|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težava, faza, kar neki?
15.3.2010 8:46:53   
Hope2
Zadnje čase opažam, da naš malček pade čist iz tira, če ima roke popackane s hrano. Čedalje huje je. Nismo obsedeni s čistočo, nismo komplicirali, nismo brisali rok med jedjo, če so bile umazane... Pa vseeno ne vem od kje mu ta obsedenost, ki mi je že nenormalna. Če so roke umazane od plastelina ali blata, potem ni panike, le hrana ga moti. Če je hrana na bodiju, ni problema.
Star je 16 mesecev itak da mora sam jest in tak so roke več ali manj umazane. Joj, histerija, kaže in izteguje roke. da je treba obrisat. Če vidi papirček oz cunjo si kar sam briše non stop. Namazan kruh bog ne daj prijet. Ga prime, vrže dol in jok, umazane roke. Skor živčnega faše, skuša jesti tako da da kruh na mizo in grize, brez da bi se dotikal z rokami. Danes je jedel nesqick kroglice (brez mleka, suhe), pa prileti k meni histeričen, kaže roke, gledam roke, čiste, nič ni, pa še kar joka in potem vidim mini, mini pikicouser posted image user posted image . Potem je jedel biskvit, ap so bile na roki drobtine, opet mama briši, briši. Sem mu pokazala naj malo rokice podrgne, pa rekla da ne rabimo non stop brisat in pucat, da so lahko malo umazane in bomo po jedi umili,  pa je potem non stop drgnu rokice in si jih pucal.

Včasih je normalno, ni panike, povečini pa je že prav hudo. Ga bo minilo? Kdaj? Ne vem kako se lotit zadeve, ali pa naj vse skupaj pustim in mu brišem, ko bo želel.

Vse kar je, nočem, da postane kak obsedenec s čistočo, da se ne bi še to preselilo na blato, da si ne bi upal niti v peskovnik ali na igrala, da se ne bi upal packat s plastelinom ali vodenimi barvicami..... To me skrbi

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.3.2010 8:49:44 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težava, faza, kar neki?
15.3.2010 8:50:56   
barni
NAsa je ista. Pa je zdaj stara ze 2,3 leta. Mislim, da imajo vsi nekako tole v sebi, eni bolj drugi manj.

Nasa je bila pred kake pol leta cist zivcna ce si je pri jedi umazala roke, bodi ali kaj podobnega. Tudi sedaj je "alergicna" na smetke (beri prah, ki se vali po tleh) in ce se popacka, ce se polije...takoj je treba prebolect, no edino pri rokah ni vec tko zlo obcutljiva. Se je preneslo iz rok na oblacila user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2010 8:51:28   
žarnica
Kot da bi opisovala mojo mlajšo hčerko, samo da bo ona stara že 3 leta. NIhče ji nikoli ni nič rekel, če je bila umazana. ZDaj pa komplicira za vsako stvar. Vsaka packa jo spravi iz tira, jo moramo kar preobleč, tudi če si malo majčko zmoči oz. polije s čajem- tako dolgo teži, da jo moraš preobleč.

Saj verjetno jih bo minilo.user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2010 8:53:13   
ledenaa
Ena faza,ki mine.nisem obračala pozornosti in tudi nisem brisali nikoli rok med jedjo
Se zna da se roke obriše ko se do konca poje prej ne. verjetno je zdaj težava v tem,ker si mu jih brisala

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2010 8:58:41   
rija
pri mojem to ni faza. tak pač je. sicer ne zganja histerije, samo mu pa ni prijetno.

pa bog ne daj, da si majico pošprica z dvema kapljicama navadne vodeuser posted image je treba takoj preoblečt....user posted image
čist po ateju se je vrge...user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 15.3.2010 8:59:12 >

...vox populi...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2010 9:33:37   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: rija
pri mojem to ni faza. tak pač je. sicer ne zganja histerije, samo mu pa ni prijetno.

pa bog ne daj, da si majico pošprica z dvema kapljicama navadne vodeuser posted image je treba takoj preoblečt....user posted image
čist po ateju se je vrge...user posted image

naša je ista. in baje je bil pappa isti, ko je bil mali user posted image bi jo moral videt kako gre v peskovnik - bognedaj da si roke zamaže ko not pleza, nima pa problema met mivko na glavi user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2010 9:48:07   
tejkaz
Moja dva sta ista.
Ta večja je stara tri leta, občutljiva na vsako kapljico vode, je treba takoj preoblečt, občutljiva na vsak prahec, na vsako mini umazanijo. Ko jo zvečer slečem, preden se gre kopat, najprej pregleda če ima med prstki na nogah kakšen prahec od nogavičke. Ne pomaga, da ji rečem da bova z vodo umili, ona mora to strokovno pregledat s prstki. Njena P je rekla, da moram pač prezret, samo ne morem. Kar malo čudno se mi zdi, ko si šari s prstki med prstki na nogicah.

Ta mali je star pa slabih 20 m in je isti kot kot tvoj Hope2. Če mu ne obrišem rokic med kosilom vsaj desetkrat. Če mu dam prtiček zraven, stalno drži tisti prtiček in se briše. Po rokicah, ustkih. Namazanega kruha v življenju še ni prijel v roke, se mu kar gravža. Je samo kruh ali pa samo jedi na žlico. Poleti se je bal trave. Sam ni nikoli stopil na travo, če sem ga pa jaz postavila na travo, je pa stal na eni nogici, drugo pa tiščal k sebi in se jokal, zdaj pozimi se je bal snega. Celo uro je bil pripravljen stati za hišo in asvaltu in nas opazovati, ko smo se sankali. Če se ga je slučajno dotaknil, je takoj stekel k meni naj ga obrišem.

