Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 9:12:31
|
|
|
|
Itkica
|
Pozdravljene mamice! Na to temo je bilo že precej napisanega, pa vas vseeno prosim za mnenja in izkušnje. Moja 6 mesečna hčerka gre zvečer spat okoli 7h in spi cirka do 6h (s tem da se mi prebuja večinoma za dudo od 5 - 30x na noč ). Ta ritem ima že od vsega začetka in se mi zdi ok. Čez dan pa nimava prav nobenega ritma - dajem jo spat, ko vidim, da rata sitna in utrujena, to je na vsake 2-3 ure, ko pa zaspi za pol ure do 3/4 ure. To pomeni da gre povprečno spat 4x dnevno... Zdej me pa zanima, če bi ji morala pomagati narediti nek red in sicer da bi jo dala spat 2x dnevno ob približno istih urah. Predvsem me zanima, če je katera od vas to že naredila - torej je dojenčku, ki je takole spal čez dan, poskusila uvesti nek red. Zanima me tudi, če pozna katera kakšno dobro knjigo na to temo - spanje, rutina ipd. Za mnenja se vam zahvaljujem. LP Itkica
|
|
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 9:59:29
|
|
|
|
Katy78
|
Mi smo imeli red pri dnevnem spanju nekje od 5. meseca dalje, ko je spal 2x na dan, si je pa tak red naredil sam, ga nisem nič navajala ali mu pri tem "pomagala". Jaz mislim, da je to zelo odvisno od otroka. Na tvojem mestu bi jo še vseeno dajala spat takrat, ko vidiš da je zaspana in z "uvajanjem" reda počakala še kakšen mesec ali dva, mogoče si bo takrat sama vzpostavila rutino spanja 2-3x na dan. Glede spanja je pa fajn knjiga Otroško spanje brez joka v sanje. Dosti je napisanega tudi o dnevnem spanju, rutini itd. Je pa v tej knjigi velik poudarek na tem, da je treba otroka dati spat takrat, ko postane utrujen in še preden rata zaradi utrujenosti siten in neznosen in da posledično otroci ob takem ravnanju spijo dlje. S tem se strinjam, vsaj pri nas to drži. Če kdaj zamudim in ga dam spat ko je že ves siten, bo zagotovo spal samo kakšno uro in se bo potem sitnoba vlekla še celo popoldne.
|
|
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 10:32:40
|
|
|
|
*sandy*
|
Moraš ujet pravi trenutek za spanje. jaz sem ugotovila, da je naš 7 mesečnik lahko max 2 uri pokonci. Pa čeprav ne kaže znakov utrujenosti ga dam spat. Malo sicer zakoja a spi 1,5-2,5 naenkrat. Tako, ga dajem 3x dnevno spat. To delam že od 3 ali 4 meseca. Ko pa zamudim "ta pravi trenutek" potem pa joka kot zmaj v posteljici in spi tudi ne tako dolgo.
|
|
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 11:30:56
|
|
|
|
Hope2
|
Čez dan ni imel nobene rutine, ko je bil zaspan, je šel spat, četudi 4x po 30 minut. Kasneje si je ritem sam izbral. Še do 1 leta, ej spal 2x na dan in tudi zdaj pri 16 mesecih spi včasih 2x na dan. Čez dan se mi zdi, brezveze uvajat nek red, saj je vsak dan drugače aktiven in razpoložen, tak da g aj eškoda potem držat pokonci po 1 ali 2 uri, ali pa ga j eškoda mučit s spanjem, on pa ni zaspan. Čez noč ti edino priporočam, da kupiš več dud, da si jo sama najde. Naš ima po 6-7 dud v posteljki in mu jih n erabim iskat, ker eno si že najde nekje. Zbudi se le, če nobene ne najde ali pa je žejen. Probaj.-)
|
|
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 11:35:08
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: *sandy* Moraš ujet pravi trenutek za spanje. jaz sem ugotovila, da je naš 7 mesečnik lahko max 2 uri pokonci. Pa čeprav ne kaže znakov utrujenosti ga dam spat. Malo sicer zakoja a spi 1,5-2,5 naenkrat. Tako, ga dajem 3x dnevno spat. To delam že od 3 ali 4 meseca. Ko pa zamudim "ta pravi trenutek" potem pa joka kot zmaj v posteljici in spi tudi ne tako dolgo. Ja, to je dejstvo. Mah rutina... Jaz pri tadrugi vidim da je ful težko peljat neko rutino čez dan. Ker ni vsak dan popolnoma enak in ne moreš vsak dan opravljat ob isti uri enakih reči. Včasih greva na sprehod, včasih ne (ob bolezni)... Tako da gre temu primerno tudi različno spat. Če je na tleh in se igra je prej zmatrana kot če se igra v stajici... Tako da jo dam ko je pač zmatrana. Če pa zamudim.... Ojoj...
