|
Posel, podjetništvo in majhni otroci? 10.3.2010 15:18:38
|
|
|
|
Leodora
|
Pozdravljeni...saj ne vem če sem ravno na pravem naslovu? morda pa ima kdo kako izkušnjo? Sem mamica 2 in 3 letnega otroka. Ker smo bili večino časa skupaj doma, sta seveda precej navezana name. Jaz pa sem po eni strani tip ženske, ki ni pripravljena biti doma kot gospodinja, pa tudi v neki "klasični službi" se ne vidim. Imam izkušnje s podjetništvom, zavedam se, da če imaš svojo firmo, si praktično v njej 24 ur...sem izkusila pri sebi in pri svojih starših... ko berem vse te motivacijske knjige, biografije uspešnih podjetnikov, podjetnic -vse ok, ampak vsaj jaz še nisem našla tistega dela, ko govori o kombinaciji ambicij (ne povprečne službe) in vzgoje 2 malih otrok... ponuja se mi poslovna priložnost, ki verjamem, da je odlična, ima perspektivo, verjamem v posel, tudi vase, vendar me skrbi - kaj pa otroka. Mož mi je pripravljen stati ob strani, imamo tudi babico in dedija, pa super varuško, ampak ni namen, da sta otroka skoz pri varuški ali babici... Po drugi strani pa...službe so danes v večini primerov do 16h, 17,...pa si ravno tako zvečer doma... vem, mnenja pogledi so različni...zato se obračam na vas...ker tudi sama vidim + in - v tej smeri, če se odločim za posel, ki sem ga res želela od nekdaj delat... Ali mi lahko kaka podjetnica, ki je uspela in vzgojila ob tem otroke ( v "normalne" ljudi, ne da so se ji pri 16 zadrogiral, ker je bila premalo z njimi) ali pa podjetnik, ki je imel čez vzgojo in "fural firmo"...pove kakšen moder nasvet? Če obstaja kaka taka zgodba, nasvet.... ? Poznam zgodbe slovenskih direktoric, ki imajo 3 otroke, pa rečejo: "Ja, je bilo težko, ampak vse se da..." To vem tudi sama, če ne bi verjela v to, ne bi razmišljala v tej smeri... Ampak kako? Hvala za nasvet, usmeritev,... Leodora
|
|
|