metka_zone
|
Pozdravljena! Našemu Žanu so v P trikrat merili sluh,na obe ušesi je bil negativen.Nato sem bila z njim naročena na Orl,kjer je bilo isto.Medtem je imel pregled pri P,kjer so sledila ista vprašanja,kot pri prejšnjih preiskavah in sicer,če je v sorodstvu oseba s slušnimi težavami,oz.dobesedno gluha.Seveda je ni...Potem je imel spet ORL,kjer so zaznali delni sluh na levem ušesu.Nato pa pri naslednji preiskavi so zaznali sluh na levem ušesu in delno tudi na desnem ušesu.Napoten je bil na timpanogram,kjer se je pokazalo v bistvu,da je bila zaradi nenehnih prehladov skoraj popolnoma zamašena ušesna troblja in da je to vzrok za to stanje neodzivnosti.Imava v kratkem času zopet pregled,da se vidi,če se je izboljšalo,saj sem mu morala neprestano čistiti nos,odstranjevati sluz,...da se je ušesna troblja zračila in da je bil omogočen prehod zraka.Je pa po mojih besedah in opažanjih stanje vredu,saj se odziva na obe ušesi tudi pri najmanjšem zvoku,prej se je odzval le,če sem dobesedno vrgla lonec oz.pokrovko po tleh,tako da je pošteno zaropotalo.Ploskanje in podobno ni delovalo. Glavo šele zdaj obrača proti zvoku,star bo 6 mesecev,tako da to ni nek bistven dejavnik za razglabljanje sluha.Enim se ne ljubi,drugi ne zmorejo...Važno je,da ga preseneti in se vidno odzove.S tem mislim,da se mu poveča utrip,zenice se razširijo,telo trzne,...veliko je tega,nekje se vidi. Skrbi,da otrok ne bo prehlajen,ne izpostavljaj ga mrazu in bolnim ljudem,ter skrbi,da bo primerno oblečen,ker vsak manjši prehlad je za takega otroka vzrok,da se mu nabira sluz...redno čisti nosni votlini s fiziološko in respiratorjem.Na začetku je hudo,potem se navadiš joka in vpitja,ampak otroka ne boli,neugodno mu je. Poglej še tukaj na forumih,je kar nekaj napisanega.Meni so punce pomagale,če ne druga vsaj kot podporo.Nisi edina in vem,da je hudo,ampak upanje umre zadnje ...Če te še kaj zanima,piši na ZS! Lp
|