|
|
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 11:45:31
|
|
|
|
podezelje
|
itkica,te povsem razumem.jaz imam iste pomisleke.moja pupa,ki bo drug teden dopolnila 4 mesece,je ista glede spanja čez dan.do včeraj je vedno bila pokonci max.2 uri in potem zaspala.no,včeraj je bedela cele 4 ure in to popoldan vse do 20.15,ko je padla.ves čas je bla super volje in ni kazala nobenih znakov utrujenosti. tudi moja pupa zaspi čez dan po pol ure ali 45 minut.sem pa ugotovila,da ji pomaga,če ji takrat,ko vidim,da se prebuja,dam dudo in jo božam po ličku ker ji mirno diham na uhico. v roku 1o minut zaspi nazaj in potegne vsaj še uro in pol! no,vedno mi ne uspe.to delam le okrog 12.ure,prej in kasneje pa ne.zna bit,da je včeraj zato tako dolgo bedela,ker sem jo nazaj uspavala ob 14.in je spala vsega skupaj 3 ure,in sicer do 16.00.srečno in mi javi,ko boš našla recept,ga bom še jaz sprobala.srečno
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 13:01:34
|
|
|
|
Lolalala
|
moj npr zaspi ob 9ih zvečer in spi do 8ih zjutraj, vmes pa se zbudi 2-3x čez dan pa spi 1-2x po približno 1h. se je pa to šele zdaj navadil v zadnjem mesecu ko je star 5,5m. prej pa ni imel nekega urnika glede dnevnega spanja, včasih sploh ni nič spal podnevi. probaj jo 2x na dan uspavat ob določeni uri, pa ponoči naj gre tudi vedno spat ob približno isti uri. jaz mojega tudi zvečer uspavam okoli devete ure.
|
|
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 18:55:05
|
|
|
|
salcka
|
naša je stara devet mesecev. rutino ima samo zvečer. čez dan pa spi, ko je zaspana. na začetku je spala 4x po 35 minut. sedaj spi dopoldan 2x po 35 min., po kosilu (okoli 14.00) pa zna potegnit tudi dve uri. jaz sem brala, da je finta v tem, da se otroci po 35 min. (cca.) zbudijo in "ne znajo" zaspat nazaj (nekateri). no, moja je že bila taka. po kosilu jo dam spat in če se zbudi po teh pol ure, grem k njej, jo božam, ššššškam, narahlo tresem,.... pa zaspi nazaj. in potem potegne tudi dve uri. sicer jo pa tudi jaz dam spat, ko je zaspana (na cca. 2 uri). pri prvih znakih, ker potem je res že prepozno.
|
|
|
|
RE: Dnevno spanje - uvajanje rutine? 13.3.2010 21:51:50
|
|
|
|
Muca83
|
Itkica, sem hotela samo napisat, da je pri nas popolnoma enako! Ponoči se zbuja ful - tako kot tebi, podnevi mi pa spi vsak dan 3x po 30 minut. Isto je nekje na 2-3 ure zaspana. Sem pa videla pri moji, da ji ne morem vsilit neke rutine po moji meri. Tud za jest je nimava, ker je včasih lačna ful hitro, včasih pa kar dolgo zdrži. Edino zvečer je vedno rutina kopanje-večerja-igra dokler ni zaspana in potem spanje.
|
|
[Brisano sporočilo] 14.3.2010 14:41:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?