Tudi jaz upam da je to samo faza in bo minila. Upam da ne bo poleti stal za hišo in nas gledal ko bomo uživali na sveže zeleni travici, samo zato ker se bo bal, da bi se umazal.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2010 10:01:02   
Hope2
Tejka Z, ravno tega se bojim, kar ti opisuješ. Zato ne vem če bi se zadovoljila s tem da je to kao faza in ga bo minilo, ali naj zdaj mal bolj na trdo poprimem zadevo. Hočem da uživa zunaj v naravi. Smo čez vikend delali snežaka, v blatu, je bil blaten od glave do pet, pa je bilo kuluser posted image

Ja, ledena tak je. Sprva nismo brisali med jedjo, potem pa se je začelo, sprva nedolžen jokec, pa si obrisal ne da bi se zavedal, da bi mu s tem lahko škodil, samo da bo mir, da bo lepo naprej jedel IN zdaj imamo kar imamo, krivi smo. Samo koliko stavri pa počnemo, ne da bi se zavedali, da lahko škodimo otroku, eni otroci poberejo takoj, drugih se sploh ne dotakne, pa mu lahko tumpaš milijonkrat. Danes bom povprašala še v varstvu, mogoče je od tam pobral to foro, mogoče pa tam nič ne komplicirauser posted image . Pa zakaj ga včasih moti, včasih pa čisto ničuser posted image

Saj če bo ostalo samo pri hrani, ne bo panike, res si pa ne želim, da ne bi znal uživat v valjanju na travi, packanju z barvicami....da nas bo od daleč opazoval in jokaluser posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
15.3.2010 10:19:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
15.3.2010 10:21:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2010 11:20:57   
Taddy78
user posted image user posted image user posted image naš je bil isti...še zdaj pri 4.letih ima kake izpade "čistoče", čeprav je pravi mali pujsek. Lahko ima roke cele popisane od flumastra in ne bo problema, ko jih bo pomotoma namočil v juho, vik in krik.
Lahko se pol dneva igra v blatu pa ne bo problema, če pa pade vanj in si vserje roke, se pa dere kot da bi ga odirala iz kože. Ko si umiva roke, je lahko do pasu moker in ne bo problema, če pa se polije med pitjem, se isto začne dret, pa čeprav je samo mala pikica in ga moram takoj preoblečt.

Na tem linku so slikice kako je čokolino. Sicer niso v pravilnem vrstnem redu in si najprej še z usti čisti popacane roke, potem pa že ipika...

http://www.mojalbum.com/tadeja28/kako-ne-jesti-cokolino

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.3.2010 11:26:15   
rija

IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

. Ko jo zvečer slečem, preden se gre kopat, najprej pregleda če ima med prstki na nogah kakšen prahec od nogavičke. Ne pomaga, da ji rečem da bova z vodo umili, ona mora to strokovno pregledat s prstki.

jojuser posted image

a veš kak moj temu pravi? da si trnje ven pobira.....user posted image to pa ma po meni...jaz sem baje tudi vedno to delala in bog ne daj, da je bilo kaj med prstiuser posted image in jaz sem govorila, da je to trnje....mojemu pa je to povedala moja mamiuser posted image

in to je pravi obred pred kopanjemuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.3.2010 11:51:50   
ksenija12
Faza...pri nas je bil najprej starejši takšen, sedaj mlajši..in je prav hecno, ko sedaj starejši tamalemu razlaga, saj ni nič hudga:), saj se boš preoblekel, pa je:)

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.3.2010 12:24:21   
Blink1
he he... čist tak kot naša. Že od nekdaj. Zdaj je stara 5 let in je še vedno isto.

najhuje je, ker namazan kruh drži z dvema prstkoma, da si jih ja ne bi umazala in potem VEDNO kruh pade doluser posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.3.2010 12:29:58   
zmajaz
Pri nas je tudi isto (dveletnica) - non stop brisanje rok, nobene pikice ne sme biti nikjer, med jedjo se 100x obriše, za vsakim grižljajem, ki ga nese v usta, se mora obrisati tudi okoli ust in kar me najbolj jezi - če nima robčka/krpe, se briše v rokave user posted image . Ne vem, od kod ji ta grda navada. Zadnjič je jedla kruh z evrokremom in je bila kot pujsek: usta si je namreč brisala v rokave, roke pa hlače, ker sem ji pozabila dati krpo, ko sem videla, kaj dela, je bilo pa že prepozno. Oblačiča niso važna - samo da so roke in usta čista. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.3.2010 13:03:52   
Lenny
Poznana faza user posted image Naš ta mali je isti. Roke briše non stop, popolnoma vseeno kam. Ampak izključno in samo pri jedi. Če je zunaj umazan od pet do glave, ga popolnoma nič ne moti. Pikice marmetlade, omake ali česarkoli podobnega hrani pa je prava naravna katastrofa. Moti pa ga samo na rokah. Takoj, ko je hrana na majici ali hlačah, je to čisto O.K. user posted image

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?