudi prav, ampak glej iz vidika snahe, če se jaz ne derem nate se ti tud name ne. Simpl ko pasul. Ampak ni moja v.d tašča je še kar bla dobra dokler je nisem vidla,mela pa je finto da se je zdrla na kogar koli odvisno ali na trgovko v trgovini ali na sosedovo mickouser posted image user posted image se je enkrat name pa sem ji rekla gospa midve pa nisve krav skp pasle user posted image user posted image pa sem se poslovila in šla no saj zveza itak ni trajala omembe vredno ampak vseeno nemore nemore nekoga nadret zato ker ji gate v rit lezejouser posted image user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.3.2010 13:22:33   
Pat74
SE kar strinjam z izjavo, da je user posted image v človeški podobi. Pa kapo dol možu!

(odgovor članu Linostarček)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.3.2010 11:03:07   
ČebelicaMaja
jaz sem se pa čist uživela v tole dobro napisano zgodbo - sicer imamo tudi pri nas tako rešeno, da jaz rešujem zadeve s svojimi, on z njegovimi- ampak predstavljajte si: da si mesec dni pred rokom, hormoni na višku, 3 letno bitjece doma, ranljivo z virozo- pa saj bi se meni tudi utrgal, da mi babica take trosi... kaj zdaj obsojate irtvalg, ker je ravnala instinktivno...kapo dol, da je branila svojega "mladička kot prava levinja"... jaz bi verjetno ravnala enako... se bodo že zadeve ohladile, če jim je tako namenjeno.

HB ima mož glavo na pravem mestu, zato sploh ne dvomim, da boste dojenčka pričakali v dobrem vzdušju.
Vse se da še popraviti, le ti se ne sekiraj preveč, ker mi je jasno, kakšen stres ti je povzročila.

Glede tašče pa... padlo je nekaj hudih besed, je pač tak človek, če bo uvidela svojo napako prav, sicer pa take babice res ne potrebujete...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?